értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A leghasznosabb és legérdekesebb újdonság a dupla kazánban

Széles lépések a többfunkciós funkciókhoz

A leghasznosabb és legérdekesebb újdonság a dupla kazánban

A MultiSteam technológia fejlesztése

A MultiSteam jelenleg a legígéretesebb technológia a gőz ellátásához. Nem csak a víz melegítését használja fel a serpenyőben, hanem speciális gőzfejlesztőket is használ. Ugyanakkor a főzőkamrában a páratartalom szabályozott. A gőz az alsó rész több pontjáról érkezik. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a termékek feldolgozását egységesebbé tegyük, és csökkentsük a vízfogyasztást. 2015 végéig a gyártó (a MultiSteam szabadalom tulajdonosa a Miele) modelljeiben növeli a gőzfejlesztő pontok számát és fúvókákkal szórja.

Továbbá a kamrában a folyadékok egyenletesebb eloszlása ​​érdekében mechanikus ventilátorokat használnak, hasonlóan az élelmiszer-gőzöléshez használt ipari berendezésekhez. Ez a megközelítés lehetővé teszi még a vízfogyasztás csökkentését, és ezáltal a fűtéshez felhasznált villamos energia mennyiségét. Érdemes megjegyezni, hogy a fúvókák használata a gőzgyártáshoz szükséges vízminőségre vonatkozóan szigorúbb követelményeket von maga után, ezért lehetséges, hogy a vízkezelő egységek is beépülnek a tervezésbe.

kép
Fotó: megamart.by

Mikrohullámú sütő, dupla kazán, új funkciókkal

A kombináció - a sütő és egy dupla kazán már régóta ismert, de korábban a teljes méretű modelleknél (60 cm-es beágyazási magassággal) egyszerű gőzfeldolgozást alkalmaztunk. 2015-ben az egyik vezető vállalat egy modellben egy teljes méretű sütő fogalmát valósította meg egy gőzölővel.

Ez a sütő kvarc grillrel rendelkezik, és hatékonyabb, mint a hagyományos fűtőelemek. Az új konyhai gépek kamrájában a páratartalom szabályozását egy speciálisan „hatodik érzék” néven kifejlesztett rendszer segítségével fogják végrehajtani. A főzés folyamatában, a meghatározott algoritmust és az érzékelőktől származó információkat követve, a processzor beállítja a páratartalmat.

kép
Fotó: hi-tech.imgsmail.ru

Érintőképernyő és operációs rendszer

Egy nagy konyhai készülék (például egy hűtőszekrény) tervezésénél az érintőképernyők már szilárdan beléptek. A gőzkazánok tervezésének egyre bonyolultabbá válása és az élelmiszer-feldolgozási rendszerek számának növekedése miatt egyszerűsíteni kellett a kezelést. Jelenleg számos konyhai gép rendelkezik már érintőgombokkal, amelyek a mechanikus kapcsolókkal ellentétben megbízhatóbbak és nem félnek a főzés során elkerülhetetlen szennyezéstől.

Csak egy hátránya van: állandó helyeken találhatók, és általában nincsenek átprogramozva. 2015-ben két nagy gyártó azonnal megoldotta ezt a problémát az okostelefonok és a számítógépekéhoz hasonló operációs rendszer alkalmazásával. Ezzel könnyen megváltoztathatja a dupla kazán munkaprogramját és frissítheti azt. Ez a megközelítés lehetővé teszi mindenkinek, hogy optimalizálja a gőzhajó vezérlését az igényeiknek megfelelően. Ezenkívül lehetőség van a képernyő és a képernyővédő kialakításának megváltoztatására. Ez az innováció azonban csak a kettős kazánban, más berendezéssel kombinálva kerül megvalósításra.

kép
Fotó: media.4living.ru

Joghurt készítő

A Philips megközelítette a különböző technikák kombinálásának folyamatát nem triviális módon. Oroszországban kezdte meg a HD9141 naplókészítőt, amely egy párolót és egy joghurt készítőt kombinált. Külsőleg ez a szokásos dupla kazán. Hat különböző módja van a joghurt, a túró, a gabonafélék és így tovább. A különbség a hagyományos joghurt készítőtől az, hogy a fűtést víz tartály segítségével végezzük. Ő a tervezési modell alapja.

kép
Fotó: www.ixbt.com

A dupla kazánból - az internetig

Ez az elv már elterjedt a multicookerekben és a kályhákban. A következő évben teljes egészében és a kettős kazánokban valósul meg: legalábbis az ilyen innovatív megközelítésű modellek kiadása már bejelentésre került.A tulajdonosnak nem kell gondolkodnia a főzés során, feladata csak egy egyszerű funkciót foglal magába: hozza a termékeket és betölti azokat az autóba. Miután kiválasztotta a kívántat, ki kell választania egy receptet, amely szerint a gőzölő elkészíti az edényt, megtalálja a szükséges funkciókat, módokat, hőmérsékletet és feldolgozási időt. Emellett a memóriájában tárolt receptek bankja is folyamatosan frissíthető, beleértve az automatikusan.

kép
Fotó: www.profood.by

Telefonvezérlés

Manapság az a tendencia, hogy az okostelefonok egyre sokoldalúbbak, fizetésre használatosak, és a bluetouth vagy a wi-fi használatával számos háztartási készüléket használnak. De eddig még nem volt egyetlen gőzhajó, amely ezt a lehetőséget támogatta, bár a kombinált eszközök, például a gőzöléssel rendelkező tűzhely már megvan. 2015-ben várhatóan a kettős kazán első modellje, amely távolról vezérelhető, mobil eszközökön történő alkalmazásával.

kép
Fotó: icdn.lenta.ru
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák