Oriel 963 (DVB-T2)
Szczegółowe informacje
8.9 / 10
Ocena
Specyfikacje Oriel 963 (DVB-T2)
Ogólna charakterystyka | |
---|---|
Wpisz | cyfrowy tuner telewizyjny |
Wykonanie | zewnętrzny |
Typ połączenia | autonomiczny |
Przechwytywanie wideo | nie |
Tuner FM | nie |
Funkcje wideo | |
Obsługa HD | nie |
Wyjściowy format wideo | 4:3, 16:9 |
Standardy cyfrowe | DVB-T, DVB-T2 |
Wejścia i wyjścia | |
Wyjścia | audio, HDMI, scart |
Firewire | nie |
Inne funkcje i możliwości | |
Teletekst | tam jest |
Nagrywanie z timerem | tam jest |
Tryb odroczony | tam jest |
Dodatkowe informacje | |
Zdalne sterowanie | tam jest |
Funkcje | USB 2.0 z obsługą zapisu, wyświetlacz na przednim panelu; koncentryczne cyfrowe wyjście audio; klucz nadrzędny, przeglądanie zdjęć, przeglądanie plików wideo; Obsługa DOLBY DIGITAL; metalowa obudowa |
Recenzje Oriel 963 (DVB-T2)
Ocena
5
Zalety: Świetny, łatwo konfigurowalny tuner. Piękne zdjęcie. Metalowa obudowa. Nie ogrzewany. Intuicyjne menu. Czuły tuner.
Wady: To NIE!
Komentarz: Przeczytałem wiele testów, porównań i recenzji. Postanowiłem pozostać na tym modelu. Nie jak bardzo żałuję. Wybierz najlepsze. Chcę natychmiast powiedzieć o obrazie „SOAP”. Który ma być obecny na tym tunerze. Mam to NIE. Bardzo wyraźny obraz. Nawet z jasnością w telewizorze 50%. Teraz o samym sprzęcie: telewizor „Samsung 28” seria 4 HD LED UE28F4000AW, kabel HDMI Philips SWV3430S / 10 1,0 metra, tuner Oriei 963, kanał falowy antenowy (UHF) 11 elementów (zewnętrzny) pasywny. Kierunek do Ostankino (44 km.) Siła i jakość sygnału według (tuner Oriel 963) 99%. Przygotowałem nawet wzmacniacz masztowy AB 011 „TERRA” UHF (DVB-T2). Ale nie był potrzebny. Po obejrzeniu telewizji w cyfrowym sygnale DVB-T2. Dla mnie zdecydowałem, że w rejonie Moskwy talerze takie jak „TRZY KOLOR” nie są potrzebne. Powodzenia wszystkim w wyborze tunera. Mam nadzieję, że moje doświadczenie i opinia pomogą komuś.
Doroshenko Giennadij
12 kwietnia 2015 r.,
Balashikha
Doświadczenie: mniej niż miesiąc
Ocena
5
Zalety: Doskonały model, szybka konfiguracja, dobra jakość wykonania, 20 kanałów na publicznej antenie. Wszystko jest intuicyjne!
Wady: nie ujawniono
Komentarz: Polecam. nie ogrzewany
Andreev Vladimir
12 lutego 2015 r.,
Vsevolozhsk
Ocena
5
Zalety: Żelazna obudowa, przyjemny wygląd pilota, szybkie menu, dobrej jakości zdjęcia
Wady: Jeszcze nie widziałem
Komentarz: W porównaniu z innymi, młodszymi modelami, odbiorniki Oriel to świetnie wyglądająca i funkcjonalna konsola, a także ekran z aktualnym czasem. Cena jest całkiem odpowiednia w porównaniu z innymi odbiornikami.
Pozdnyakov Denis
9 lutego 2015 r.,
St. Petersburg
Doświadczenie: kilka miesięcy
Ocena
5
Zalety: Doskonała jakość odbioru. Dzięki zdalnemu tunerowi głośność jest regulowana. Na pilocie znajduje się osobny przycisk, aby przełączyć się na usb. Po kliknięciu przycisku „ok” wyświetlana jest cała lista kanałów, możesz przejść do innego kanału według jego nazwy. Elegancki pilot. W trybie gotowości wyświetlany jest zegar, który jest konfigurowany automatycznie, bez udziału użytkownika.
Wady: Nieco „gwizdki”, ale od 4 metrów nie jest już słyszalny, nie zakłóca snu. Nie odtwarzałem filmu z rozszerzeniem .mov (większość moich domowych filmów). Pierwszy tuner odmówił posłuszeństwa pilotowi, nie mając czasu na dostrojenie się do kanału. Problem został rozwiązany przez zastąpienie.
Komentarz: Świetny model. Wziął, aby dać, bo wszystkie kanały dmv telewizji analogowej są odbierane z szumem i zakłóceniami. Domek na skrzyżowaniu 1 betonka i Volokolamki, w dolinie. Antena - aktywna siatka. Ten tuner odbiera wszystkie kanały w doskonałej jakości.
04 lutego 2015 r.,
Moskwa
Ocena
4
Zalety: Wspaniała konsola z szybkim przełączaniem kanałów, wysoką czułością, prostym i dostępnym menu, wyraźnym obrazem, stylowym wyglądem, metalowym korpusem, pięknym pilotem, konsola nie nagrzewa się zbytnio podczas pracy.
Wady: Odtwarzacz multimedialny nie odtwarza filmów przy użyciu zwykłej ścieżki stereo (PCM), chociaż ta opcja jest wskazana w paszporcie. Mamy nadzieję, że w aktualizacji oprogramowania programiści wyeliminują tę usterkę, a następnie można bezpiecznie umieścić 5
03 lutego 2015 r.,
Wołgograd
Ocena
5
Zalety: Znakomity prefiks, szybko przełączane kanały, wszechobecny dysk twardy odtwarzacza na 500 koncertów odtwarza się bez problemów.
Wady: Nie minusy, ale kruszy się - lekko piszczy w trybie czuwania, który w nocy, w ciszy, może trochę przeciążać). Menu w części EPG-EPG nie może wyświetlać przewodnika po programach bez zmiany kanałów, menu pod tym względem jest lepsze
Komentarz: Przez 4 miesiące używania usterki i ogrzewania nie obserwuję, działa codziennie, odbiór wynosi 99%, mam coś do porównania z globo 100 i kaskadą 2101. Polecam oriel 963, przyzwoite urządzenie.
Uszakow Siergiej
31 stycznia 2015 r
Ocena
5
Zalety: Pewny odbiór wszystkich kanałów do zwykłej anteny wewnętrznej na obrzeżach miasta. Szybkie wyszukiwanie bez problemów. Wygodny, mocny pilot ze standardowymi bateriami AAA. Specjalnie kupiłem ten model po porównaniu go z najpopularniejszym, odpowiednim do ceny i czytając recenzje. Nie źle.
Wady: Chciałbym, żeby pilot był jeszcze trochę większy, chociaż jest już większy niż jego odpowiedniki. Menu odtwarzacza multimedialnego może to ułatwić.
Komentarz: Doskonała jakość obrazu, świetne nagrywanie na dysku flash. Obsługuje nośniki zewnętrzne do 500 GB. 2-godzinny film będzie miał rozmiar około 6 GB po nagraniu. Wyświetl rekordy na komputerze z systemem Windows 7 - bez problemu.
Naskatov Nikolay
24 grudnia 2014 r.,
Orzeł
Ocena
5
Zalety: Metallich. obudowa nie jest ogrzewana, najwygodniejszy pilot w gamie konsol Oriel, dobry tuner, dobre wykonanie, jednoczesna obecność wyjść SCART i 3RSA, obecność wyświetlacza z zegarem na przednim panelu.
Wady: Jako odtwarzacz multimediów - słaby. Nie odczytuje wszystkich formatów wideo. Zgodnie z tym wskaźnikiem jest on gorszy od modelu „Oriel 910”, który odtwarza znacznie większą liczbę formatów wideo. Lekko zauważalne skrzypienie wewnątrz obudowy urządzenia, zawarte w gnieździe. Ale w trzech krokach nie jest już słyszalny, więc nie przejmuje się. Brak kabli połączeniowych w zestawie.
Komentarz: Jako cyfrowy tuner - najlepszy w całej linii Oriel. W mieście nawet odbiera sygnał odbity na domowej antenie UHF z drutu. W odległości 30 km od miasta antena wymaga nieco dokładniejszego strojenia, ale nadal bez problemu łapie sygnał. Praca w większej odległości od repeatera nie została jeszcze zweryfikowana. Zaopatrzyłem się w takie prefiksy u wielu swoich przyjaciół. Wszyscy byli bardzo zadowoleni. 8 sztuk takich tunerów przeszło już przez moje ręce. Nie ma jeszcze małżeństwa. Jeśli chodzi o możliwość nagrywania programów telewizyjnych przez USB, przyznaję, że jeszcze tego nie wypróbowałem, ponieważ nie było potrzeby.
Jeśli ten model miałby mocniejszy i wszystkożerny odtwarzacz multimedialny (przynajmniej tak jak Oriel-910), to można by ocenić 5+.
A jeśli Oriel nadal wypuściłby model z wyjściem VGA (na monitor komputerowy), mogliby mieć pomnik wzniesiony za życia.
Jeśli ten model miałby mocniejszy i wszystkożerny odtwarzacz multimedialny (przynajmniej tak jak Oriel-910), to można by ocenić 5+.
A jeśli Oriel nadal wypuściłby model z wyjściem VGA (na monitor komputerowy), mogliby mieć pomnik wzniesiony za życia.
22 listopada 2014 r.,
St. Petersburg
Ocena
5
Zalety: Wczoraj kupiłem Oriel 963. Dostroiłem do 20 kanałów cyfrowych w trybie automatycznym. Jakość obrazu w telewizorze jest doskonała. Zasilana antena zewnętrzna Funke
Wady: Nie ujawnił
Komentarz: Urządzenie jest wykonywane w metalowej obudowie i dość jakościowo. W trybie wyłączenia wyświetla czas.
21 listopada 2014 r.,
Istria
Ocena
5
Zalety: Przy słabym poziomie sygnału (~ 40%) jakość wynosi 75-80%. Kodek AC3.
Wady: Nie znalazłem
Komentarz: Patrzyłem na to podczas instalacji, ale sądząc po tym, że właściciele sprzętu nie zadzwonili do mnie przez 1 miesiąc po instalacji, wszystko jest w porządku!
alikb05
13 października 2014 r.,
St. Petersburg
Oriel 963 (DVB-T2) został wybrany do oceny:
12 najlepszych Dekodery telewizyjne