értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszuk ki zuhanykabin

A vízkezelések nianciái

Hogyan válasszuk ki a zuhanyzót

Véleménye szerint a zuhanyokat csak azok, akik közömbösek a fürdővel, vagy csak azok, akik helyet akarnak megtakarítani a fürdőszobában. Nem. Számos modell van a piacon, amelyek kielégítik a kéréseket. De ahhoz, hogy megvásárolhassuk a megfelelőt, nem olyan könnyű, sok árnyalat van. Ma arról fogunk beszélni, hogy hogyan válasszuk ki a zuhanykabinot, hogy ne kapjuk a macskát a táskában, és pénzt költenek el.

Melyik gyártó jobb

A valóság az, hogy a nagy márkájú nagyvállalatok többsége Kínába költözött, vagy a kínai cégekkel közös vállalkozásokat hozott létre. A szembetűnő példa a finn TIMO, a prémium márka a zuhanyzók között. Ugyanez vonatkozik az Appolo, az Aqualux és más európai márkákra is. Ez azt jelenti, hogy a termelési kabinjuk rossz? Nem, ez nem jelenti azt. Ugyanebben a TIMO-ban a tervezési és minőségellenőrzést finn szakemberek végzik.

Vannak azonban tisztán európai termékek a piacon - IDO Showerama, IFO, Albatros, Jacuzzi, német márkák. Mindegyiküket magas áruk jellemzi. Ez a szegmens több mint 1000 dolláros zuhanyt szinte soha nem talált. Ráadásul a gyártó a minőségre összpontosít, a funkcionalitás csak a legdrágább modellekben széles.

Sok orosz márka is van, általában a közepes árkategóriában vannak. Ezek Akrilan, Bandhours, Aquatika, Aquarelle, Indeo és mások. Ne felejtsük el, hogy gyártóink is szorosan együttműködnek a kínaiokkal. Különösen az Erlit márkanév alatt álló termékekről beszélünk. A hazai márkák minősége és funkcionalitása tisztességes átlagos szinten van.

A kínai modellek nem az, amit korábban használtak: az elmúlt években Kínából származó márkák valódi forradalmat hoztak a termékminőségben, így most Serena, Parly, Nautico, Ammari már nemcsak korlátozott költségvetés miatt vásárolnak zuhanyokat. A kínaiakat a funkcionalitás fokozott figyelembevétele jellemzi - még az olcsóbb kabinok különböző „harangokkal és sípokkal” vannak ellátva. A megbízhatóság és a tartósság tekintetében a nyilvánvaló előrehaladás ellenére a stabilitás még mindig nem elég.

Milyen kabin van?

Nagyjából két lehetőség van a zuhanyzókra - nyílt és gidroboksom. Az előbbieket a felső sík hiánya, az építés egyszerűsége és viszonylag alacsony ár jellemzi. Elsősorban a helyiség és a pénz megtakarításához szükségesek. Habár közöttük vannak "halmozott" példányok, amelyekben fürdőszoba és pezsgőfürdő található.


Fotó: dushova.com

A zárt zuhanykabinok sokkal funkcionálisabbak és változatosabbak. Ez a kialakítás nagyszerű lehetőségeket kínál a gyártó cég mérnökeinek képzeletére. Itt található a teljes fürdő és a modell egy kis tálcával, mesterséges márvány, függőleges és vízszintes hidromasszázs, törökfürdő, különböző háttérvilágítási lehetőségek, beépített rádió és így tovább. Természetesen mindez meg kell fizetnie. A zuhany méretének nagy változata: nagyon apró (a minimális méret 80 * 80 cm), és vannak olyan modellek, amelyek jelentősen meghaladják a hagyományos fürdő méreteit, és ezért nem mindig alkalmasak a kombinált fürdőszobákhoz a tipikus házakban. A vásárláskor először érdemes megfontolni. A fülkék alakja, amely a következő lehet:

  • téglalap alakú;
  • félköríves;
  • négyzet alakú;
  • ötszögű;
  • hatszög;
  • aszimmetrikus (leggyakrabban egy lekerekített sarokkal ellátott téglalap).


Fotó: sanone.ru

Miután megvásárolta a helyes űrlapot, sok helyet takaríthatunk meg, különösen, ha a fürdőszobában előrejelzések vannak, vagy felújítás és díszítő elemek vannak felszerelve.

Súlyos jelentőségű az a anyag is, amelyből a raklap készül. A legolcsóbb és legegyszerűbb - akrilA leggyakrabban olcsó és hazai modellekben használják.Ő az, amint az az értékelésből következik, leggyakrabban "megduzzad", sárgára változik, átnyomja és repedik. De gyorsabban felmelegszik, mint más anyagok, és a legkülönfélébb formában.

Acél és öntöttvas a modern fülkében lévő raklapokat ritkán használják, tartósak, de zajosak és rozsdásodhatnak.

raklap mesterséges márvány esztétikai és megbízható, de lehetetlen, hogy a fürdő formáját adja. A fajansz gyönyörű, de törékeny.

A népszerűség új anyagot szerez - kVAR (kvarchomok és akril keveréke), megbízhatóbb, mint az akril, széles színválasztékkal rendelkezik.


Hidromasszázs: szükség van vagy sem?

Ez az egyik kulcskérdés a zuhany kiválasztásakor. Egy ilyen funkció nélküli modell sokkal olcsóbb és kevésbé gondoskodik a karbantartásról, de sokkal szegényebb is.

A hidromasszázs maga is hasznos dolog: pihentető hatása van a testre, segít megszabadulni a stressztől és a fáradtságtól, javítja a vérkeringést, tágítja az ereket és csökkenti a vérnyomást. Sajnos, ez a művelet nem minden zuhanyzóra jellemző. Ha a szinte minden modell függőleges hidromasszázisa többé-kevésbé tisztességes (legalábbis a nyomás szempontjából, mivel a fúvókák minőségétől és típusától függ, és sokkal drágább modelleknél fejlettebbek), akkor vízszintes helyzetben egyre nehezebb. A prémium kategóriás kabinokban különálló „lelkeket” biztosítanak a hátsó, a nyak, a mellkas és a lábak számára. De a teljesítményáramlás gyakran nem végzi a masszázs funkcióját, csak a test öntözését.


Fotó: stilniykamen.com

A hidromasszázsú hidrobox modell kiválasztásakor érdemes előzetesen megismerkedni az adott funkcióra vonatkozó visszajelzésekkel, és csak ezután dönteni. Az extra $ 500-800 túlfizetéséhez és a hidromasszázs használatához évente egyszer kétséges öröm.

Hogyan lehet megkülönböztetni a jó zuhanyt a rossztól

Nyilvánvaló, hogy a kínai minőségi termelés modellje gyakran alacsonyabb, mint Finnországban vagy Spanyolországban összeállított versenytársak (kivételek vannak, de csak a szabályt erősítik meg). Nyilvánvaló, hogy a 15 ezer rubel kabinja minden esetben kevésbé funkcionális, mint a 150 ezer modell. Gyakran előfordul azonban, hogy az olcsó hidro-boxok sok éven át szolgálnak, és a drága a kizárólag „harangok és sípok” törése miatt kizárólag fürdésre szolgál. Döntse el, miért van szüksége zuhanyzóra, és hogyan kívánja használni, ellenőrizze a pénztárcáját, ne tegyen túlzott követelményeket a termékre - és nyugodtan válasszon. Értékelésünk segít. Kellemes vásárlást!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák