értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A Wi-Fi jel vételének javítása otthon vagy a munkahelyen

Vezeték nélküli feng shui szabályok

Hogyan javítható a Wi-Fi jel vétele otthon vagy a munkahelyen

Tartalomjegyzék
  1. Emelje fel az antennát
  2. Válassza ki az útválasztó megfelelő helyét
  3. Próbálja meg elkerülni az interferenciát
  4. Válassza ki a legjobb Wi-Fi csatornát
  5. Hasznos tippek

A Wi-Fi hálózat rádióhullámok. Számos tényező befolyásolhatja őket. De ha helyesen helyezi el és konfigurálja az útválasztót néhány trükkövel, akkor erős Wi-Fi jelet kap. Ez pedig növeli a hálózat lefedettségét és az internet sebességét.

Emelje fel az antennát

A legtöbb router állítható antennával rendelkezik. Általában új útválasztó megvásárlásakor az antenna vízszintes helyzetben van. Az első dolog, amit meg kell tennie a maximális Wi-Fi jel eléréséhez, az antenna rögzítése. Ugyanez vonatkozik a két antennával rendelkező útválasztókra, nincs értelme különböző irányba irányítani, csak függőlegesen, a csúcsokkal felfelé.


Fotó: img-aws.ehowcdn.com

Válassza ki az útválasztó megfelelő helyét

A Wi-Fi jel minőségét nagymértékben befolyásolja az útválasztó helye. Ha van egy nagy otthona vagy irodája, akkor jobb, ha nem helyezzük el az útválasztót az épület egyik végén, mert a jel másik részében gyengébb vagy teljesen hiányzik. Ideális megoldás az, hogy az útválasztót a szoba közepére helyezze, és lehetőleg olyan magas, mint amennyire lehetséges a rádióhullámok jobban eltérnek egymástól és oldalirányban. Nem ajánlott az útválasztót a padlóra helyezni. Jobb, ha a felső polcokon vagy a szekrényen talál egy helyet.


Fotó: i.i.cbsi.com

Próbálja meg elkerülni az interferenciát

Ne helyezze az útválasztót fémtárgyakra, például vasalókra vagy fémdarabszekrényekre. A fém, valamint a kő is blokkolhatja a Wi-Fi jelet, míg a fa és a műanyag falak nem okoznak problémát. Ugyanezen okból érdemes minimalizálni a tükrök számát legtöbbjük vékony fémbevonattal rendelkezik.

Továbbá helyezze el az útválasztót a tápkábelektől, a számítógépes vezetékektől, a mikrohullámú sütőktől, a videojátékoktól és a halogén lámpáktól. Mindez komoly interferenciát okozhat a rádiójelek vételében.

Jelentős akadály lehet a számítógépes eset. Próbáljon meg úgy helyezni, hogy ne zavarja a hálózati kártya és az útválasztó antennája közötti jelet.

A vezeték nélküli telefonok, a mikrohullámú sütők és más eszközök, amelyek ugyanolyan frekvenciát használnak, mint az útválasztó (2,4 GHz), zavarhatják, ha a közelben vagy az útválasztóval összhangban vannak. Távolítsa el ezeket az eszközöket az útválasztótól, vagy újabb eszközöket vásároljon 5,8 GHz-es frekvenciával, ami nem okoz semmilyen akadályt a rádiójel útjában.


Fotó: img-aws.ehowcdn.com

Válassza ki a legjobb Wi-Fi csatornát

Ha a ház körül sok szomszédos ház van, vagy egy lakásban lakik, akkor a lefedettségi területen valószínűleg sok különböző Wi-Fi hálózat van. Ebben az esetben ezek a hálózatok zavarhatják egymást.

Az ilyen interferencia minimalizálása érdekében távolítsa el az útválasztót, amennyire csak lehetséges, más Wi-Fi hozzáférési pontoktól, ha ez természetesen lehetséges. Például, ha egy lakásban van, és az útválasztó a szoba sarkában van, akkor a szomszéd útválasztója a fal másik oldalán található.

De a legjobb dolog, amit ebben a helyzetben tehetünk, egy másik Wi-Fi csatornára váltani. Ezt az opciót megtalálhatja az útválasztó beállításai oldalon - ellenőrizze a felhasználói kézikönyvet, feltétlenül találhat utasításokat erre vonatkozóan (ha nem rendelkezik ezzel a dokumentummal, megtalálhatja az interneten a szükséges információkat). Keresse meg a Wi-Fi csatorna megváltoztatásának lehetőségét az útválasztó webes felületén, és egyszerűen cserélje ki a csatornát egy másikra, kevesebb interferenciával.

Természetesen kicsit kell kísérleteznie a legjobb csatorna megtalálásához. De használhatja a Wi-Fi Analyzer alkalmazást mobileszközökhöz az Android platformon, amely megmutatja a közeli Wi-Fi hálózatok listáját és válassza ki a Wi-Fi csatornát, amely a legkisebb terheléssel rendelkezik a hálózaton.

Mindössze annyit kell tennie - válassza ki az útválasztó helyes helyét, és válassza ki az ideális Wi-Fi csatornát a hálózat optimalizálásához. Természetesen megvásárolhat egy új útválasztót, amely támogatja a modern, továbbfejlesztett Wi-Fi szabványokat, és erősebb jelet és figyelemre méltó sebességnövelést kínál.

Hasznos tippek

Ha a fenti manipulációk után még mindig nincs elég Wi-Fi jelerőssége, akkor megvásárolhat egy úgynevezett Wi-Fi riportot - egy útválasztó jelerősítőt.

Van egy olcsóbb lehetőség - csináld a saját reflektorodat, és tedd a fogadó eszköz vagy antenna mögé. Ehhez általában CD-k, dobozok, fóliák lehetnek a kartonon, általában elég képzelet. Nézze meg az interneten, hogy ilyen reflektorokat hozzon létre - sok közülük. Olcsó és dühös.

A firmware-t egy másik, újabb verzióval helyettesítheti. Lehet, hogy sokkal több lehetősége van az útválasztó hangerejének hangolására és növelésére. Vagy frissítse a vezeték nélküli szabványt a Wireless N vagy a Wireless G készülékre MIMO-val. Ez jelentősen megnöveli a Wi-Fi hálózat tartományát.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák