értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

8 ok arra, hogy a tüskéket a ragadósra cseréljék már ezen a télen

Mikor jobb, mint a fogás

8 ok arra, hogy már a télen megváltoztassuk a tüskéket a ragadósságon

Ha főleg a város télén vezet, és még mindig előnyben részesíti a szegecseket, itt az ideje, hogy felveszi az elmét. Higgyen, pénzt költesz és a város aszfaltját semmiért nem kíséri. Havas úton a tépőzáras minden tekintetben veri a tüskéket.

- Igen, a tépőzár a hideg dubeyutban, és ne lassítson! - mondják szkeptikusok. Nem értenek semmit. Kétféle súrlódási gumiabroncs létezik, amelyek különböznek egymástól:

  • európai - enyhe éghajlatra lett kialakítva, ideális a városon belüli utakon jó aszfalton. Külsőleg nagyon emlékeztetnek a nyárra és az úton viselkednek. Az ilyen gumiabroncsokon februárban a Magadanban való vezetés azt jelenti, hogy szinte garantáltan megcsókolja az első pillért, és Krasnodarban, mínusz ötet az európai gumiabroncsok tisztátalan úton, kényelmetlen lesz. Ezért nem beszélünk róluk.
  • skandináv - Külsőleg ez a téli gumiabroncs tövis nélkül. A hidegben nem diktál, és nem veszíti el a vontatást még extrém hidegben sem. Ezek a gumiabroncsok az előnye a téli város tüskéjéhez képest.

A skandináv velcro meredekebb, mint a tövisek


1. Kiváló hófogás

Súrlódó gumi - lágy és rugalmas. A gép a földre présel. Ha egy kemény felületen tüskékkel való lovaglás hasonlítható a sarkú gyaloglással, akkor a tépőzáras puha papucs.

2. Gyorsabb gyorsulás a hóban

Legfeljebb 100 km / h vastag hóban, a tépőzár gyorsítja az autót 3 másodperccel gyorsabban, mint a tüskék. Miért? Igen, mert a súrlódó gumi azonnal megkeresi a kagylót, és a tüskék egy másodperces töredéket igényelnek, hogy az út legsúlyosabb rétegébe kerüljenek.

3. Jobb sarokstabilitás

Különböző tesztek (különösen az "Auto Review" magazinban) azt mutatják, hogy a tépőzáras csúcsok előnye 25% -ra emelkedik, amikor belép a fordulóba és kilép. Nyilvánvaló, hogy mindentől függ a vezető képessége, de még egy kezdő számára is könnyebben tartható a tépőzárral ellátott hópályára.

4. Jobb kezelés havas úton


A tüskék "zabkása" körülményei között jobb, ha lassan és óvatosan megy. A tépőzár egy másik kérdés. A lichachit is nem szükséges, de még a legolcsóbb súrlódási gumiabroncsok is elvesztik a havat a 3 centiméteres mélységben 24 km / h sebességgel. Ezekre a mutatókra még a legjobb tüskék is ritkán fordulnak elő.

5. Jobb fékezés alacsony hőmérsékleten

Furcsa? Nos, itt van egy teszt a magazin „A kerék” című könyvében, ahol az orosz nyelv fehér: a 15 ° -nál alacsonyabb hőmérsékleten a tépőzár lassítja a hatékonyságot. Miért van így? Minél keményebb és erősebb a kéreg, annál nehezebb a tüskék számára, hogy megtalálják a „támaszpontot”. És a súrlódási gumiabroncsok, ahogyan emlékszünk, más elvvel működnek - az úton „nyomják” őket.

6. Jelentősen kevesebb zaj vezetés közben

A tüskék olyan fémek, amelyek érintéskor zajt, buzzi és üvöltik. Egy másik dolog - puha ragadós, finoman megcsókolta az aszfalt felületét.

7. Kevesebb kopás

Egy nagyon fontos pont: a tüskék hajlamosak repülni, és a kemény téli tépett gumiabroncsok elhasználódnak és eltörnek. Különösen nem olyan szerencsés kerekek a keserű hidegben. A tépőzáras tok jobb. Lágyságának és rugalmasságának köszönhetően nem csak a védőburkolatot veheti fel és törölheti. És mivel először nincsenek tüskék, nem ijesztő elveszteni őket. A Velcro átlagosan hosszabb tüskéket él egy-három évszakra. Ha nem jár Schumacher-ként.

8. Az üzemanyag-fogyasztás nem növekszik.

A tépőzár nem tüskék, nem kell erőfeszítéssel harapni az út felszínére, ezáltal növelve az ellenállást. Ezért a motor a szokásos módon működik, és a pénz a pénztárcában marad, nem pedig az olajtársaságok.

 


Fotó: amastercar.ru

Ha a következőt húzza ki, akkor:

  • olyan városban él, ahol az utakat jéggel ellentétes maróoldatokkal öntözik;
  • gyakran nem kell vezetni a pályán;
  • legalább egy kis vezetési élményed van;
  • Téli az Ön területén - hó és fagy.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák