értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

6 egyszerű energia-megtakarítási mód, ez tényleg működik

Hogyan nem megy el a villamosenergia-számlák

6 egyszerű módja az energia megtakarításának, ami valóban működik

Helló, drága diákok! Ülj le! A lecke témája az energia megtakarításának módja.

Nélkül, egy modern házban nem lehet élni. Nincsenek számítógépes játékok, nincs hoki a TV-ben, nincs sör a hűtőben. A villamos energiával az élet kellemes és kényelmes. De sokat kell fizetned, különösen télen. Nyissa meg a notebookokat - írja le, hogyan kell energiát takarítani!

Az új elektromos áruk megfelelő választása

A nemzetközi méretek szerint a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt latin betűkkel jelöljük A-tól F-ig. A leggazdaságosabbak „A” jelzéssel vannak ellátva, bizonyos számú pluszjelekkel. A kevésbé gazdaságos áruk esetében az áruház tulajdonosai kedvezménnyel adnak kedvezményt, de az áremelkedés a vásárláskor veszteséget eredményez a működési időszakban.

A mellékelt táblázatok használata

Az elektromos lemezek a kezelőlapokhoz vannak rögzítve. A vasalóhoz - a megnevezéssel, hogy milyen vasalási hőmérsékleten a szövetek, az elektromos sütőkhöz - mennyi időre van szükség ahhoz, hogy ezt az ételt elkészítsük. Az utasítások betartásával, anélkül, hogy a hőmérsékletet és az időt túlbecsülnénk, jelentősen megtakaríthat energiát.

Idő relé (időzítők)

Ezek az egyszerű tartozékok néhány perccel kikapcsolják a fűtést vagy a légkondicionálást, miután elhagyta otthonát, kapcsolja ki a TV-t, ha eldobja, mielőtt az elektromos vízmelegítő a termosztátban van, amikor elég idő áll rendelkezésre a fűtéshez. Költsön egy fillért, ezer megtakarítással.

Tudva, hogy mennyi ideig tart egy termosztát 60 ° C-os vízhőmérsékletre, pontosan kalibrálhatja az időzítőt.


Fotó: svetlow.com

Gazdaságos izzók

Az ilyen lámpák háromszor-négyszer kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományosak, és a világítás fényereje közel azonos. Ne melegítsen fel, ne adja fel a felesleges hőt.

  • Halogén kompakt lámpák vannak különböző típusok. Némelyikük normál patronokba van csavarozva, mások csillárral vagy lámpával kell megvásárolni. Ideális a folyosó, a konyha, az erkély, a kamra, a fürdőszoba, a WC-vel való megvilágításhoz.
  • LED világít ugyancsak nyújtson fényt. A nappaliban közelebb vannak a TV-hez. Fali lámpákként ideális hálószobák és óvodák megvilágítására. Közelebb az lefekvéshez, helyettesítik az általános fényt, ami a béke, az intimitás és a pihenés légkörét teremtik.

Minél nagyobb a lakás, annál figyelemre méltóbb a megtakarítás. Ezek a lámpák nagyon gyorsan fizetnek, és hosszú ideig szolgálnak (több mint 1000 munkaóra).

A lakás melegítése télen

Nem titok, hogy a téli időszakban egy fűtött lakásból származó hő jelentős része kívül esik. Ha nem lehetséges a műanyag háromrétegű ablakok telepítése, érdemes emlékeztetni arra, hogy egyszerű módon csökkenthető a hő- és villamosenergia-fogyasztás.

  • A bejárati ajtó belső vagy külső burkolásához szintetikus szigeteléssel és műbőrrel. A modern acélajtóknak magasabb a hővezető képessége, mint a fa.
  • Zárja be az ablakokat a tél számára átlátszó cellofán fóliával, és hagyjon ablakot vagy a csúszó ablak területének 10% -át vészhelyzeti szellőztetéshez.
  • Állítsa be a lakás hőmérsékletét, hogy ne legyen magasabb, mint 18-21 ° C. Viseljen pulóvert - nincs pénzed, és kevesebb energiát költesz.

Elektromos készülékek éjszakai munkája

Ha a régió különböző időszakaiban preferenciális díjakat vezetnek be, jobb, ha lefekvés előtt kapcsolja be a mosógépet vagy a mosogatógépet. Ehhez már régen megjelentek az ilyen eszközökhöz tartozó időzítők.

Éjjel kapcsolja ki a számítógépet. Az a vélemény, hogy az "alvó üzemmód" állapotában a számítógép nem fogyaszt energiát, és a gyakori leállások ártalmasak rá, nem tartja a vizet. Áramkimaradás esetén a számítógépet és annak kültéri eszközeit éjszaka le kell választani a hálózatról.És energiát takarítanak meg, és az eszközök célpontok lesznek.

Ebben, kedves diákok, a lecke véget ért!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák