értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan kell gondoskodni a fa lépcsőkről? Hogyan lehet megszabadulni a zsetonoktól és a karcolásoktól?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszol


Fotó: lestnitsy74.ru

A fa nem tolerálja a túlzott nedvességet. Tehát tisztításkor ne vegyen be nagy mennyiségű vizet és sok mosószert. Jobb, ha egy gyenge oldatban, előnyösen semleges tisztítószerben, majd egy jól rongyos ruhában átitatott lépcsőket törölje le.

Ha jól meg kell tisztítania a festetlen fa lépcsőket, akkor nedves egy kis területet forró szappanos vízzel, jól törölje le egy kemény kefével, öblítse le vízzel, és törölje szárazra egy vastag zsákoló ruhával. A zsírfoltot frissen kell eltávolítani, majd könnyen meg kell tisztítani a csiszolópapírral. A zsírfoltok talcumporral vagy kaolinnal is meghinthetők, blotpapírral borítva, és nem túl forró vasalattal. A régi zsírfoltokat terpentinnel lehet eltávolítani. Ha a magas nedvességtartalmú penészfoltokat benzinnel lehet eltávolítani.

Ha a lépcsőház festett, akkor az erős szennyeződést vízzel mossuk ammónia hozzáadásával (2 evőkanál ammóniát vödörbe vittünk). A csillogó festett fa egyenletes arányban, majd szárítás után dörzsölni fogja a növényi olaj és a denaturált alkohol keverékét. A fa különleges gondosságot igényel. Például a csiszoló bogarak megakadályozása érdekében a lépcsők közelében lévő helyet nem szabad átterjedni, és a helyiséget gyakrabban levegőztetni. Továbbá a megelőzés érdekében a nem lakkozott fát tisztítani kell hat havonta vagy évente nátrium-fluorid vagy szilícium-fluorid oldattal (200-250 g anyagot hígítsunk egy vödör forró vízzel, alaposan összekeverjük és lehűtjük). Szintén alkalmas terpentin, viasz, paraffin és kreolin összetételének feldolgozására, 100: 5: 5: 3 arányban.

A pontatlan mechanikai hatások, beleértve a karcolásokat és a forgácsokat, az idő hatását, kártevők és hasonló problémák, a legjobb módon nem befolyásolják a fa lépcsőház állapotát és megjelenését. Számos kisebb hiba is rögzíthető.
A kis hornyok, karcolások és repedések gittzel vannak lezárva, amely finom fűrészpor és ragasztó keverékéből áll. Ehhez először távolítsa el a hibahelyet, majd töltse meg gittal. Szárítás után szükség van a csiszolásra, színezve, hogy szükség esetén illeszkedjen az alaphoz és a lakkhoz. Akkor is megvásárolhatja a fa számára tervezett hang latex vegyületet, amelyet spatulával egy karcolásra vagy fogazatra kell felhordani és szárazra hagyni. A felhasznált fa felületén.

A repedések is elakadhatnak. Kényelmesebb, ha a sérült részt el lehet távolítani. A repedést a szennyeződés és a por eltávolítja, szárítjuk és forró fa ragasztóval öntjük, majd az alkatrészt szárítás előtt nyomás alatt kell tartani. A forgácsokat és pelyheket asztalos ragasztóval ragasztják.

Még a kis mélyedések is kiegyenlíthetők. Ehhez a mélyedés felszínén néhány karcolás vagy vágás, majd gőzzel kezelhető (a legjobb, ha egy forró vasalót nedves ronggyal présel). Az ilyen nedves hőkezelés lehetővé teszi, hogy a fa szálak kibővüljenek, ami a hornyok összehangolásához vezet. A feldolgozott hely után megszárad, polírozás és lakkozás történik. Ha a gomba által okozott kár bekövetkezett, az érintett területeket meleg vízzel, vas-szulfáttal és sóval kell kezelni 4x1x1 arányban.

A lépcsőház fás rovarok által történő megsemmisítése (időben felismert, amíg a kártevők porba nem kerülnek) fertőtlenítőszerrel történő kezelést igényel. Minden lyukat fecskendővel töltünk nátrium-fluoriddal (mérgező anyag, óvatosan használva), majd az összes felületet ugyanazzal a oldattal töröljük.Szárítás után a sérült területeket megolvasztott paraffinnal kell önteni, amelyet a pigment színével kell színezni a termék színére.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák