értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Mi a legmegfelelőbb módja annak, hogy a szövetet a műanyaghoz ragasztjuk?

Projektünk szakértője, Svetlana Olishevets


Fotó: www.stroyka74.ru

Ha a szövetet a műanyaghoz kell ragasztani (vagy fordítva), akkor egy ragasztópisztoly fog működni (ezt „termogunnak” is nevezik). A működés elve nagyon egyszerű: egy kis ragasztópálca („patron”) „töltődik” a pisztolyba, amely bekapcsoláskor felmelegszik. Ezután nyomást gyakorol a „triggerre”, és egy forró ragasztót cseppentünk a pisztoly hegyére arra a helyre, ahol valamit kell ragasztani. Ebben az esetben a ragasztópisztoly lehet egy akkumulátor (általában nagyon kompakt modellek), vagy van egy huzal a kimenetbe való beépítéshez.

Miután felhasználtad a teljes ragasztót, a következő fegyverrel töltheted fel a fegyvert. Ne felejtsük el, hogy a fűtött ragasztó nagyon forró, és óvatosan kell dolgoznia. Bár a ragasztópisztollyal dolgozva, a legfontosabb dolog az, hogy pontosan annyi ragasztót préseljen ki, amennyire szüksége van. A felesleg, ha megjelennek, könnyen leválasztható (levágható) az edzés után. A ragasztó átlátszó, ezért a ragasztás helyén általában nem észrevehető.

A ragasztópisztolyok „patronjai” eltérőek (attól függően, hogy milyen anyagokat ragasztanak). De a szokásos átlátszó ragasztópálca kiváló munkát végez a szövetekkel és műanyagokkal.

A ragasztópisztoly mellett különböző univerzális ragasztók (mint például az Alleskleber, a megfelelő Moment vagy Econ ragasztók stb.) Is alkalmasak a műanyagra.

Nem rossz, akkor is igazolta Unicum ragasztót, amelyet mindkét ragasztott felületre kell felhordani (a műanyagot először acetonnal zsírtalanítani kell) (2-3 perces időközzel), majd 5–6 órán át szilárdan össze kell nyomni. Jobb, ha a ragasztott terméket 24 óra elteltével használja.

Használhatja az aeroszol ragasztót (ragasztó spray) 3M Spray 80 vagy 3M Spray 90. A ragasztót mindkét felületre felhordjuk, az időintervallum 30 másodpercig tart, majd az anyagot elég keményen kell nyomni a műanyaghoz, ügyelve arra, hogy ne legyenek légbuborékok.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák