Samsung Galaxy Tab S3 9.7 SM-T825
Szczegółowe informacje
9.5 / 10
Ocena
Funkcje Samsung Galaxy Tab S3 9.7 SM-T825
System | |
---|---|
System operacyjny | Android 7.1 |
Procesor | Qualcomm Snapdragon 820 2150 MHz |
Liczba rdzeni | 4 |
Rdzeń obliczeniowy | Kryo |
Proces techniczny | 14 nm |
Pamięć wewnętrzna | 32 GB |
RAM | 4 GB LPDDR4 |
Gniazdo karty pamięci | jest microSDXC |
Ekran | |
Ekran | 9,7 ”, 2048x1536 |
Panoramiczny ekran | nie |
Typ ekranu | Super AMOLED, błyszczący |
Ekran dotykowy | pojemnościowy multitouch |
Liczba pikseli na cal (PPI) | 264 |
Procesor wideo | Adreno 530 |
Komunikacja bezprzewodowa | |
Obsługa Wi-Fi | jest, Wi-Fi 802.11ac, WiFi Direct, DLNA |
Obsługa Bluetooth | jest, Bluetooth 4.2, A2DP |
Pracuj w trybie telefonu komórkowego | tam jest |
Typ karty SIM | nano SIM |
Liczba kart SIM | 1 |
Komunikacja mobilna | 3G, EDGE, HSDPA, HSUPA, HSPA +, GPRS, LTE |
Kamera | |
Kamera tylna | jest 13 megapikseli |
Funkcje tylnej kamery | flash, autofokus |
Przednia kamera | jest 5 megapikseli |
Dźwięk | |
Wbudowane głośniki | mieć dźwięk stereo |
Wbudowany mikrofon | tam jest |
Funkcjonalność | |
GPS | tak, z obsługą A-GPS |
GLONASS | tam jest |
Automatyczna orientacja ekranu | tam jest |
Czujniki | akcelerometr, żyroskop, kompas, czujnik zbliżeniowy, czujnik światła |
Klawiatura Qwerty | opcjonalnie |
Obsługa formatu | |
Audio | AAC, WMA, WAV, OGG, FLAC, MP3 |
Wideo | WMV, MKV, MP4 |
Połączenie | |
Rodzaj złącza ładowania | USB-C |
Połączenie USB z komputerem | tam jest |
Podłączanie urządzeń zewnętrznych przez USB | opcjonalnie |
USB 3.1 Typ-C | tam jest |
Obsługa MHL | tam jest |
Wyjście audio / słuchawkowe | jest 3,5 mm |
Złącze dokowania | tam jest |
Moc | |
Czas pracy (wideo) | 12 godz |
Pojemność baterii | 6000 mAh |
Wymiary i waga | |
Wymiary (LxWxD) | 237,3x169x6 mm |
Waga | 429 g |
Dodatkowe informacje | |
Materiał na ciało | plastik |
Dołączony rysik | tam jest |
Funkcje | 2 rdzenie o częstotliwości 2,15 GHz i 2 rdzenie - 1,6 GHz; Obsługuje formaty M4V, 3GP, 3G2, ASF, AVI, FLV, WEBM, M4A, 3GA, OGA, AMR, AWB, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA |
Data ogłoszenia | Luty 2017 r |
Rok ogłoszenia | 2017 |
Samsung Galaxy Tab S3 9.7 SM-T825 Recenzje
Ocena
5
Zalety: Dołączony długopis S-Pen, 4 głośniki, niska waga, jasny i ostry ekran, wydajność
Wady: Cena, szklany tył, fabrycznie zainstalowane aplikacje Samsung
Komentarz: Tablet został kupiony głównie do rysowania. Pióro S-Pen jest bardzo wygodne w użyciu, idealnie leży w dłoni, ma doskonałą czułość, jest lekkie i bardzo przyjemne w dotyku. Lokalizacja przycisku jest trochę niewygodna, gdy jest mocno naciskana, ale przyzwyczaisz się do tego. Rozmiar pióra dla małej dłoni jest idealny, dla dużych dłoni może być zbyt mały. Główną wadą pióra jest niezdolność do regularnego wyłączania tak zwanego AirCommand: po kliknięciu przycisku pojawia się szybki dostęp do aplikacji. Utrudnia to ponowne przypisanie przycisku w aplikacjach do rysowania. W Play Store znajduje się aplikacja, która bez roota umożliwia wyłączenie tej funkcji, ale jest płatna.
Wydajność tabletu pozwala włączyć renderowanie z podwójną rozdzielczością w emulatorach, zazwyczaj ciągnie gry, daje do 80 warstw podczas rysowania w ArtFlow i Autodesk Sketchbook w rodzimej rozdzielczości tabletu. Brak opóźnień podczas rysowania złożonymi pędzlami lub w wysokiej rozdzielczości. Wideo w wysokiej rozdzielczości również działa bez zarzutu.
Tablet działa bez ładowania przez dłuższy czas (półtora dnia) i ładuje się szybko. Jednak aplikacje do rysowania bardzo szybko zużywają baterię, ale takie jest życie. Biorąc pod uwagę niewielką wagę tabletu, nie spodziewałem się niczego więcej po baterii - działa idealnie.
Waga tabletu pozwala na trzymanie go jedną ręką, choć w dwóch rękach, oczywiście, wygodniej.
Wydajność tabletu pozwala włączyć renderowanie z podwójną rozdzielczością w emulatorach, zazwyczaj ciągnie gry, daje do 80 warstw podczas rysowania w ArtFlow i Autodesk Sketchbook w rodzimej rozdzielczości tabletu. Brak opóźnień podczas rysowania złożonymi pędzlami lub w wysokiej rozdzielczości. Wideo w wysokiej rozdzielczości również działa bez zarzutu.
Tablet działa bez ładowania przez dłuższy czas (półtora dnia) i ładuje się szybko. Jednak aplikacje do rysowania bardzo szybko zużywają baterię, ale takie jest życie. Biorąc pod uwagę niewielką wagę tabletu, nie spodziewałem się niczego więcej po baterii - działa idealnie.
Waga tabletu pozwala na trzymanie go jedną ręką, choć w dwóch rękach, oczywiście, wygodniej.
Elric edward
22 kwietnia 2018 r
Ocena
4
Zalety: - Najlepszy tablet na Androida w tej chwili.
- Naprawiono większość niedociągnięć Tab S2.
- S-Pen w zestawie, który umożliwia korzystanie z urządzenia jako tabletu graficznego, po prostu wpada w małe kontrolki interfejsu użytkownika. Ponadto pióro pozwala kontrolować kursor myszy (mała kropka na ekranie), pozwala wyświetlać podpowiedzi przy przyciskach, otwierać menu rozwijane w witrynach po najechaniu kursorem - nie będzie działać z palcem.
- Bardzo jasny ekran o optymalnym współczynniku proporcji, dzięki czemu tablet nie wydaje się wydłużony, podobnie jak modele z ekranem 16: 9. Do Internetu i gier, które są niezbędne. Rzadko oglądam filmy, więc czarne pasma nie są krytyczne.
- Dobre kamery, jest błysk.
- Naprawiono większość niedociągnięć Tab S2.
- S-Pen w zestawie, który umożliwia korzystanie z urządzenia jako tabletu graficznego, po prostu wpada w małe kontrolki interfejsu użytkownika. Ponadto pióro pozwala kontrolować kursor myszy (mała kropka na ekranie), pozwala wyświetlać podpowiedzi przy przyciskach, otwierać menu rozwijane w witrynach po najechaniu kursorem - nie będzie działać z palcem.
- Bardzo jasny ekran o optymalnym współczynniku proporcji, dzięki czemu tablet nie wydaje się wydłużony, podobnie jak modele z ekranem 16: 9. Do Internetu i gier, które są niezbędne. Rzadko oglądam filmy, więc czarne pasma nie są krytyczne.
- Dobre kamery, jest błysk.
Wady: - Cena.
- Mała ilość pamięci wewnętrznej. Ten sam tablet powinien mieć co najmniej 64 GB.
- Mechaniczny przycisk domowy. W porównaniu do dotyku, ten wymaga użycia siły do naciśnięcia, podczas gdy jest naciskany za pomocą kliknięcia. Jeśli to możliwe, staram się go nie używać.
- Średnia funkcjonalność oprogramowania układowego. W porównaniu z LG istnieje kilka ustawień. Na przykład standardowy program uruchamiający nie pozwala nawet na przesunięcie przycisku menu - zawsze będzie po prawej stronie. Standardowe aplikacje mają bardzo niewiele ustawień, nawet podświetlenie przycisków można skonfigurować tylko przy użyciu aplikacji innej firmy. Cóż, tylko jedno: bez ponownego uruchamiania można dostosować skalę ekranu, istnieje wiele opcji.
- Na standardowej klawiaturze wirtualnej rosyjskie litery są małe w porównaniu do znaków łacińskich.
- Orientacja pionowa. Z tego powodu istnieją jeszcze dwie wady: nieudana lokalizacja tylnej kamery, podczas filmowania łatwo jest zamknąć kamerę palcami, a urządzenie wraz z oryginalną obudową waży dużo. Trzymając obiema rękami, często możesz przypadkowo nacisnąć przycisk „Wstecz” (dobrze, w trybie gry możesz zablokować przyciski).
- Nie przyjazny z USB 3.0. Jeszcze nie tak dawno kupiłem kabel do transmisji danych. Z telefonem wszystko działa dobrze, ale z tym urządzeniem. Podczas kopiowania pliku na urządzenie system zapisuje, że urządzenie jest niedostępne / wyłączone. Ponownie podłączony do portu USB 2.0 - problem został rozwiązany.
- Mała ilość pamięci wewnętrznej. Ten sam tablet powinien mieć co najmniej 64 GB.
- Mechaniczny przycisk domowy. W porównaniu do dotyku, ten wymaga użycia siły do naciśnięcia, podczas gdy jest naciskany za pomocą kliknięcia. Jeśli to możliwe, staram się go nie używać.
- Średnia funkcjonalność oprogramowania układowego. W porównaniu z LG istnieje kilka ustawień. Na przykład standardowy program uruchamiający nie pozwala nawet na przesunięcie przycisku menu - zawsze będzie po prawej stronie. Standardowe aplikacje mają bardzo niewiele ustawień, nawet podświetlenie przycisków można skonfigurować tylko przy użyciu aplikacji innej firmy. Cóż, tylko jedno: bez ponownego uruchamiania można dostosować skalę ekranu, istnieje wiele opcji.
- Na standardowej klawiaturze wirtualnej rosyjskie litery są małe w porównaniu do znaków łacińskich.
- Orientacja pionowa. Z tego powodu istnieją jeszcze dwie wady: nieudana lokalizacja tylnej kamery, podczas filmowania łatwo jest zamknąć kamerę palcami, a urządzenie wraz z oryginalną obudową waży dużo. Trzymając obiema rękami, często możesz przypadkowo nacisnąć przycisk „Wstecz” (dobrze, w trybie gry możesz zablokować przyciski).
- Nie przyjazny z USB 3.0. Jeszcze nie tak dawno kupiłem kabel do transmisji danych. Z telefonem wszystko działa dobrze, ale z tym urządzeniem. Podczas kopiowania pliku na urządzenie system zapisuje, że urządzenie jest niedostępne / wyłączone. Ponownie podłączony do portu USB 2.0 - problem został rozwiązany.
Komentarz: Przez długi czas szukałam tabletu na Androidzie na górnej półce. Niestety, wybór urządzeń jest teraz niewielki. Na początku chciałem zabrać Huawei MediaPad M3, ale nie pasowało to do jego nieudanego oprogramowania. Potem miałem wziąć Tab S2, ale nie podobał mi się jego projekt i inne niedociągnięcia.
Potem znalazłem to urządzenie, ale z powodu jego oryginalnej ceny wyrzuciłem go z mojej listy. Widząc, że cena spadła z nieba, zdałem sobie sprawę: musimy to przyjąć. Jestem zadowolony z zakupu, nie ujawniłem żadnych istotnych niedociągnięć podczas użytkowania. Przyciągnęła mnie obecność S-Pen, chciałem przetestować urządzenie jako tablet rysunkowy.
Nie sądzę, aby nowoczesne smartfony mogły zastąpić tablety. Na dużym ekranie wygodnie jest przeglądać pełne wersje witryn na PC; wygodne wpisywanie tekstu na klawiaturze ekranowej, duże klawisze; Przeglądarka ma pasek kart na górze, tak jak w wersji komputerowej. Oczywiście jest komputer, ale dzięki niemu nie możesz położyć się na kanapie lub zabrać go na drogę.
Potem znalazłem to urządzenie, ale z powodu jego oryginalnej ceny wyrzuciłem go z mojej listy. Widząc, że cena spadła z nieba, zdałem sobie sprawę: musimy to przyjąć. Jestem zadowolony z zakupu, nie ujawniłem żadnych istotnych niedociągnięć podczas użytkowania. Przyciągnęła mnie obecność S-Pen, chciałem przetestować urządzenie jako tablet rysunkowy.
Nie sądzę, aby nowoczesne smartfony mogły zastąpić tablety. Na dużym ekranie wygodnie jest przeglądać pełne wersje witryn na PC; wygodne wpisywanie tekstu na klawiaturze ekranowej, duże klawisze; Przeglądarka ma pasek kart na górze, tak jak w wersji komputerowej. Oczywiście jest komputer, ale dzięki niemu nie możesz położyć się na kanapie lub zabrać go na drogę.
10 lutego 2018 r
Ocena
5
Zalety: Design!
Szkło!
Dołączony rysik S-Pen
Najbardziej wyrafinowane żelazo
markowa obudowa klawiatury (dla mnie bardzo ważna)
Szkło!
Dołączony rysik S-Pen
Najbardziej wyrafinowane żelazo
markowa obudowa klawiatury (dla mnie bardzo ważna)
Wady: Brak obudowy rysika S-Pen
Cena
Cena
Komentarz: Najlepszy tablet w tej chwili na Androida
orel.f2017
13 stycznia 2018 r
Ocena
5
Zalety: - Jakość!
- Top Samsung, w którym wszystko jest.
- Android! Nie toleruję Apple z ich bliskością, szybką utratą znaczenia i całym brudem w aktualizacjach.
- 4 gig RAM
- Piórko!
- Piękna, choć droga, korporacyjna okładka. Absolutnie wszystko na magnesach, w tym otwarcie pokrywy itp.
- Standardowe złącze typu C do ładowania.
- Top Samsung, w którym wszystko jest.
- Android! Nie toleruję Apple z ich bliskością, szybką utratą znaczenia i całym brudem w aktualizacjach.
- 4 gig RAM
- Piórko!
- Piękna, choć droga, korporacyjna okładka. Absolutnie wszystko na magnesach, w tym otwarcie pokrywy itp.
- Standardowe złącze typu C do ładowania.
Wady: 1. Nie ma ustawień czasu podświetlenia dla przycisków dotykowych „wstecz” i „okien” !!!!!!!!! Samsung, co robisz ??? W tym celu musisz umieścić jakiś rodzaj absolutnie lewej miękkości. W przeciwnym razie, przy jasnym ekranie, trudno jest zobaczyć, gdzie należy włożyć palec.
2. 32 gigabajty pamięci dla urządzenia „top” - to także śmiech dla kurcząt. Konieczne jest co najmniej 64. Co więcej, ci, którzy wierzą, że wszystko można łatwo rozszerzyć za pomocą dodatkowej karty flash, niestety, nie wiedzą, że android można przenieść, aby dodać. Flash to nie wszystkie dane! Jeśli chcesz umieścić wiele programów i gier, na przykład dla dziecka, wtedy brak pamięci będzie bardzo zauważalny.
3. Cena? Tak, trochę za drogo. Ale to urządzenie, które, mam nadzieję, potrwa kilka lat, więc możesz przepłacić za przyzwoitą markę jakości.
2. 32 gigabajty pamięci dla urządzenia „top” - to także śmiech dla kurcząt. Konieczne jest co najmniej 64. Co więcej, ci, którzy wierzą, że wszystko można łatwo rozszerzyć za pomocą dodatkowej karty flash, niestety, nie wiedzą, że android można przenieść, aby dodać. Flash to nie wszystkie dane! Jeśli chcesz umieścić wiele programów i gier, na przykład dla dziecka, wtedy brak pamięci będzie bardzo zauważalny.
3. Cena? Tak, trochę za drogo. Ale to urządzenie, które, mam nadzieję, potrwa kilka lat, więc możesz przepłacić za przyzwoitą markę jakości.
Komentarz: Od 2012 r. Do 2018 r. Wykorzystywano również poprzednią top Samsung Galaxy Tab 2 10.1 P5100 16 Gb. Tak, wciąż jest aktualna na wiele sposobów. Ale oczywiście chcę czegoś szybszego i bardziej nowoczesnego. Plus, dziecko lubi rysować. Dlatego też Samsung został również kupiony jako prezent, ale szybszy do nowoczesnych gier i pióra do rysowania. Było dużo radości.
Flash Pan
02 stycznia 2018 r
Ocena
4
Zalety: Świeże infa. Po rozmowie z centrum serwisowym Samsunga (specjalne podziękowania za skupienie uwagi pracowników na pracownikach i rzeczywistość wybierania numerów) wykonaliśmy następujące czynności. Naciśnięcie przez 15 sekund przy jednoczesnym zmniejszeniu mocy i głośności. W rezultacie zarobiłem (westchnienie ulgi).
Wady: Przestraszyło nas, gdy nagle zapadła w śpiączkę
Komentarz: W imię rehabilitacji powtarzam. Elegancki dźwięk (4 głośniki z regulowanym dźwiękiem, różne funkcje) i niesamowita jakość obrazu. W porównaniu ze starym GT-N8000 różnica jest po prostu niesamowita. Tak, a także z nowym, niedrogim tabletem Samsung.
Ogólnie bardzo porządny tablet. Po prostu nie popadnij w śpiączkę, jak to się stało z nami.
Ogólnie bardzo porządny tablet. Po prostu nie popadnij w śpiączkę, jak to się stało z nami.
Natalia Sitnikova
07 lipca 2017 r
Samsung Galaxy Tab S3 9.7 SM-T825 został wybrany do oceny:
Top 10 10-calowe tablety