értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Lehet-e lekötni a gipszet?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszolLevkas a vakolathoz, és akkor, és szükséged van rá, ha valóban szüksége van egy sima felületre. Sokféle befejezés esetén ez a feltétel a jó eredmény eléréséhez szükséges.

A „meztelen” vakolat olyan hibákat adhat a felületnek, mint a magasságkülönbségek vagy repedések, nagy tapadást mutat, és „éles” a vékony háttérképekhez. Ezért szükséges, hogy levkasokat alkalmazzunk a felszín szintezéséhez, a különbségek eltávolításához, a szabálytalanságok kiegyenlítéséhez. Akkor a festék vagy a "velencei" tökéletesen esik, és a tapéta nem láncol, nem teszi lehetővé, hogy a varratok eltérjenek, és ne nézzenek "pimply" -re.

„Levkas egyfajta gitt; különböző forrásokból származó receptek eltérőek. A kompozíció főszabály szerint krétát, gipszet vagy alabástromot tartalmaz, amelyeket vízzel ragasztóanyaggal hígítanak. Ezenkívül a készítmény a kezelendő felület kezdeti állapotától függően változhat. Dombornyomott felületek esetén félig folyékony oldatot készítünk, a falak és a mennyezetek keveréke a gitt típusának. »

Példa erre a következő összetétel: gipsz, kréta és hígított fa ragasztó (20-60 g ragasztó / liter víz) 2: 1: 2 arányban. Továbbá a folyékony levkasok receptje is szerepel: részletesen 200 g csempézett ács ragasztót, 1 liter vizet öntsünk 6-8 órán át, duzzasztás után olvassuk le vízfürdőben, és a kapott masszába szitált krétát adjunk hozzá, folyamatosan keverjük, amíg a tejföl meg nem kapjuk. Az ilyen levkasokat ecsettel kell felhordani, amellyel a megfelelő előkészítés során hosszú szálakkal ürül.

„Levkasit - kiváló minőségű befejező munkák készítése, amelyek lehetővé teszik, hogy nagyon sima felületet kapjunk. Levkasot használnak az aranyozáshoz, festéshez, vékony tapétákhoz, amely lehetővé teszi, hogy eltávolítson minden olyan érdességet, amely hasonló felületen látható lesz. »Levkassnak teljesen száraz vakolatban kell lennie. A rosszul szárított vakolat később foltokat adhat, deformálódhat vagy repedhet, majd nagyon nehéz lesz megszüntetni az ilyen hatásokat. Ha a régi vakolaton kell dolgoznia, akkor távolítsa el azokat a területeket, amelyek nem tartják jól a helyüket, séta a spatulával a repedések szélénél, és minden bizonytalan. Ha az alap porózus, akkor ezenkívül nem fáj egy speciális alapozón keresztül, és szárítani. Csak azt követően lehet megjavítani a hibákat a levkával.

A 2 mm-t meg nem haladó réteg ajánlott. Szükség esetén az eljárást meg lehet ismételni, de jól megszárítjuk az előző réteget. Ezt a kifejezést gyakrabban használták ikonográfiára, ahol krétát (gipsz, alabástrom) ragasztottunk állati vagy halolajra lenmagolajjal, ami lehetővé tette az előkészített tábla minőségi előkészítését. Az építményben kissé eltérő összetételt használtak, és nemcsak fára alkalmasak.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák