értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

6 a legtöbb "szörnyű" hátránya Canon EOS 5DSR

Vizsgáljuk meg a leginkább várt kamera hiányosságait 2015-ben

6 legrosszabb félelmetes canon EOS 5DSR

Figyelem!A szerző véleménye nem egyezhet meg az "Expert Price" szerkesztői véleményével.

A legmegbízhatóbb fényképezőgép előnyeit 2015-ben olvassa el hivatalos felülvizsgálatok és egyéni tesztek során. Megmondjuk, hogy a 3700 dolláros kamerák gyártói nem szeretnék megemlíteni: a Canon EOS 5DSR a legendás 5D Mark III „utódja” volt, de az új modell hibái a marketingkonstrukciókat a szemetesbe küldték.

Hátrányok, amelyeket vélemények és tesztek írnak

Enyhe fényérzékenység

A Canon EOS 5DSR mindkét legsúlyosabb és részletesebb véleményében (ProPhotos.ru és angolul beszél DpReview.com) Meg kell jegyezni, hogy az ISO tartomány (100 és 6400 között) csalódást okoz azok számára, akik az EOS 5DSR-t szeretnék használni a riportfotózáshoz. A komoly zajok 1600-as értékről indulnak, és a „mennyezetre” az új kamera részletes előnye teljesen kiegyenlített. Ebben a tekintetben a Canon nem is versenyez a sokoldalú Mark III-val, nem is beszélve a közvetlen piaci versenytársakról, mint a Sony a7r I vagy II.

Csak drága lencsék

Vizsgálatok és vélemények (például Strobius) egyértelműen bebizonyítja, hogy a szokásos EF objektív elhelyezésével a Canon EOS 5DSR-re egy belépő szintű kamerát kap. A gyártó által ajánlott lista kedvező árú TV-felvételeket tartalmaz, mint például az EF 85 mm f / 1.8 USM vagy EF 100mm f / 2.8 Macro USM, de a kiváló minőségű fényképek megszerzéséhez a szakértők csak L-sorozatú lencséket javasolnak, amelyek költsége mellett gyakran a fényképezőgéphez közel kerülnek. Az EF 200-400 mm f / 4L IS USM Extender 1.4x általában többször drágább.

A Wi-Fi hiánya

A felülvizsgálatból Strobius Ezt a szempontot különösen meg kell jegyezni: mivel a fényképezőgép elsősorban stúdiómunkára lett tervezve, nagyon fontos, hogy a képeket vezeték nélküli továbbítás céljából lehessen megtekinteni egy munkaállomásra. Azonban a Canon EOS 6D-ben megvalósított Wi-Fi modul nem került át az új modellre, azzal érvelve, hogy szükség van az energia megtakarítására. Most a fotósoknak vezetékekkel kell futniuk. Az USB 3.0 interfész egyébként nem is gondolat: a speciális csatlakozó nélküli vezeték használata esetén fennáll a veszélye annak, hogy a fő kameratábla megsérülhet.


Hátrányok, amelyek a véleményekben íródnak

Rossz élesség, amikor kézzel fényképez

Ez az egyik leggyakoribb panasz a felhasználói véleményekben. Nem kell a kezek görbéiről beszélni: ha a mátrix felbontása 50 megapixel, akkor a fotósok számára a szokásos szabály az expozíció beállításakor (fókusztávolságonként) nem működik. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy normál kézi lövések 1/50 zársebességgel, még stabilizátor használata esetén is. Írástudók (különösen: Stanislav Vasilyev blogjában ajánlatos 1-2 másodpercnél rövidebb ideig beállítani a zársebességet, mint a klasszikus - akkor lesz egyfajta értelem. Gyorsan változó expozíció esetén az expozíciós értékekkel való megjelenés még ravaszabb. Egy szóval, az EOS 5DSR nem olyan kamera, amely érdemes egy pikniket venni egy szórakoztató cég lőzéséhez.

Autofókusz problémák video módban

A megjegyzésekben a Yandex.Market Egyes felhasználók azt is állítják, hogy a Canon EOS 5DSR-nek egyáltalán nincs autofókusza. Ez nem így van, hanem a funkció lassú működéséről és számos hibáról van szó. Nyilvánvaló, hogy a gyártó úgy döntött, hogy egy túlnyomórészt stúdió kamerához egy normál videó mód lenne haszontalan. Ezenkívül a Mark III-hoz képest az új modell elvesztette a fejhallgató hangkimenetét is.

Magas számítógépi követelmények a fotófeldolgozáshoz

A szabványos fájl, amelyet a Canon EOS 5DSR maximális felbontásával készít, 65 MB súlyú (ez nem meglepő - ilyen mátrix!). Egy ilyen gép feldolgozásához nagyon fejlett munkaállomásra van szükség. A rendszeres 4-mag processzorok, még 16 gigabájt RAM-mal párosítva, ezt a hevederet nagy nehézségekkel húzzák. A rétegekkel való munka, a szűrők kiszabása, bizonyos effektusok használata egyes kameratulajdonosok véleménye szerint belép a számítógépeikbe.Ezért az EOS 5DSR beszerzése során a költségvetés kiadásaihoz és a kapcsolódó célokhoz kell kapcsolódnia.


Fotó: cnet4.cbsistatic.com

Ez tényleg olyan rossz?

Mindazonáltal a fentiek alapján a Canon EOS 5DSR nem nevezhető teljes hibának. Ez az első 50 megapixeles SLR 24x36 mm-es érzékelővel. Korábban egy ilyen felbontást csak a közepes formátumú berendezések jellemzőiben találtunk. Hála neki, nyomtathat egy A1 formátumú képet a fotónyomtatás nélkül. Ezenkívül a modell számos komoly technikai újítást hajtott végre (egy új rendszer a tükör vibrációjának megfigyelésére, egy új expozíciómérő modul, egy testreszabható gyors elérési menü, egy integrált intervallummérő stb.)

Az EOS 5DSR sokkal részletesebb, mint elődei, és általában a képminőség alacsony ISO értékű statikus tárgyak felvételénél jóval magasabb, mint a sokoldalúbb Mark III. Canon EOS 5DSRjó niche kamera speciális feladatokhoz.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák