értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

8 strand, amelyen pihenhet a hiba véget érhet

Itt könnyen csíphet vagy enni

8 strand, a többi pedig könnyekkel végződhet

Minden utazás lehetőséget nyújt az új érzelmek megismerésére, az ismeretlen városok és országok meglátogatására, érdekes emberekkel való találkozásra és a kaland izgalmas világába való belépésre. De a bolygónk népszerű turisztikai célpontjai között vannak olyan helyek, ahol a pihenés csalódást okozhat, és néha komoly veszélyt jelent.

A tengerparti nyaralás nem mindig a mennyei öröm, a türkiz hullámok nyugodt lepedése és a madár dallamos éneke alatt. Az utazás turisztikai útvonalának kiválasztása során érdemes megtudni, hogy a világ mely strandjai rejtenek el rejtett veszélyt a turisták biztonságára.

Zipolite Beach (Mexikó)


A Csendes-óceán partján fekvő strand a Angel Angel közelében fekszik, gyönyörű fehér homokból. Azonban ez a szokatlanul festői part veszélyes az úszásra - a part mentén elterülő pálya annyira és gyorsan változik, hogy a vízen bekövetkező balesetek száma évről évre nő. Ezen kívül a strandon a kábítószer-kereskedők gyakran keresik a potenciális vásárlókat, és a strand közelében található szállodák sok kívánnivalót várnak.

Sao Paulo Beach (Brazília)


Fotó: best.aviasovet.ru

A brazil Atlanti-óceán partja a São Paulo környékén elképesztően szép hely, de időnként a parti vizeken megjelenő piranhák, amelyek az Amazonas délkeleti mellékfolyóiból vándorolnak, komoly károkat okoznak a nyaralók egészségének, akik közül sokan ujjai amputáltak, miután ezeket a ragadozók megharapják.

Queensland és Tivi strandok (Ausztrália)


A fő veszély, amely a Tiwi szigetein és a Quisland egyes partjainál a turistákat várja, a mérgező medúza, a tengerimalom néven ismert. A medúza szinte láthatatlan a vízben, de átlátszó, kék színű, köbös alakú testük olyan méreganyaggal rendelkezik, amely 50 embert ölhet meg. Az ausztrál hatóságok becslése szerint legalább az elmúlt három évtizedben legalább 160 ember halt meg a „tengeri darázsból”.

Gansby Coast (Dél-Afrika)


Fotó: www.touristrail.ru

Kemény öblök, Gansbai partvidék - festői hely, de nagyon ártatlan. Amikor az indiai-óceán meleg áramlása közeledik a parthoz, itt találkozhatsz a szemekkel szemben. Egyes országos vállalkozói lakosok veszélyes szórakozást szerveznek a turisták számára, akik az idegeiket akarják csiklandozni - egy különleges ketrecbe merülve az óceánba, ahol lehetőség nyílik a tengeri ragadozók látására és táplálására. Ezeknek a látványosságoknak a többsége illegális, és a turisták baleseteinek száma nem csökken.

Florida Beach (Amerikai Egyesült Államok)


Fotó: 145807.selcdn.com

A Florida partjainál vitorlázó turistákkal szembeni cápa támadások rettenetes szabályossággal történnek. Az Atlanti-óceánon és a Mexikói-öbölben élő tigriscápák száma az elmúlt években drasztikusan nőtt. Emiatt az óceánban úszás és a szörfözés súlyos sérüléseket okozhat, és egyes esetekben tragédiában is véget érhet.

Copacabana (Brazília)


Fotó: world-countries.net

Annak ellenére, hogy Brazília leghíresebb és leglátogatottabb strandja, a Copacabana bűncselekménye magas. Rio de Janeiro fehér homokos strandjain nyugodtan a turisták rablás áldozatává válhatnak, és olyan antiszociális jelenségeket tanúskodnak, mint a prostitúció, a kábítószer-kereskedelem és még az emberrablás.

Repulse Bay Beach (Hong Kong)


A dél-kínai-tenger vizein, amely Hongkongot mosott, a szennyező anyagok és a nehézfémek koncentrációja már régóta meghaladta a elképzelhető és elképzelhetetlen szabványokat. Az ünnepek itt rendkívül veszélyesek lehetnek a turisták egészségére. A problémát súlyosbítja az a tény, hogy a hatóságok gyakorlatilag nem reagálnak a jelenlegi helyzetre, amikor a folyékony hulladékot környezetbe engedik.

Néhány gátlástalan utazásszervező szándékosan elhallgat a strandon lévő igazi helyzetről, és elhelyezi a Repulse-öbölet elit nyaralóhelyként. De a parton tartós, kellemetlen szag, a tenger természetes ökoszisztémáját megölő nagy számú algák és a madarak és a tengeri élet hiánya önmagáért beszél.

Beach New Smyrna (USA)


Amerika leginkább szerencsétlen üdülőhelyének dicsősége szilárdan megalapozott a strand mögött. A villám rendszeres időközönként a tengerparti létesítményekhez ér, több mint fél évszázada több mint négyszáz ember halt meg itt a fújásukból. A vízi balesetek - a különböző úszómedencék ütközései sok áldozatot és áldozatot hoznak. Ezen túlmenően a New Smyrna a strandon gyakran észlelték a pihenő fehér cápák elleni támadások eseteit, amelyek közül néhány halálban végződik.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák