értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A legjobb védelmi módok az ingatlan a tolvajból

Hatékony módszerek az autó lopás elleni védelmére

A legjobb módja annak, hogy megvédje az ingatlant az autó tolvajától

Tartalomjegyzék
 1. Mechanikai védelem
 2. Elektronikus biztonsági termékek
 3. Beszéljünk a nyilvánvaló ...

Ó, boldogság! Végül, az évek óta született megérdemelt álom valóra vált - az ember egy új, poszteres autó tulajdonosa lett! Ahhoz azonban, hogy a történtek öröme ne alakuljon bánatra a négykerekű barátja elvesztése miatt, ügyeljen arra, hogy megvédje. Még abban az esetben is, ha az autó egy őrzött parkolóban vagy a garázsban tölti az éjszakát. Gyakran előfordul, hogy a fizetett parkoló biztonsági személyzet útmutatást ad a kicsi embereknek, és a háztartási kézművesek garázszárai csekélyek! Ez logikus kérdést vet fel, melyik az autó lopás elleni védelme leghatékonyabb?

Az autóipar - elsősorban külföldi - gyors fejlődése számos rendszert hozott létre, amelyek célja az autó védelme. Az emberi gondolat egész terméke a következő csoportokba sorolható:

 • Elektronikus lopásgátló rendszer (EPS);
 • Mechanikus (MPS);
 • Műhold (ATP);
 • Rádió keresés (RPS);
 • biometrikus;
 • Transzponder.

Tehát vizsgáljuk meg részletesebben ezeknek a rendszereknek az előnyeit és természetesen hátrányait annak megállapítása érdekében, hogy melyikük a legmegbízhatóbb védelem az autós lopás ellen.

Mechanikai védelem

És mi megkezdjük kirándulásunkat a lopásgátló rendszerek világába, a jó öreg mechanikával, amit a legtöbb autó tulajdonos elfelejtett. valójában, mechanikai lopás elleni védelem, népszerű 15-20 évvel ezelőtt, nem vesztette el hatékonyságát napjainkban. Csak a modern autók annyira meg vannak tömve mindenféle elektronikával, beleértve a lopásgátlót is, hogy sok autótulajdonos elégségesnek tartja és figyelmen kívül hagyja a további biztonsági intézkedéseket. És ahogy a gyakorlat azt mutatja, ez egy nagyon kiütéses döntés!

Ezek az eszközök a következő blokkolókat tartalmazzák:

 1. Kormányzár. A modern kormánykerék védelme nem egy akasztott, fenyegető, hatalmas blokkoló, amelyet a közelmúltban használnak. A mai használatuk nem fogja megakadályozni a hivatásos gépeltérítőt - egy „kerék” vagy a hajlítás megkezdése három-öt másodpercig tart! A jelenlegi mechanizmusok viszonylag kicsiek és titokban vannak felszerelve - az autókonzol alatt. Az ilyen védelem munkája elemi, de elég hatékony - a kormánytengely megbízható megakadályozása, lehetetlenné teszi a „kerék” vezérlését.
 2. Pedál klipek. Valójában a védelem a pedál-eltérítésektől, mint bilincsek, természetesen nem egy nagy állat csapdája, mint a jól ismert vígjátékfilmben, de meglepetés lesz a gépeltérítőnek, mivel kívülről láthatatlanok. De ha van egy harapás a pedálokkal, bizonyos ügyességgel, akkor vezethet egy autót dugványokkal tőlük! Sokkal hatékonyabb a fék és / vagy tengelykapcsolók hidraulikus rendszerébe szerelt techno-blokk használata, amely megakadályozza a motor indítását. Abban az esetben, ha megpróbálnak betörni, a technikai blokk bezárul, és a lenyomott fékpedál ebben a helyzetben marad, blokkolja a teljes fékrendszert. Az eszközzárat olyan kulcs segítségével nyithatja meg, amely szintén magas szintű védelmet nyújt - több mint 15 millió kombináció! Egy ilyen biztonsági rendszer előnyei közé tartozik a megbízhatóság a működésben, kompatibilitás abszolút minden modellel és márkájú gépkocsival, valamint a hajótest biztosítási dobozban történő biztosítás kedvezménye, ha természetesen a számítógép az autóban van. A hátrány talán az egyik - a techno-blokk jogellenes működtetése esetén a kocsit a legközelebbi szervizközpontba kell szállítani. Bár néhány modern eszközben ezt a hátrányt figyelembe veszik és megszüntették.
 3. A reteszdoboz sebessége (CAT). A készülék egy zár, amely blokkolja a billenőkapcsolót. A „P” pozícióban lévő kar - a parkolás az eszköz acélrúdjával van rögzítve, ami lehetetlenné teszi a fogaskerekek cseréjét. A védelem mind mechanikai, mind pedig automata sebességváltókon történik. A biztonsági rendszer előnyei közé tartozik a könnyű használat, az alacsony költség és a megfelelő védelem, de csak más típusú lopásgátló rendszerekkel. A hátránya korlátozott számú jármű hatékonysága.
 4. Bonnet fogás. Egy nagyon szükséges biztonsági rendszer az autóban, mivel megvédi a motorháztető alatt elrejtett "intelligenciát". Hatékonyságát az a mértéke határozza meg, hogy a gépeltérítő milyen mértékben nem közelíti meg a célját. A motorháztető zár az autó különböző helyszíneire van szerelve, és vezérlése az autó riasztásaiból és / vagy indításgátlójából származó jelekkel történik. Ennek a védelmi rendszernek az előnyei nyilvánvalóak - a motorháztető-blokkoló nem csak megbízhatóan védi közvetlenül a motorvezérlő egységet, hanem megakadályozza az autós riasztó szirénához, érzékelőihez, blokkoló reléihez és hasonlókhoz való hozzáférést. Nincsenek hibák. A rendszer telepítését azonban szakembereknek kell bízni, mivel a telepítés során a legnagyobb pontosságot igényli. Ellenkező esetben minden előnye az autó tulajdonosa felé fordul.

Figyelem! Bármelyik biztonsági rendszer használata nem hatékony. Ezért számos lopásgátló rendszer racionális használata egyszerre esély arra, hogy az autó túlságosan nehéz lesz, hogy a gépeltérők jelentősen növekedjenek!


Elektronikus biztonsági termékek

Ma nehéz elképzelni egy autót EPS nélkül (elektronikus lopásgátló rendszer). A nagyfokú megbízhatóság, a könnyű kezelhetőség és a megfizethető árak mellett ezek az eszközök nagyon népszerűek az autósok körében. A különböző érzékelők jelenléte miatt az EPS azonnal felismeri az illetéktelen behatolást, és azonnal megakadályozza a lopás megakadályozását a gyújtási áramkör megszakításával vagy az üzemanyagellátás leállításával.

indításgátló

Lopásgátló rendszer, amely veszély esetén veszély esetén blokkolja az autó összes vagy összes áramkört. Természetesen a további mozgás egyszerűen lehetetlen! Telepítse az eszközt megfelelően, előzetesen gondolja át a helyet, amely észrevehetetlen. Kétféle eszköz létezik: érintésmentes indításgátlók, amelyeket egy „transzpondercímke” vezérel, és miután egy „barát-mások” kérés után egy parancsot indít a motor indítására az eszköz modulon keresztül. És az érintkezős indításgátlók, amelyeket közvetlenül a kapcsoló panel vezérel. Az előnyök nyilvánvalóak - az autó meghibásodása után egy megfelelően telepített indításgátló lesz a fő és sok esetben megkerülhetetlen akadály a dashing srácok számára! A hátrányok közé tartoznak az akkumulátorokon futó érintésmentes indításgátlók, amelyeket gyakran meg kell változtatni. Ezen túlmenően az ilyen típusú eszköz olyan beolvasható rádiócsatornát használ. A tartomány azonban nem elegendő a külső vizsgálathoz.

Autó riasztás

Ez a biztonsági rendszer tájékoztatja az autó tulajdonosát a négykerekű barátjának minden nemkívánatos hatásáról! Azonban, mint bármely más lopásgátló rendszer, a legjobban másokkal együtt használják, mivel hatástalan és nem véd a lopás ellen. De időben figyelmezteti Önt, ha akarnak vandalizmust cselekedni az autó felett, és nem lopják el! Az előnyök a rendszer viszonylag újabb hozzáadásának tulajdoníthatók - a távirányító segítségével a motor elindítható vagy leállítható. Ez utóbbi funkció nagyon fontos azokban az esetekben, amikor az autó a tulajdonos nélkül kezdte meg mozgását! Hátránya, hogy minden típusú autós riasztás beolvasható!

Műholdas és rádiós keresés lopásgátló rendszerek

Ezek a rendszerek az elektronikus biztonsági termékekre is vonatkoznak.Ezek kombinálhatók, mivel az eszközök funkciói hasonlóak, és inkább nem az autós lopás elleni védelemre irányulnak, hanem gyors felismerése és visszatérése a tulajdonos felé. Egyszerűen fogalmazva, úgy néz ki, mint ez - egy ülésen vagy fejtámlában elhelyezett „hiba”, amely önállóan továbbítja a tulajdonos mobiltelefonját, ha van telepítve egy Google térkép. A szolgáltatás havi előfizetési díjat, valamint SMS-üzeneteket fizet. Az előnyök közé tartoznak a hajóbiztosításban az autóbiztosításra vonatkozó kedvezmények e biztonsági rendszer jelenléte esetén, de számos hátránya van - az antenna a készülék vezérlőegységét adja, könnyen észlelhető és semlegesíthető. Nos, a GSM jelek könnyen elakadnak!

Transzponder és biometrikus lopásgátló rendszerek

Az ilyen rendszerek az elektronikus védelem elvén alapulnak. Az első esetben a közvetlenül az autóba helyezett érzékelő csak a chip tulajdonosára reagál. Ellenkező esetben a rendszer blokkolja a hozzáférést a járműhöz. A második változatban a felvétel az azonosító kód alapján történik - az autó tulajdonosának hangja, ujjlenyomata vagy tenyere, valamint a beépített elektronikus rendszer által beolvasott egyéb adatok. De egy ilyen rendszer nagyon drága, ezért ritkán vásárolnak a hagyományos autósok.


Fotó: amsrus.ru

Beszéljünk a nyilvánvaló ...

Sajnos a jármű lopás elleni abszolút védelem ma már nem létezik! Bár a fenti anyagokból kitűnik, a védelmi rendszerek száma lenyűgöző. Végezetül szeretnék néhány tippet adni a gépkocsi biztonságáról:

 1. Egyszerre több védelmi opciót használjon, miután alaposan megvizsgálta mindegyiket - mennyire releváns ez a módszer és egy adott járműre vonatkozik.
 2. Tartson egy kerekes barátot egy fizetett és jól őrzött parkolóban.
 3. Vigyázzon a hajótestre. Mellesleg, bizonyos lopásgátló rendszerek jelenléte az autóban jelentős kedvezményt biztosít a biztosításában!

És persze, mindig a riasztásban van - vagyis éber! Ebben az esetben az a kockázat, hogy az autót lopásnak vetik alá, a minimális értékre csökken!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák