értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A jó szilárd tábla megvásárlásának titkai

Ha nyaralni szeretnél!

A jó szilárd tábla megvásárlásának titkai

Nagyon egyszerű, hogy egy rossz minőségű szilárd lapot hibázzon, ha csak az árra és a megjelenésre összpontosít. A választás néhány tényezőjével való megismerés segít az építőiparban kínált legjobb tömeges lemez megvásárlásában.

Figyelembe kell venni bizonyos szempontokat, amelyek közül a legfontosabbakat figyelembe veszik:

  • Fa fajok;
  • Fa sűrűsége;
  • Fajta vagy szelekció;
  • Felületkezelés.

A kulcsfontosságú pontok megítélése után a gyártó választása a legoptimálisabb - szinte kiküszöbölte az anyag lefektetésével és az azt követő működéssel kapcsolatos problémát.

Tölgy, vörösfenyő vagy merbau: a legjobb fa tömörfa

Minden faanyag színe, szerkezete, vízállósága és deformációja, valamint a sűrűség és az ár különböznek. Mindezen tulajdonságok öt vezetőjét már régóta definiálták, és olyan fajtákat, mint:

  1. tölgy. A legsúlyosabb anyag minden, gazdag színekkel és természetes mintákkal. Évszázadok óta szolgál, és idővel megszerzi az ókori nemes árnyalatot.
  2. ketyegés. Kiváló ellenállás a bomlás és a víz ellen. Magas páratartalomnál nem feketegszik, az eredeti formában a masszív tábla aranybarna hangja marad.
  3. vörösfenyő. A két korábbi szikla tulajdonságait egyesíti: egyedülálló keménység és csodálatos nedvességállóság. A hatalmas táblát csak világos árnyalatokban bocsátják ki, amelyek a napot és a festéket még a leginkább sötét helyiségbe is hozzák.
  4. Ash fa. A hatalmas hamutábla gyakorlatilag a legkönnyebb. Az anyag figyelemre méltó a csodálatos keménységének és rugalmasságának köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy nagy forgalmú helyiségekben helyezkedjen el.
  5. Merbau. Egy egzotikus fafajta, amely meglepően kényelmes a szeszélyes orosz éghajlatban. Elég ellenálló a rothadással és a nedvességgel szemben, és az olajjal végzett befejezésnek köszönhetően szinte lehetetlen, hogy a tömör fa kiszáradhasson, még akkor is, ha a fa hiányos szárítása megtörtént.

A vásárláskor érdemes megnézni a dióból, juharból, fenyőből, wenge-ből készült masszív deszkákat, jó tulajdonságokkal a hosszú távú használatra. A külön kategóriát bambuszból készült masszív táblának tekintik, amely, bár nem fa, de kifinomult technológiájának köszönhetően, gyakorlatilag elérte az ideális indikátorokat az ilyen típusú befejező anyagokhoz.

Sűrűség és kiválasztás: mit kell keresni

Minél erősebb a fa, annál megbízhatóbb a működés: nem reped, nem deformálódik, könnyen átadja még az erős mechanikai terheléseket is. A keménység meghatározó mutatója a sűrűség, így ha a vevő a „évekig” választja meg a padlót, akkor jobb, ha kiválasztjuk a sűrűbb anyagokat.

A tenyésztés egyszerűen a fa minőségének indikátora, amely csomók, fűrészáru, foltok és textúra hiányában fejeződik ki. A kényelem érdekében az egyes kategóriák gyártói adták meg a nevüket. A tömörfa luxus kínálata a Select, Lux, Elite és Radial kategóriákat tartalmazza; demokratikusabb - Natur, Fayn, Premium; a "gazdaság" osztályba - Rustic.


Fotó: lignumhouse.ru

Masszív tábla feldolgozás

Hagyományosan a kiadás két irányban történik: a tábla masszív, természetes és lakkozott. A technológiák intenzív fejlesztése, valamint a lakk mechanikai terhelésre gyakorolt ​​nagyfokú érzékenysége következtében új kezelések keletkeztek a befejező anyag számára - olajok, viaszok és ezek kombinációja. A komplex kombinációk megbízhatóbb védelmet nyújtanak a fa felületén, megőrizve az eredeti természetes mintát.

A foltok és a tonizáló készítmények használata esztétikus jellegű, lehetővé téve, hogy hatékonyan megváltoztassuk egy fafaj megjelenését a másikra.

Hogyan válasszunk egy hatalmas táblát: a szakemberek ajánlásai

Megállapították, hogy a boltokban lévő árcédulák minimális információt tartalmaznak a termékről, és ez különösen igaz az építési szegmensre. A tömör táblán lévő összes adat azonban tájékoztatja a gyártót a csomagoláson és a kísérő dokumentumokban. Kívánt esetben az eladók tájékoztatást adnak a vevő követelményeiről. Ezért az anyag sűrűségével és minőségével kapcsolatos minden szükséges információ beszerzése nagyon egyszerű, aprólékos és figyelmes.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák