értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

7 legnagyobb hátránya laminált padló

Parse a népszerű padlóburkolat hátrányait

7 a laminátum legnagyobb hátránya

Tartalomjegyzék
  1. Nem természetes megjelenés
  2. "Pitfalls" telepítés
  3. A helyettesítés nem mindig segít
  4. Akusztikus kellemetlenség
  5. Alacsony nedvességállóság
  6. A laminátum veszélye fűtött állapotban
  7. Hideg laminált padló

A modern építési piacon a laminátum az egyik legnépszerűbb padlóburkolat.
Azonban a nyilvánvaló előnyök mellett hátrányai is vannak, amelyeket figyelembe kell venni a javítást tervezők. A legrosszabb esetben a felhasználók frusztrációt tapasztalhatnak, és az építőanyagok pénzt pazarolnak. Milyen érvek nem szólnak a laminátum mellett?

Nem természetes megjelenés

Természetesen a laminátum jobb, mint a linóleum. A kő, fa vagy más anyag kiváló utánzása miatt a laminátum nagyon szilárdnak és vonzónak tűnik. Ebben az esetben azonban a kulcsszó az „utánzás”. Egy közelebbi pillantást vetünk a fedélre, vagy az első lépésre, hogy a hamis nyilvánvalóvá válik, és az illúzió eltűnik, mint a füst. A szilárdság és a természetes anyagok rajongói számára ez az árnyalat nem valószínű, hogy megkóstolja.

A fórumok véleményei:

„Először szokatlan volt - sétáltak a laminált padlón, mint pl. A parketta vagy akár a padló is sokkal szépebb és természetesebb. "

„A laminátum mesterségesnek érzi magát. A mezítláb természetellenes bevonatot érez, nem "lélegzik".

"Pitfalls" telepítés

Minden rétegelt laminált padlóhoz olyan utasítások tartoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy még egy személytelen személy is javításra és építési titkokra kerüljön, hogy a telepítést önállóan végezze. Ezenkívül hiba esetén lehetőség van a sikertelen konstrukció szétszerelésére és elkezdésére. Mindazonáltal ez a látszólag egyszerű eljárás elrejti azt a keresletet, amelynek megsértése nemkívánatos következményeket okozhat - a jogot a szolgáltatás garantálására a nem kívánt jelenségekre a működés során (gúnyolódás, ropogás, zárak károsodása). Az alapfelületnek, amelyre a laminátumot rögzítik, száraznak és tökéletesen laposnak kell lennie. Csak négyzetméterenként legfeljebb 3 mm magassági különbség megengedett. Nyilvánvaló, hogy a laminátum fapadlóra vagy ropogós betonpadlóra való behelyezése esetén meglehetősen nehéz teljesíteni egy ilyen feltételt. A telepítési szabályok megsértésének egy másik következménye az összeszerelt szerkezet puffadása („buborékosodása”), amely idővel töréshez is vezethet.

A fórumok véleményei:

- Úgy tűnik, rosszul szinte kiegyenlítettem a padlót, és néhány helyen a lemezek csomópontjánál csak a zárak törtek.

- A laminátumot a cégen keresztül hoztam. Kezdetben egy esztrichet készítettek, majd letették. Idővel észrevettem, hogy a padló egy helyen összezúzódik. Azonnal nem lépett fel. Nem is tudom, mit tegyek - a pénzt már kifizették.


Fotó: techinfus.com

A helyettesítés nem mindig segít

A laminátum (különösen a 32. és magasabb fokozatú) meglehetősen megbízható és tartós védőréteggel rendelkezik, amely ellenáll a mechanikai stressznek. Hosszú ideig nem törődik a női sarkú cipőkkel, kutyakarmokkal, játékkocsik gyermekversenyeivel és más romboló tényezőkkel. Ez a réteg azonban fokozatosan elhasználódik. Sajnos nem lehet új anyagot polírozni - az "eldobható" kategóriába tartozik. Lehet cserélni az elhasználódott vagy elvesztett panel megjelenését, de ennek a technológiának a használata nem mindig lehetséges vagy ajánlott (például a kereskedelmi forgalomban kapható laminált színek hiánya miatt). Ilyen esetekben a tulajdonosok leggyakrabban teljes egészében megváltoztatják a lefedettséget.

A fórumok véleményei:

„A parketta könnyebben javítható - őrölt és lakkozott, és a laminátumot meg kellett változtatni ...”

- Van szomszédaink elárasztott laminátuma. Elméletileg a padlóterület legfeljebb 1/3-át kellett helyettesíteni. Megvettem ugyanazt a számot, mint amilyen volt, de nem illik az árnyékba. Mindent meg kellett változtatnom.

Akusztikus kellemetlenség

Ez egy másik hátránya, hogy a linóleum szinte mindig hiányzik, és gyakran fapadló. A szabványos hordozóra szerelt laminátum sajátos „dobhatással” rendelkezik - ez meredek hangot ad, amikor merev cipőn vagy saroknál jár. Egyenetlen vagy felkészületlen felületen történő fektetés esetén a laminált lemezek gyakran bosszantó hullámot bocsátanak ki járás közben. 2-4 mm vastagságú parafa alapanyagként való használata részben segít elkerülni az ilyen problémákat. Legalábbis védeni kell tőlük a szomszédos lakások lakóit. De az árak időnként emelkednek.

A fórumok véleményei:

„A tetején élő szomszédok lamináltak. A puha papucsok mozgása olyan dübörgést okoz, hogy az egyszerű "tinta a fény". És ha valaki, Isten tiltja, valamit áthalad vagy csepp, három emeletet hallanak. "

„Olcsó, laminált padlónk van irodánkban.” Egyszerűen lehetetlen járni rajta, különösen a saroknál, úgy érzi, mintha egy lócsorda ugrik.

Alacsony nedvességállóság

Ez talán az olcsó laminátum legjelentősebb hibája. Lakóházban a folyadék mindig a padlóra önti: a tea, a sör, az öntöző növények vizet ömlött, a rongy nem nyomódik ki a felület mosásakor stb. A nem kívánt nedvesség forrásai lehetnek a háziállatok. Ha a védőbevonat nagymértékben képes megvédeni a rétegelt lemez első felületét a nedvességtől, akkor az ízületek valóban az anyag Achilles-sarka. A panelek közötti víz deformációt (duzzanatot), repedést és pusztulást okozhat.

A fórumok véleményei:

„A laminátumot vízzel elárasztották - a szomszédok elárasztották. Néhány helyen már látható a duzzanat a varratokon. "

„A laminátum egyáltalán nem barátságos a nedvességgel. Egy barátja kiskutya néhányszor pocsolyát készített a folyosón, így a laminált duzzadt. Meg kellett változtatnom.


A laminátum veszélye fűtött állapotban

Az értékesítés kezdetétől néhány környezetvédelmi szakértő aggodalmát fejezte ki a formaldehid alapú vegyületek használatával kapcsolatban a padlóburkolatok gyártásában. A szakértők szerint a művelet során a szobában laminált padló lehet forrása a káros anyagok a levegőben. Valójában egy bizonyos hőmérsékletre melegítve a laminátum legfeljebb 20% -át kitevő szintetikus nyersanyagok, különösen az ultrabudžetikus szegmens termelésében, kis mennyiségű ilyen vegyületet bocsáthatnak ki. A fennmaradó 80% -a laminált anyag - természetes fa, amely nem jelent veszélyt az emberre. Ezért rendkívül fontos, hogy a padlófűtés rendszerével együtt csak speciális típusú laminátokat használjon.

A fórumok véleményei:

„A laminátumból származó„ kémia ”valódi hozama valószínűleg inkább az áron múlik, mint a bevonat osztályán.”

„Minden kémia bűzlik, de az olcsó laminátum határozottan méreg. Minél több mérgező anyag, annál olcsóbb az anyag, és minél természetesebb, annál drágább. Tegyen egy tölgyfát - vigyázzon a gyermekek egészségére!

Hideg laminált padló

A parkettával vagy parafával összehasonlítva a laminátum, mint a linóleum, viszonylag „hideg” anyag. A helyzetet kissé kijavíthatja egy speciális szubsztrátum vagy egy hőszigetelő alap behelyezésével a parafából. Így például a 2 milliméteres szigetelés alkalmazása a szigetelt vastag linóleum tulajdonságaihoz hasonló hőszigetelést biztosít. Ez a lépés azonban jelentősen növeli a lefedettség költségeit.

A fórumok véleményei:

„Úgy tűnik, hogy a laminátum alig hidegebb, mint a parketta.”

„Az esztétika természetesen nem rossz, de a műanyag műanyag - nem nagyon kellemes a mezítláb járni, különösen télen. Mint egy csempe fűtés nélkül!


Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák