Oceny Wybór Nowe technologie Recenzje

Opis tablet ASUS Transformer Book T100

Tablet ASUS Transformer Book T100 - zalety, wady, cechy

Opis tablet ASUS Transformer Book T100

Specyfikacje techniczne

System
System operacyjny Windows 8
Procesor Intel Atom Z3735E 1330 MHz
Liczba rdzeni 4
RAM 2 GB DDR3 1067 MHz
Pamięć wewnętrzna 32 GB
Obsługa kart pamięci microSDXC, do 64 GB
Ekran
Ekran 10,1 ”, 1366x768
Panoramiczny ekran tak
Typ ekranu TFT IPS, błyszczący
Ekran dotykowy pojemnościowy multitouch
Liczba pikseli na cal (PPI) 155
Procesor wideo Intel HD Graphics
Komunikacja bezprzewodowa
Obsługa Wi-Fi mieć Wi-Fi 802.11n
Obsługa Bluetooth mieć Bluetooth 4.0
Typ karty SIM micro SIM
Liczba kart SIM 1
Komunikacja mobilna 3G, LTE
Kamera
Przednia kamera jest 1,2 miliona pikseli.
Dźwięk
Wbudowane głośniki mieć dźwięk stereo
Wbudowany mikrofon tam jest
Funkcjonalność
Automatyczna orientacja ekranu tam jest
Czujniki akcelerometr, żyroskop, kompas, czujnik światła
Stacja dokująca tam jest
Klawiatura Qwerty tam jest
Połączenie
Połączenie USB z komputerem nie
Podłączanie urządzeń zewnętrznych przez USB tak, USB typu A
Podłącz do telewizora / monitora micro HDMI
Wyjście audio / słuchawkowe jest 3,5 mm
Połączenie zestawu słuchawkowego tam jest
Złącze dokowania tam jest
Moc
Czas pracy 11 godz
Pojemność baterii 31 Vch
Wymiary i waga
Wymiary (LxWxD) 263x171x20,5 mm
Waga 1090 g
Dodatkowe informacje
Kompletny zestaw tablet, klawiatura, karta sieciowa, instrukcja
Funkcje Pakiet Microsoft Office Home & Student 2013 w zestawie; multi-touch do 10 punktów dotykowych; wymiary i waga stacji dokującej 263x171x10 mm (SxWxG), 520 g; Port USB 2.0 w stacji dokującej; kamera tylna 5 megapikseli - opcjonalnie

Opinie o tablecie ASUS Transformer Book T100

Cnoty

• Dokładnie to, czego od niego oczekiwano w momencie zakupu. Łatwy, wszechstronny, mobilny.

Wady

• W ciągu niecałych dwóch tygodni micro USB poluzowało się do ładowania, musisz szukać pozycji, w której będzie się ładować. Nie było do końca jasne, jak go włączyć - reakcja tabletu nie była oczywista, konieczne było dwukrotne naciśnięcie przycisku.

Komentarz
Tablet został kupiony dla mojej żony. Z zawodu jest nauczycielką języków obcych i codziennie zabiera ze sobą wiele materiałów. Przede wszystkim wybrano system operacyjny - utworzenie Microsoft w tym przypadku uznano za plus. Najważniejsze były kwestie wagi, rozmiaru i autonomicznych urządzeń internetowych. Wydajność była mniej ważna. Przypadki użycia: odtwarzanie edukacyjnych plików audio i wideo (za pomocą i bez podłączania urządzeń zewnętrznych), surfowanie po sieci i korzystanie ze słowników online, korzystanie z magazynu chmurowego Office z kilkoma innymi komputerami, krótkoterminowa praca z dokumentami między klasami. Aby rozwiązać bardziej wymagające zadania w domu, używany jest pełnowymiarowy laptop.
Anonim 2014-12-27 Ocena 4

Cnoty

• Vin-8, kompaktowy, elegancki, łatwy w obsłudze, doskonale zmontowany panel dotykowy. Wai-Fay, LTE działa bardzo dobrze. Trudno jest wymienić wszystkie zalety, dla mnie jest to idealne, ale mimo to jest kilka małych Kosyachkov ...

Wady

• bardzo wybity! Sprawa, ekran ... wszystko szybko się brudzi. Wkleiłam matową folię na problem z wyświetlaniem z marginesami ekranu, na które zdecydowano. Cóż, futerał na zawsze zalapan. Aby kupić oryginalny film na nim, nie jest możliwe, wyciął się z uniwersalnego kamienia. lepiej jest wybierać za pomocą ekranu dotykowego, wszystkie filmy o różnej geometrii.
  • Wyciąga czujnik światła! Jakiś dziwny algorytm jego pracy działa normalnie przy stabilnym świetle otoczenia. Warto zmienić zewnętrzne oświetlenie, ponieważ precel zaczyna się jaśniej, a potem ciemniej. Oglądanie filmu w ciemności jest problemem - wyświetlacz nieustannie zmienia swoją jasność.
  • Ale istnieje rozwiązanie problemu automatycznej jasności wyświetlacza - to wyłącza! I to wszystko! Nikogo innego nie brakuje. Na ulicy nie możesz go wyłączyć, działa bez problemów, a funkcja jest dobrze wykorzystywana.
  • Chciałbym też głośniej głośniki
  • Wszystkie inne problemy można łatwo rozwiązać programowo za pomocą systemu Windows.

Komentarz
Osobiście korzystam z tabletu na ios, tabletach i telefonach na Androida, Ubuntu. Wszyscy nerwowo palą na uboczu.
Windows na Intelu zawsze był i będzie wyprzedzający, wyjątek może stanowić talk na PC Makentosha, ale to wszystko jest moją czysto osobistą, chłopską opinią i nie musisz brać tego pod uwagę!
ASTVATSATUROV RUBEN, 2015-03-17 Ocena 5

Cnoty

• Bardzo wszechstronny, kompaktowy i autonomiczny

Wady

• Posiadanie tylko jednego USB

Komentarz
Cienki i lekki, ogólnie, mobilny transformator w systemie Windows 8.1. Nie podobał mi się tylko słaby aparat, ale dla Skype jest w porządku. Dobry ekran o wspaniałych kątach widzenia. 4-rdzeniowy procesor i 2 GB pamięci RAM zapewnia płynny interfejs. Transformator nie nagrzewa się i pracuje cicho. Długi czas pracy baterii
Vergun Ivan, 2014-12-20 Ocena 5

Cnoty

• cena, brak usterek (w najnowszej wersji systemu operacyjnego działa dobrze), jasny ekran, nie ma spowolnienia interfejsu, ponieważ Nie ma ultrawysokich rozdzielczości ekranu, które nie są wymagane do pracy, a grafika jest mocno wleczona ... Bateria jest jedną z głównych zalet, jest czymś!

Wady

• naprawę można zrobić lepiej

Komentarz
Ogólnie jestem zadowolony z jego pracy, przez 2,5 miesiąca nie ma krytycznych komentarzy na temat urządzenia, rozszerzyłem pamięć o kartę pamięci o pojemności 64 GB, więc mam jej wystarczająco dużo do pracy i na drodze, mój syn ma potężny komputer stacjonarny))
Papus Ivan 2014-12-20 Ocena 4

Cnoty

• Godne połączenie ceny i jakości.

Wady

• Nie spełnione.

Komentarz
Mam taki laptop. Świetny model. Dla mnie kluczową kwestią jest obecność Vindouza na tablecie. Używam. i wszystko jest znane, jak na komputerze domowym. Zalety to dość duży ekran o przyzwoitej rozdzielczości i wbudowanej pamięci. Byłem mile zaskoczony, gdy ładunek trwał od trzech dni.
Samojłow Dmitrij, 2014-12-22 Ocena 5

Cnoty

• W cechach nie jest wskazany na tablecie jest GPS i działa dobrze, tylko mały nav.program Używam 7 dróg.

Wady

• W wersji 32 GB nie ma tylnej kamery.

Komentarz
Kiedyś był Acer w3, nie podobał mi się ekran i słaba wydajność,
Asus nie ma tych wad. Teraz wziąłbym wersję 64 GB.
Rygin Roman, 2015-03-24 Ocena 5

Tablet do przeglądania wideo ASUS Transformer Book T100

Uwaga! Dokładność informacji i wyniki rankingu są subiektywne i nie są reklamą.

Oceny

Wybór

Nowe technologie