értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Porózus kerámia blokkok

A fektetés kényelme és a munkahelyi hibák

Napjainkban a porózus kerámiák építése elit építőanyagnak tekinthető (egyébként is megérdemelt). A levegő üregekkel ellátott blokk nagy formátuma a kerámia téglák főbb előnyeit tartalmazza, pl. A magas hőszigetelési jellemzőkkel. A porózus blokkok falát egyetlen rétegben lehet elhelyezni, további további szigetelés nélkül. Ebben az esetben a szerkezet mechanikai szilárdsága nem szenved!
 

A porózus blokkok jellemzői

Az eljárásnak megfelelő anyag előállításához használt építési agyag, amely még mindig a faforgács nyers formája. A töltőanyag hozzáadása után az agyag és a chipek keverékét több mint ezer fokos hőmérsékleten égetik. Ugyanakkor az égési folyamat során a faforgácsok csak kiégnek, az anyag zárt szerkezetében kialakuló nagyszámú pórus, amelynek térfogata eléri a jövőbeni blokkok teljes mennyiségének 50 százalékát.. Ezek a zárt pórusok és rések megakadályozzák a hőveszteséget az épületek falain és növelik a hőátadás ellenállását. Ennek eredményeként a 45-50 centiméteres teljes vastagságú fal teljesen megfelel a külső falakra és falakra háruló hőtechnikai követelményeknek.


Annak a ténynek köszönhetően, hogy a tömbök ilyen nagy számú belső üreggel rendelkeznek, a porózus kerámia tömbök kiváló kiegészítő tulajdonságokkal rendelkeznek: a magas hőszigetelés mellett nagy hangszigetelés, kiváló gőzáteresztő képesség és jó fagyállóság, valamint a teljes környezetbarát és tűzbiztonság.

Mechanikai jellemzők: a porózus kerámia blokk átlagos sűrűsége körülbelül 2-szer kisebb, mint a hagyományos szilikát téglaé (760-860 kg / m2). A hővezető képesség csak 0,15-0,29 W / m * fok (tégla esetében - 0,65 - 0,81), a blokkok szilárdsága megfelel az M-75-150 nemzetközi védjegynek. Ez a szilárdság elegendő ahhoz, hogy kerámia tömbökből álló, hét emeletes épületben teherhordó falakat építsenek.

A porózus kerámia blokkok típusai.

Alapvetően a porózus kerámia blokkok típusai csak méretben különböznek. Emellett magassága szinte mindig a téglafal többszörösét jelenti. Ezért szinte minden esetben a téglából készült ház projektje a porózus blokkok falazatához igazítható.

Az ilyen blokkok standard szélessége 25 cm, a blokkok hossza változhat, általában 25, 30, 38, 44 és 50 centiméter. Ez az a hosszúság, amely meghatározza a fal vastagságát, mert a tojásrakáskor porózus kerámia tömböket fektetnek a falak mentén. A tömböket egy szokásos cementhabarcsra és ragasztóra rakják, de a szakértők egy speciális meleg habarcsot használnak a fektetéshez - használatával 17% -kal növeli a falak szigetelő tulajdonságait. A falak, amelyek egy réteg tömbben vannak elhelyezve, még akkor is, ha a hagyományos cementhabarcsot használják, mindig megfelelnek az 1. éghajlati zóna típusszabványainak - ez az orosz régiók többsége. Ha 38 cm hosszúságú kerámia tömbökben meleg oldatot használ, akkor az orosz Föderáció szinte minden régiójában biztosíthatja a szabványok betartását. Ha hagyományos megoldásokat használ, a falszigetelést is elvégeznie kell.


Fotó: mekstroy.ru

Az épületek és épületek belső teherhordó falaihoz 25 cm-es és annál hosszabb tömbök használhatók, továbbá az ilyen tömböket fel lehet használni a válaszfalak vagy külső falak építésére további szigeteléssel. Ez akkor érvényes, ha technikailag lehetetlen a teherhordó falak vastagságát növelni - például, ha az alapzat túl keskeny.Ezt a módszert szükség esetén az egész szerkezet egyszerűségének maximalizálására is használják.

A 8, 10 és 11 cm vastagságú nagyon kis tömbök ideálisak a válaszfalak építésére, valamint a monolitos övek, vagy további kiegészítő elemek kialakítására. A félig blokkokat és a saroktömböket 135 fokos szögek és szögek rögzítésére használják. A belső falakhoz tervezett kerámia tömbök valamivel magasabb hővezető képességgel rendelkeznek, mint a külső falakhoz.


Fotó: simferopol.olx.com.ua

Függetlenül attól, hogy a falnak milyen szerkezete és vastagsága van, 16 kerámia tömbre lesz szükség egy négyzetméteres falszerkezethez, mivel minden falazatban a szélessége állandó és 25 cm, egy falazat magassága 25 cm.

A porózus kerámia falak típusai

elemi egyetlen fal - kerámia blokk és dekoratív homlokzati felület. Befejező anyagként használhatjuk az arc kerámiát vagy a szokásos vakolatot. Az első esetben szellőztetett légrés és (kötelező) flexibilis fémcsatlakozások szükségesek a fali fal és az arcfal között a fal végső befejezéséhez.

Dupla fal A „nedves homlokzat” elve szerint van kialakítva - egy 6–10 cm vastag ásványgyapotból készült kerámia tömb és merev szigetelőanyag, melynek falai 25-30 cm-es blokkhosszúságúak lehetnek. a fő blokkokban a gőzáteresztő képesség, máskülönben a felesleges nedvesség felhalmozódik a falon belül - ezért nem szabad polisztirol habot használni a szigeteléshez.


Fotó: rostov.1gs.ru

Háromrétegű falak A kerámia tömbök tömör vagy merev szigeteléssel vannak ellátva, amely a blokkok teherbíró falai és az 1–11 cm hosszú porózus kerámia tömbökből készült külső falak között helyezkedik el (ez lehet klinker tégla vagy iparvágány is).

Jellemzők és nagy sebességű fektetési blokkok

Kezdjük nagy sebességgel. Egy porózus kerámia blokk 5-15 téglából cserélhető falazatban - természetesen az ilyen anyagok falai sokkal gyorsabbak lesznek, mint a téglák. Ebben az esetben az egyrétegű fal egyedi tömege kétszer kisebb lesz, mint egy téglafal, és körülbelül 4-szer gyorsabban lesz felépítve. A legnagyobb porózus blokk súlya legfeljebb 20-22 kg, egy személy könnyen felemelhető. A tömbök nagyon közel állnak egymáshoz, speciális „horony-fésű” rendszerük erős tapadást biztosít. Ennek eredményeképpen egy négyzetméternyi fal fektetése egy profi kőművesből származik, legfeljebb egy óra.

A következő funkciók. Kívánatos, hogy a falakat +5 fokos és ennél magasabb hőmérsékleten hozzuk létre - ez szükséges a fagyálló adalékanyagok használatának kiküszöböléséhez (az adalékanyagok használata jelentősen csökkenti a tömörítésű falazat szilárdságát). Nedvesítsük a blokkokat a fektetés előtt - ehhez mindegyik nyitott raklapot vízzel tölthetjük le. A megoldás nem kerül elhelyezésre függőleges csatlakozásokban, kivéve a külső és belső falak sarkait és kötéseit. A varrás minden esetben ugyanolyan vastagságú, kb. 12 mm.

A porózus kerámia tömbök egyes gyártói azt javasolják, hogy a sorok közeli szembőségű hálót helyezzenek úgy, hogy az oldat ne kerüljön a pórusokba. A vágott elemeket csak a falak közepén kell használni, és a lehető legtávolabbi elhelyezni a sarkoktól és a felületek helyétől.

Az első tömbsorokat vízszintes alapra kell helyezni. A szerkezet minden sarkát ugyanazon a szinten kell elhelyezni a vízszintes vonalhoz képest - a jövőben minden eltérés rendkívül nehéz lesz korrigálni. Az alap és az első falazat között szükséges vízszigetelő réteg kialakítása.A fektetésnek az épület sarkából kell indulnia, és egyidejűleg legfeljebb 3-4 sor kell függőlegesen elhelyezni. A tömböket a tetejéhez közel kell elhelyezni, és nem kell az ágy oldalára vinni.


Fotó: stroika-kazan.ru

Az egymással szomszédos falakat, beleértve a belső és külső felületeket is, egyidejűleg 10-15 cm-rel, a belső fal blokkjainak egymás közötti összekapcsolásával, a második falban „felrobban”. később, a külső falban, hogy elhagyja a hornyokat. A belső falak más anyagból készülhetnek, de nem kerámia tömbökből.

Főbb hibák

Így jutottunk el a történet lényegéhez. Mivel az anyag a modern építőanyag-piacon meglehetősen új, még a tapasztalt építők pontatlanságokat és nyilvánvaló hibákat is tehetnek a porózus kerámia blokkoknál. Ezek közé tartozik:

  • Porózus tömbök fektetése a fali horony mentén, hosszú oldalon. Az ilyen fektetés még a belső falak építéséhez sem megengedett, mert megszakíthatja a blokkok tapadását. Ezen túlmenően az egyes egységek szigetelő tulajdonságai a merőleges irányban sokkal kisebbek, és a befejező munkákhoz szükséges vakolat majdnem kétszerese lesz.
  • A blokkok egyesítése téglával és egyéb nagyobb hővezetőképességű építőanyagok nem megengedettek! Ez mindig a nedvesség kondenzációjához vezet a falakon, a gombákon és a penészen, és így tovább.
  • Rétegelt kerámia tömböket fektetni kötszer nélkül szintén elfogadhatatlan! Ez jelentősen csökkenti a falazati szilárdságot.
  • Nem engedélyezett az egyes sorok közötti varratok különböző vastagsága. Ez súlyosan megsérti a falak geometriáját, amelynek kialakításakor egyenlőtlen eloszlású terhelések vannak. Ugyanakkor a vastag varratok potenciális hideghidakkal működnek, ami jelentősen csökkenti a falak hőszigetelő tulajdonságait.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák