Specyfikacje techniczne
System | |
---|---|
System operacyjny | Windows 8 |
Procesor | Intel Atom Z3735E 1330 MHz |
Liczba rdzeni | 4 |
RAM | 2 GB DDR3 1067 MHz |
Pamięć wewnętrzna | 32 GB |
Obsługa kart pamięci | microSDXC, do 64 GB |
Ekran | |
Ekran | 10,1 ”, 1366x768 |
Panoramiczny ekran | tak |
Typ ekranu | TFT IPS, błyszczący |
Ekran dotykowy | pojemnościowy multitouch |
Liczba pikseli na cal (PPI) | 155 |
Procesor wideo | Intel HD Graphics |
Komunikacja bezprzewodowa | |
Obsługa Wi-Fi | mieć Wi-Fi 802.11n |
Obsługa Bluetooth | mieć Bluetooth 4.0 |
Typ karty SIM | micro SIM |
Liczba kart SIM | 1 |
Komunikacja mobilna | 3G, LTE |
Kamera | |
Przednia kamera | jest 1,2 miliona pikseli. |
Dźwięk | |
Wbudowane głośniki | mieć dźwięk stereo |
Wbudowany mikrofon | tam jest |
Funkcjonalność | |
Automatyczna orientacja ekranu | tam jest |
Czujniki | akcelerometr, żyroskop, kompas, czujnik światła |
Stacja dokująca | tam jest |
Klawiatura Qwerty | tam jest |
Połączenie | |
Połączenie USB z komputerem | nie |
Podłączanie urządzeń zewnętrznych przez USB | tak, USB typu A |
Podłącz do telewizora / monitora | micro HDMI |
Wyjście audio / słuchawkowe | jest 3,5 mm |
Połączenie zestawu słuchawkowego | tam jest |
Złącze dokowania | tam jest |
Moc | |
Czas pracy | 11 godz |
Pojemność baterii | 31 Vch |
Wymiary i waga | |
Wymiary (LxWxD) | 263x171x20,5 mm |
Waga | 1090 g |
Dodatkowe informacje | |
Kompletny zestaw | tablet, klawiatura, karta sieciowa, instrukcja |
Funkcje | Pakiet Microsoft Office Home & Student 2013 w zestawie; multi-touch do 10 punktów dotykowych; wymiary i waga stacji dokującej 263x171x10 mm (SxWxG), 520 g; Port USB 2.0 w stacji dokującej; kamera tylna 5 megapikseli - opcjonalnie |
Opinie o tablecie ASUS Transformer Book T100
Cnoty
- Dokładnie to, czego od niego oczekiwano w momencie zakupu. Łatwy, wszechstronny, mobilny.
Wady
- W ciągu niecałych dwóch tygodni micro USB poluzowało się do ładowania, musisz szukać pozycji, w której będzie się ładować. Nie było do końca jasne, jak go włączyć - reakcja tabletu nie była oczywista, konieczne było dwukrotne naciśnięcie przycisku.
Komentarz
Tablet został kupiony dla mojej żony. Z zawodu jest nauczycielką języków obcych i codziennie zabiera ze sobą wiele materiałów. Przede wszystkim wybrano system operacyjny - utworzenie Microsoft w tym przypadku uznano za plus. Najważniejsze były kwestie wagi, rozmiaru i autonomicznych urządzeń internetowych. Wydajność była mniej ważna. Przypadki użycia: odtwarzanie edukacyjnych plików audio i wideo (za pomocą i bez podłączania urządzeń zewnętrznych), surfowanie po sieci i korzystanie ze słowników online, korzystanie z magazynu chmurowego Office z kilkoma innymi komputerami, krótkoterminowa praca z dokumentami między klasami. Aby rozwiązać bardziej wymagające zadania w domu, używany jest pełnowymiarowy laptop.
Anonim 2014-12-27 Ocena 4
Cnoty
- Vin-8, kompaktowy, elegancki, łatwy w obsłudze, doskonale zmontowany panel dotykowy. Wai-Fay, LTE działa bardzo dobrze. Trudno jest wymienić wszystkie zalety, dla mnie jest to idealne, ale mimo to jest kilka małych Kosyachkov ...
Wady
- bardzo wybity! Sprawa, ekran ... wszystko szybko się brudzi. Wkleiłam matową folię na problem z wyświetlaniem z marginesami ekranu, na które zdecydowano. Cóż, futerał na zawsze zalapan. Aby kupić oryginalny film na nim, nie jest możliwe, wyciął się z uniwersalnego kamienia. lepiej jest wybierać za pomocą ekranu dotykowego, wszystkie filmy o różnej geometrii.
- Wyciąga czujnik światła! Jakiś dziwny algorytm jego pracy działa normalnie przy stabilnym świetle otoczenia. Warto zmienić zewnętrzne oświetlenie, ponieważ precel zaczyna się jaśniej, a potem ciemniej. Oglądanie filmu w ciemności jest problemem - wyświetlacz nieustannie zmienia swoją jasność.
- Ale istnieje rozwiązanie problemu automatycznej jasności wyświetlacza - to wyłącza! I to wszystko! Nikogo innego nie brakuje. Na ulicy nie możesz go wyłączyć, działa bez problemów, a funkcja jest dobrze wykorzystywana.
- Chciałbym też głośniej głośniki
- Wszystkie inne problemy można łatwo rozwiązać programowo za pomocą systemu Windows.
Komentarz
Osobiście korzystam z tabletu na ios, tabletach i telefonach na Androida, Ubuntu. Wszyscy nerwowo palą na uboczu.
Windows na Intelu zawsze był i będzie wyprzedzający, wyjątek może stanowić talk na PC Makentosha, ale to wszystko jest moją czysto osobistą, chłopską opinią i nie musisz brać tego pod uwagę!
ASTVATSATUROV RUBEN, 2015-03-17 Ocena 5
Cnoty
- Bardzo wszechstronny, kompaktowy i autonomiczny
Wady
- Posiadanie tylko jednego USB
Komentarz
Cienki i lekki, ogólnie, mobilny transformator w systemie Windows 8.1. Nie podobał mi się tylko słaby aparat, ale dla Skype jest w porządku. Dobry ekran o wspaniałych kątach widzenia. 4-rdzeniowy procesor i 2 GB pamięci RAM zapewnia płynny interfejs. Transformator nie nagrzewa się i pracuje cicho. Długi czas pracy baterii
Vergun Ivan, 2014-12-20 Ocena 5
Cnoty
- cena, brak usterek (w najnowszej wersji systemu operacyjnego działa dobrze), jasny ekran, nie ma spowolnienia interfejsu, ponieważ Nie ma ultrawysokich rozdzielczości ekranu, które nie są wymagane do pracy, a grafika jest mocno wleczona ... Bateria jest jedną z głównych zalet, jest czymś!
Wady
- naprawę można zrobić lepiej
Komentarz
Ogólnie jestem zadowolony z jego pracy, przez 2,5 miesiąca nie ma krytycznych komentarzy na temat urządzenia, rozszerzyłem pamięć o kartę pamięci o pojemności 64 GB, więc mam jej wystarczająco dużo do pracy i na drodze, mój syn ma potężny komputer stacjonarny))
Papus Ivan 2014-12-20 Ocena 4
Cnoty
- Godne połączenie ceny i jakości.
Wady
- Nie spełnione.
Komentarz
Mam taki laptop. Świetny model. Dla mnie kluczową kwestią jest obecność Vindouza na tablecie. Używam. i wszystko jest znane, jak na komputerze domowym. Zalety to dość duży ekran o przyzwoitej rozdzielczości i wbudowanej pamięci. Byłem mile zaskoczony, gdy ładunek trwał od trzech dni.
Samojłow Dmitrij, 2014-12-22 Ocena 5
Cnoty
- W cechach nie jest wskazany na tablecie jest GPS i działa dobrze, tylko mały nav.program Używam 7 dróg.
Wady
- W wersji 32 GB nie ma tylnej kamery.
Komentarz
Kiedyś był Acer w3, nie podobał mi się ekran i słaba wydajność,
Asus nie ma tych wad. Teraz wziąłbym wersję 64 GB.
Rygin Roman, 2015-03-24 Ocena 5
Tablet do przeglądania wideo ASUS Transformer Book T100