Αξιολογήσεις Επιλογή Νέες τεχνολογίες Κριτικές

Επιλογή επιλογής καφετιέρες ή καφετιέρες

Απλά και λεπτομερώς σχετικά με τις συσκευές για την παρασκευή καφέ

Κατάλληλη επιλογή καφετιέων ή μηχανών καφέ

Πίνακας περιεχομένων
 1. Οι κύριες διαφορές των καφετιέρων
 2. Κύρια κριτήρια επιλογής
 3. Πρόσθετα χαρακτηριστικά
 4. Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές καφετιέρων

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι η επιλογή μιας καφετιέρας είναι μια ασήμαντη υπόθεση. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορείτε να τσιμπήσετε μπερδεμένα σε ποικιλίες τέτοιων συσκευών. Ως αποτέλεσμα, το μηχάνημα θα αρχίσει να προετοιμάζει αντί, ίσως, τον εσπρέσο της επιλογής σας, έναν εντελώς διαφορετικό τύπο καφέ. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ορισμένα μοντέλα δεν είναι σε θέση να ετοιμάσουν ένα νόστιμο και αρωματικό ποτό. Γι 'αυτό πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Θα σας παρουσιάσει στις ποικιλίες των μηχανών καφέ και θα μιλήσει για τα πλεονεκτήματα αυτών των μηχανών.

Οι κύριες διαφορές των καφετιέρων

Σταγόνες καφέ

Απλή και φθηνή επιλογή. Θερμαινόμενη βάση, γυάλινη ή πλαστική μπολ με κλίμακα στάθμης νερού. Ρίξτε νερό σε ένα ειδικό δοχείο και ρίξτε αλεσμένο καφέ και περιμένετε να τελειώσει το τελικό προϊόν στη δεξαμενή. Χαρακτηριστικά, οι καφετιέρες με σταγόνες έχουν μικρή ισχύ. Για μια μεγάλη οικογένεια, είναι προβληματικό - είναι απαραίτητο να ξανακάνετε τον καφέ.

Πλεονεκτήματα: χαμηλή τιμή? ευκολία προετοιμασίας.

Μειονεκτήματα: απαιτείται συνεχής καθαρισμός της δεξαμενής καφέ. το ποτό πηγαίνει, για να το θέσω ήπια, "σε ένα τρίο"? χρειάζονται συχνή αντικατάσταση φίλτρου.

Καφετιέρες καψακίων

Συσκευές περίπου της ίδιας κατηγορίας. Για την παρασκευή καφέ χρησιμοποιούνται ειδικά καψάκια, τα οποία απλώς τοποθετούνται σε ειδικό χώρο και πιέζουν ένα μοχλό ή ένα κουμπί, μετά το οποίο ρέει το ζεστό νερό. Κάτω από την πίεση, περνάει μέσα από την κάψουλα και παίρνετε ένα φλιτζάνι καυτό καφέ.

Πλεονεκτήματα: χαμηλή τιμή? πλήρης αστάθεια · Αν συγκρίνετε με μια καφετιέρα στάγδην, η γεύση του καφέ, φυσικά, καλύτερα.

Μειονεκτήματα: οι κάψουλες δεν πωλούνται παντού και είναι αρκετά ακριβές.

Καφετιέρες Geyser

Αυτή είναι μια υψηλότερη κατηγορία. Οι καφετιέρες Geyser χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • Ηλεκτρική?
 • Χωρίς στοιχεία θέρμανσης.

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι απαραίτητο να ζεσταθεί πάνω στη σόμπα (πιο βολικά, σε μια γυάλινη-κεραμική εστία).

Ο σχεδιασμός της καφετιέρας είναι δύο διαμερίσματα που χωρίζονται από ένα ειδικό φίλτρο. Ο πυθμένας γεμίζει με νερό, ο καφές τοποθετείται στο φίλτρο. Βράζουμε, το νερό ανεβαίνει με τη μορφή ατμού, διέρχεται από τον καφέ και συλλέγεται στο άνω διαμέρισμα.

Στην ποικιλία οποιουδήποτε κατασκευαστή υπάρχουν μοντέλα διαφορετικής χωρητικότητας και χωρητικότητας του μπολ. Από αυτούς τους δείκτες εξαρτάται από το πόσα φλιτζάνια καφέ μπορείτε να κάνετε κάθε φορά.

Πλεονεκτήματα: το ρόφημα είναι κορεσμένο και αρωματικό.

Μειονεκτήματα: πρέπει να παρακολουθείται ο βαθμός λείανσης του καφέ: μικρά απορροφητικά φίλτρα, τα οποία έχουν αλλάξει αρκετά συχνά.

Γαλλικό Τύπο

Η πιο απλή μηχανή. Είναι σχεδιασμένο με τη μορφή φιάλης με καπάκι και έμβολο. Προετοιμάζοντας ένα ποτό στοιχειώδες: κοιμηθείτε στον καφέ, ρίξτε το ζεστό νερό και κατεβάστε το έμβολο. Περιμένετε λίγα λεπτά και ρίξτε τον καφέ σε κύπελλα.

Πλεονεκτήματα: κανένα "πρόβλημα" - δεν απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια, δεν χρειάζονται πρόσθετα αξεσουάρ και αναλώσιμα. Ένα απαραίτητο πράγμα στις συνθήκες και τα ταξίδια.

Μειονεκτήματα: η γεύση του ποτού - η παραγωγή παίρνει συνήθως τη γεύση του στιγμιαίου καφέ με ένα ελαφρύ άρωμα φυσικού.

Μηχανή εσπρέσο

Αυτή είναι σχεδόν μια επαγγελματική μονάδα. Ο καφές παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας ζεστό ατμό που διέρχεται από τους κόκκους εδάφους, το αποτέλεσμα δίνεται μέσω ενός ειδικού κέρατος.

Υπάρχουν συσκευές με χωρητικότητα μέχρι 4 bar, υπάρχουν επίσης εντυπωσιακά μοντέλα - έως και 15 bar. Στην πρώτη περίπτωση, ο χρόνος προετοιμασίας του καφέ καθυστερείται για 5 λεπτά, ως αποτέλεσμα αυτής της προετοιμασίας, το ποτό χάνει το μεγαλύτερο μέρος του άρωμά του, αλλά αποκτά ένα επιπλέον φρούριο. Η καλύτερη επιλογή για ένα αναζωογονητικό πρωινό.

Η δεύτερη επιλογή δίνει το τελειωμένο ποτό αρκετά γρήγορα, ενώ η γεύση, το άρωμα και η δύναμη δεν χάνονται.Αλλά η τιμή για όλα αυτά είναι κατάλληλη.

Πλεονεκτήματα: πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία για την απόκτηση ενός φλιτζανιού αρωματικού καφέ. Μπορείτε να κάνετε καπουτσίνο και άλλα είδη καφέ με γάλα. Ορισμένα μοντέλα έχουν δύο ή περισσότερα ακροφύσια, για την ταυτόχρονη προετοιμασία πολλών φλιτζανιών καφέ.

Μειονεκτήματα: κόστος · την ανάγκη για ετήσια πρόληψη και συχνό καθαρισμό της δεξαμενής νερού · σχετικά γρήγορη φθορά των εξαρτημάτων.

Συνδυασμένες καφετιέρες

Αυτή είναι μια συμβίωση της καφετιέρας και του εσπρέσο. Τέτοιες συσκευές έχουν δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, ένα διαμέρισμα καφέ και μια δεξαμενή νερού. Ο καφές γίνεται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Πλεονεκτήματα: ταυτόχρονη προετοιμασία του ποτού με δύο διαφορετικούς τρόπους. η ποιότητα του καφέ που λαμβάνεται είναι πέρα ​​από τον έπαινο, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι δεν θα σώσει τον ίδιο τον καφέ, αλλά θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μόνο υψηλής ποιότητας κόκκους για λείανση.

Μειονεκτήματα: αρκετά υψηλό κόστος.

Κύρια κριτήρια επιλογής


Ισχύς

Από αυτόν τον δείκτη εξαρτάται από την ταχύτητα παρασκευής του καφέ και της αντοχής του. Εάν η καφετιέρα έχει μικρή χωρητικότητα, τότε ο χρόνος προετοιμασίας του ποτού μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε λεπτά, ενώ θα είναι παχύτερος. Εάν η συσκευή είναι σε θέση να παράγει από 1000 W, τότε ο καφές θα προετοιμαστεί σε μισή ώρα.

Μέγιστη ισχύς σε καφετιέρες ζεστού και ζελέ - 1 kWh. σε συσκευές στάλαξης - μέχρι 1,3 kW * h. Βρίσκονται στην κορυφή της ισχύος της καφετιέρας εσπρέσο - 1,7 kW * h.

Πίεση

Ο δεύτερος σημαντικός δείκτης, ο οποίος επηρεάζει επίσης την γεύση του καφέ και την παρασκευή του. Στους καφετιέρες δεν υπάρχει καμία πίεση. Τα μηχανήματα Geyser είναι ήδη εξοπλισμένα με αντλία με πίεση μέχρι 4 bar, αλλά ο καφές είναι βραβευμένος για αρκετό καιρό. Οι μηχανές καφέ Espresso παρέχουν πίεση από 15 έως 20 bar και γρήγορο μαγείρεμα.

Τόμος

Η ένταση του ήχου εξαρτάται από το ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός μερίδων καφέ που μπορείτε να κάνετε. Συνήθως, οι καφετιέρες φίλτρων είναι εξοπλισμένες με χωρητικότητα μέχρι ενός και μισού λίτρου. Οι καφετιέρες εσπρέσσο για το σπίτι ταυτόχρονα μπορούν να προετοιμάσουν μόνο δύο μερίδες του ποτού, πιο ισχυρά μοντέλα είναι ήδη εξοπλισμένα με δεξαμενή νερού με όγκο μέχρι 2 λίτρα.

Φίλτρα

Το υλικό κατασκευής του φίλτρου επηρεάζει άμεσα το κόστος του. Το πιο φθηνό - χαρτί μιας χρήσης. Μεσαία κατηγορία τιμών - φίλτρα νάιλον, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την παρασκευή 60-70 φλιτζανιών καφέ. Τα πιο ακριβά φίλτρα τιτανίου. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης, δεν χρειάζονται αντικατάσταση καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της καφετιέρας.

Ρυθμιστής αντοχής καφέ

Η απαραίτητη λειτουργία που σας επιτρέπει να ορίσετε το βαθμό αντοχής του καφέ ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις. Σε απλά μοντέλα, οι τρόποι "ισχυρός καφές" και "μαλακό καφέ", οι ακριβότερες και εξελιγμένες συσκευές έχουν βελτιωμένο επιλογέα γεύσης, που επιτρέπει τον έλεγχο της αντοχής του ποτού λόγω του συστήματος ζυθοποίησης, τις αλλαγές στη θερμοκρασία του νερού, την ταχύτητα τροφοδοσίας ή τον αριθμό γραμμαρίων σκόνης καφέ ανά μερίδα .

Cappuccinator

Εάν σας αρέσουν τα ποτά με βάση το γάλα, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό. Υπάρχουν μοντέλα όπου το γάλα πρέπει να χτυπηθεί χειροκίνητα με τη βοήθεια του ζεστού ατμού. Υπάρχουν πλήρως αυτόματες καφετιέρες. Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς την καθαριότητα της συσκευής, έτσι ώστε το γάλα να είναι πάντα φρέσκο ​​και δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την πυκνότητα του αφρού γάλακτος. Η χειροκίνητη μέθοδος είναι προτιμότερη - ωστόσο, θα πρέπει να εξασκηθείτε λίγο.

Εμφάνιση

Η παρουσία μιας οθόνης, η οποία αντικατοπτρίζει όλες τις πληροφορίες σέρβις, είναι επίσης απαραίτητη. Μη χάσετε τη στιγμή που πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο, να προσθέσετε νερό ή να κοιμηθείτε στον καφέ.

Θερμαινόμενα κύπελλα

Μια άλλη λειτουργία που χρειάζεστε. Παρέχει βέλτιστη θέρμανση των φλιτζανιών καφέ, που βελτιώνει τη γεύση και το άρωμα του ποτού.

Ένδειξη στάθμης νερού

Με αυτόν είναι πολύ πιο εύκολο να διασφαλιστεί ότι υπάρχει πάντα νερό στη δεξαμενή. Σε ορισμένα μοντέλα, εφαρμόζεται μια επιπλέον κλίμακα στην κλίμακα του όγκου του υγρού, που δείχνει πόσες κουταλιές αλεσμένου καφέ απαιτούνται για έναν δεδομένο όγκο υγρού. Βολικό: δεν χρειάζεται να κάνετε τους υπολογισμούς μόνοι σας.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά


Φωτογραφία: static.mvideo.ru

Πολλά μοντέλα μηχανών καφέ είναι εξοπλισμένα με πρόσθετα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την αξία τους. Σκεφτείτε αν τα χρειάζεστε στην καθημερινή σας ζωή ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς κάτι. Επιπλέον, οι κατασκευαστές προσφέρουν αυτό:

 • Η παρουσία ενός χρονομετρητή καθυστερημένη ένταξη. Είναι πολύ βολικό να προγραμματίσετε την καφετιέρα στις 7 το πρωί και να ξεκουραστείτε, μόλις ξεκουραστείτε από το κρεβάτι. Αλλά αξίζει να πληρώσετε για ένα μικρό, σε πέντε λεπτά, περιμένοντας το μαγείρεμα; Εσείς αποφασίζετε.
 • Η θερμοκρασία του ποτού στην πρίζα. Κάποιος θέλει ζεστό καφέ, και άλλοι άνθρωποι προτιμούν ζεστό. Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό εάν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την καφετιέρα.
 • Αυτόματη απενεργοποίηση. Αυτή η λειτουργία εξοικονομεί ενέργεια.
 • Συνεχής θερμαινόμενος καφές. Ισχύει για στάγδην καφετιέρες. Κατ 'αρχήν, η ιδέα είναι καλή, αλλά η γεύση του καφέ επηρεάζει αρνητικά.
 • Μη βασική μονάδα θέρμανσης. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για την υγεία - τα εγκαύματα αποκλείονται.
 • Σύστημα κατά της αποστράγγισης. Αποτρέπει τη ροή του τελικού καφέ. Βολικά, αλλά οι εργασίες προστασίας δεν υπερβαίνουν τα 5 λεπτά, και μετά ο καφές ξεκινά ξανά.
 • Φωτιζόμενη περιοχή μαγειρέματος. Απαιτείται μόνο αν προτιμάτε να κάνετε τον καφέ σε απόλυτο σκοτάδι.
 • Προ-διαβροχή. Πριν κάνετε τον καφέ, υγραίνεται με ζεστό νερό, σερβίρεται για μια μερίδα, διατηρείται μια παύση και μόνο τότε αρχίζει η διαδικασία μαγειρέματος. Χρειάζεστε αυτή τη λειτουργία ή όχι - αποφασίζετε. Οι γκουρμέ λένε ότι η γεύση του ποτού γίνεται πιο κορεσμένη.

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές καφετιέρων

Οι προαναφερθείσες εταιρείες παράγουν πραγματικά αξιόπιστες καφετιέρες, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται επισκευές για αρκετά χρόνια ακόμη και με εντατική χρήση. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, πλήρη συμμόρφωση με τους όρους χρήσης. Η λίστα ταξινομείται "από το καλύτερο στο χειρότερο".

Guggia

Στον ιδρυτή αυτής της εταιρείας οφείλουμε να προσφέρουμε κατάλληλες αυτόματες καφετιέρες. Και, είναι λογικό ότι η Guggia σήμερα είναι το πρότυπο της λειτουργικότητας, της αξιοπιστίας και της ποιότητας. Σίγουρα η καλύτερη καφετιέρα στον κόσμο.

Delonghi

Σε μια σειρά μοντέλων παρουσιάζονται όλοι οι τύποι καφετιέρων. Αναφέρεται στο τμήμα μέσης τιμής. Παρέχει εγγύηση ενός έτους, διαθέτει τα δικά του κέντρα εξυπηρέτησης.

Μελίττα

Τα μοντέλα προϋπολογισμού αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά, αλλά δεν μπορείτε να πείτε για πιο ακριβά. Όλα επαληθεύονται επακριβώς, υπολογίζονται και εφαρμόζονται. Εξαιρετική ποιότητα για μεγάλα χρήματα.

Krups

Ένα μεγαλύτερο ποσοστό όλων των προϊόντων είναι μόνο καφετιέρες. Μια έγκυρη γερμανική εταιρεία, η οποία έχει την ποιότητα και την άνεση για τον καταναλωτή στη δεύτερη. Στις συσκευές υπάρχει εγγύηση και υπάρχει επίσης ένα δίκτυο των κέντρων εξυπηρέτησης.

Blazer

Είναι επίσης μια αρκετά αξιόπιστη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά για την παραγωγή καφετιέρων για σχεδόν έναν αιώνα. Ο σχεδιασμός και η συναρμολόγηση των συσκευών είναι μοναδικοί, ο Blazer χρησιμοποιεί μόνο τις δικές του εξελίξεις. Τα μοντέλα βελτιώνονται διαρκώς, διαφορετικά δεν είναι πάντα ζωτικής σημασίας, αλλά τέτοια ευχάριστα μικρά πράγματα προστίθενται ότι μόνο η ψυχή είναι ευτυχισμένη - αυτό φροντίζει για τον καταναλωτή! Ίσως, εδώ είναι ο καλύτερος λόγος ποιότητας και τιμής.

Bosch

Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα από τους καταναλωτές των εταιρειών. Έργα από το 1886. Για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, φυσικά, τελειοποίησε τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την τελειότητα. Τα προϊόντα είναι αξιόπιστα, σπάνια χρειάζεται επισκευή. Το φάσμα των αγαθών - από τον προϋπολογισμό έως τα ελίτ τμήματα. Επιλέγοντας ένα καφετιέρα αυτού του εμπορικού σήματος, θα έχετε ένα κομψό σχεδιασμό, ένα εξαιρετικό σύνολο χαρακτηριστικών και μια απρόσκοπτη λειτουργία.

Electrolux

Εύκολο στη χρήση, εύκολο στη συντήρηση και αξιόπιστες συσκευές. Εύρος τιμών - από τον προϋπολογισμό έως την πολυτέλεια. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε μοντέλο είναι κατασκευασμένο με υψηλή ποιότητα και έχει αξιοπρεπή περίοδο εγγύησης λειτουργίας.

Siemens

Καλά γνωστή μάρκα, που παράγει συσκευές για το σπίτι. Διαφέρει σε καλή ποιότητα και λογική τιμή. Εάν η καφετιέρα και αποτύχει, τότε είναι εύκολο να επισκευαστεί σε ένα από τα πολλά κέντρα εξυπηρέτησης της εταιρείας.

Saeko

Blazer κύριος ανταγωνιστής.Προσφέρει αξιόπιστες καφετιέρες με ελκυστικό σχεδιασμό και πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά. Τοποθετημένο ως το εμπορικό σήμα με τις καλύτερες πωλήσεις, και αυτό είναι αλήθεια. Οι καταναλωτές προσελκύονται από την ποιότητα, τον φωτεινό σχεδιασμό, την παρουσία μιας ποικιλίας πρόσθετων χαρακτηριστικών που επεκτείνουν τις δυνατότητες της συσκευής και, φυσικά, αρκετά ικανοποιητική τιμή.

Elektra

Μια από τις λίγες εταιρείες που είναι σε θέση να παραδώσει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την επισκευή καφετιέρων ή τα απαραίτητα αξεσουάρ σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου μέσα σε δύο ημέρες. Παράγει κατά κύριο λόγο μηχανές καφέ υψηλής ποιότητας χωρίς τη χρήση μεταφορικού ιμάντα. Τα μοντέλα έχουν ένα πρωτότυπο σχέδιο που μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας.

Clatrinic

Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση από τη Γερμανία παράγει καφετιέρες χαμηλού κόστους. Απλό, φθηνό, χωρίς περιτριγυριές. Όσον αφορά την αξιοπιστία - "τρία σημεία", από πλευράς κόστους - "πέντε".

Προσοχή! Η ακρίβεια των πληροφοριών και των αποτελεσμάτων της κατάταξης είναι υποκειμενική και δεν αποτελεί διαφήμιση.

Αξιολογήσεις

Επιλογή

Νέες τεχνολογίες