értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A hajbalzsamok összetétele: mit kell keresni?

Hogyan válasszunk ki egy hajbalzsamot?

A hajbalzsamok összetétele: mit kell keresni?

A hajbalzsamok összetétele

Vessük félre a reklámszlogeneket a „revitalizálásról” és a „táplálkozásról”, és ne feledjük, hogy a haj még mindig élettelen anyag. A hajra alkalmazott termékek nem javítják őket, de jobban segítik őket, ami egyáltalán nem rossz. Az ipari termelés megfelelő balzsamja három komponenscsoportból áll:

  • savak (citrom, bor, tej, ecetsav) úgy lettek kialakítva, hogy a sampon használata után semlegesítsék a hajon maradó alkáliát, és hogy ragyogjanak a hajból.
  • Kozmetikai anyagoka hajat életre keltve: szilikonok, fehérjék, hidratálószerek, természetes olajok és viaszok. Ezek fényesebbé és rugalmasabbá teszik a hajat, csökkentik a törékenységet és megkönnyítik a fésülést.
  • tartósítószerek - nélkülük nem egy ipari balzsam. A tartósítószerek nem okoznak kárt a hajra, de segítenek megőrizni minden értékes alkotóelemet, és megőrzik a baktériumok szaporodásának eszközeit.

Nagyon jó, ha természetes olajok vannak a hajbalzsamban (avokádó, farok, jojoba, stb.) Olajok hidratálják a hajat, táplálják a fejbőrt. A gyógynövények kivonatai gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki a bőrre.

Fontos: Javasoljuk, hogy ne csak az azonos márkájú, hanem a márka belsejéből származó balzsamot és sampont válasszon.

Fontos: Különösen hasznos balzsamok tulajdonosai törékenyek a száraz, festett és sérült hajjal.

Szilikonokkal vagy anélkül?

A szilikonok a dimetikon, a ciklometikon, a szimetikon és a hozzájuk tartozó más összetevők. A szilikonok veszélyeiről szóló horror történetek ellenére a trichológusok azt állítják, hogy nem olyan szörnyűek, mint a reklámban. Ezek az anyagok fényfóliával borítják a haját, azonnal ragyogást, engedelmességet és védelmet nyújtanak a káros külső tényezők ellen. Szilikon nélkül, hogy fényűző fényt érjenek el, sajnos nehezebb és sokkal drágább. Túlságosan használva a szilikon balzsam „eltömítheti” a hajszerkezetet, így nehéz, zsíros és unalmas lesz. Ennek megakadályozása érdekében cserélje ki a balzsamot más eszközökkel, vagy használjon mélytisztító sampont.

A cikk elkészítésekor az E. Hernandez "Új kozmetológia" című könyvből származó anyagokat használtak fel

Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák