értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

6 jel hogy hamarosan kirúgják

Észrevetted a figyelmeztető jeleket?

6 jele annak, hogy hamarosan lőni fog

A munka elvesztése traumás élmény, de még rosszabb, ha váratlanul történik. Ha nem látja a közelgő elbocsátást, akkor nem lesz ideje rávenni.

Tonya Lain, az Adecco Staffing, a legnagyobb amerikai toborzási ügynökség regionális alelnöke azonban a valóságban azt mondja, hogy gyakran alig észrevehető (és néha nagyon észrevehető) jelek arra, hogy nem minden rendben van a munkában. Ha tudod, mit kell figyelni, és nem akarod elveszíteni a munkádat, akkor ideje lesz bizonyos lépéseket tenni. Bár ezek a jelek nem feltétlenül azt jelentik, hogy a munkája veszélyben van, gyakran jelzik, hogy a dolgok nem annyira jóak, mint amennyire kellene.

Megváltozott a kapcsolat a menedzserével.

Egyre kevésbé beszélsz a felügyelőddel? A büfében tartott találkozókon kissé hidegebb lett volna, vagy nem néz a szemébe, amikor elhalad a hallban? Ez gyenge mutató, de sok dologról beszélhet, mondja Stephanie Daniel, a bostoni székhelyű Keystone Associates cég alelnöke.

„Az emberek, függetlenül a nevelésüktől és a tapasztalatuktól, olyan helyzetben találják magukat, amely kényelmetlenséget okoz.” - mondja. Ezért, ha az Ön vezetője úgy gondolja vagy tervezi, hogy elutasítja Önt, akkor általában nem valószínű, hogy olyan szokványos, mint a szokásos. Néhány ügyfele elmondta neki, hogy a múltra nézve aligha mondhatják pontosan, mi változott velük kapcsolatban, de úgy érezték, hogy vannak bizonyos változások.

Nem foglalkozik a feladatokkal?

Ez a tünet nyilvánvalónak tűnik, de ha a munkája teljesítménye lassan csúszik, előfordulhat, hogy nem veszi észre. Ha azonban nincs ideje a határidőre, ne teljesítse feladatait, ne szerezzen értékesítést, vagy ne teljesítse az egyéb mutatókat, akkor, ahogy Lane mondja, akkor lehet, hogy fogyasztható anyaggá válhat, még akkor is, ha a felügyelő azt mondja, hogy minden rendben van. Tudja, hogy ha az emberek nem felelnek meg a felelősségüknek, akkor elkezdhetik másokat hibáztatni, de nem vállalnak felelősséget magukért. Ha folyamatosan dolgozol az erődben, akkor meg kell értened, hogy miért van ez így.

Növelte munkatársai munkaterhelését?

Hirtelen minden munkatársa elkezdett dolgozni, és új projektekben vett részt, de nem. Általában ez nem jele annak, hogy minden rendben van, mondja Lane. Amellett, hogy részt vesz a legfontosabb projektekben vagy találkozókban.

„Ha részt vesz különböző tevékenységekben, legyen szó találkozókról, projektekről, új fókuszcsoportokról, vagy ha érdekli a véleménye, akkor ez egy jó jel, hogy továbbra is a csapatban marad” - mondja Daniel. egy olyan projekt, amely megfelel az Ön képesítéseinek, vagy befolyásolja azt, amit Ön és csoportja csinál, ez nyilvánvaló jel. "

Tanít ​​valakit

Számos vállalat számára általános gyakorlat, hogy a munkavállalót olyan személyre képezzük, akivel végül ki kell cserélnie, mondja Bob Hadick, a Russ Hadick and Associates, Inc. foglalkoztatási ügynökségének elnöke. Ha váratlanul van hozzárendelve arra, hogy egy újoncot vagy védőnőt képezzen az Ön mellett, akkor valószínűleg Ön helyettesítőt készít magának, mondja.

Felkérték, hogy számoljon be arról, hogyan tölti idejét.

Hadik azt mondja, hogy a munkatársakat tervező menedzserek általában érdeklődnek abban, hogyan tölti a munkaidejét. A felügyelő részletes beszámolót is kérhet az elvégzett munkáról.

"Ha úgy döntök, hogy megszabadulok egy alkalmazotttól, részletesebben megvizsgálom, mit csinál, és milyen folyamatokat vesz részt" - mondja Hadik.

Változott a vezetés

Ha a céget egy másik vállalat elnyeli, vagy ha új főnöke van, ez nem feltétlenül jelzi a közelgő elbocsátást. De ebben a helyzetben a kockázatok, hogy elveszíthetik a munkát, Daniel azt mondja. Néha egy cég, aki lenyelte, megtartja népét, és egy új főnök hozza magával ismerős arcokat. Az iroda dinamikájának figyelemmel kísérése és a vezetővel való kommunikáció fontos jeleket adhat.


Fotó: astro7.ru

Mi van, ha gyanítod, hogy elveszíted a munkádat?

Beszéljen a felügyelővel

Találkozzon meg a felügyelővel és beszélje meg vele, mit kell tennie, hogy teljesítse feladatait. Egy nyitott beszélgetés a főnökkel egy fontos betekintést adhat neked, és megmutathatja neki, hogy aggódsz munkád megtartásáért, mondja Daniel.

Legyen tisztában a szerepével és az elért eredményekkel.

Hvastunov nem tetszik senkinek, de készen kell állnia arra, hogy megvitassa, mit tett a vállalat és a munkacsoport számára. Győződjön meg róla, hogy az új vezetés a tavalyi sikeres vállalatban ismeri a teljesítményét egy sikeres vállalatban, vagy hogy az új termék ideológusa volt.

Kezdjen új munkát keresni

Néha a hír olyan rossz, hogy itt az ideje új munkát keresni. A fenti jellemzőknek köszönhetően az információk előzetes beszerzése és a felügyelővel való kommunikáció lehetővé teszi, hogy új munkát keressen, és megbízhatóbb és jól fizetett helyet találjon.

Szerző: Gwen moran 19.10.2015
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák