értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Megkezdtem a javítást, a kerámialapok helyes választását szeretném. Kérdezd meg legalább, hogy hol kezdjem?

Projektünk szakértője, Svetlana Olishevets


Kezdjük azzal, hogy számítod a pénzt, amit megengedhetsz a javításra. Az Ön költségei a következő főbb típusú költségekből állnak:

  • régi lapok vagy más padlóburkolatok szétszerelése, valamint a meglévő fali dekoráció (ez önállóan, vagyis teljesen ingyenes),
  • új kerámialapok és különleges "sarkok" költségei,
  • a speciális ragasztó költsége
  • fizetés cserép cserép.

A következő lépés az, hogy megmérjük a szoba (vagy annak egy része) méretét, amelyben kerámialapokat akarsz helyezni. A további munka megkönnyítése érdekében készítsen egy háromdimenziós rajzot a szobából (ha nemcsak a padlón, hanem a falakon is elhelyezi a lapkát), jelölje meg az összes releváns méretet.

Ezután el lehet menni a boltba, és elkezdheti a kerámialapok kiválasztását. Elvileg csak kétféle lapra lehet szükség: a padlóra és a falakra. Bizonyos helyzetekben a padlólapok falburkolatként használhatók, de nem ajánlott ellenkezőjét tenni, mivel a falburkolatok kevésbé tartósak és egyenletesebb arccal rendelkeznek, ami vízszintes falra helyezve traumatikus (főleg víz befecskendezése esetén). felületre.

A kerámia burkolólapok is különböznek a költség- és a gyártási vállalatnál. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az olcsó csempék minősége rosszabb lesz, mint a drágább társa.


Ha a kerámia burkolatot lakóházban vagy lakásban tervezik, akkor ne felejtsük el, hogy a padló nem lesz túl sok kopás vagy más túlzott terhelés, ezért jobb, ha a padlót nem vastagság vagy márka szerint választjuk, hanem színben és megkönnyebbülésben. . A falak kerámialapja általában tisztán dekoratív bevonat, ezért a színséma szerint nagyobb mértékben kell kiválasztani, míg a cserép minősége csak a zsetonok megjelenését befolyásolhatja, ha helytelenül szállítják vagy rakják.

Miután meghatároztuk a megengedhető árkorlátokat, és több csempe opciót választottunk, folytassuk a felújított épületek tervezési projektjének fejlesztését. Ez önállóan is elvégezhető (számos különböző lehetőség áll rendelkezésre a helyiségek tervezésére az interneten), vagy a kerámiacserepiacot értékesítő üzlet munkatársai segítségével. A speciális programban készült háromdimenziós tervezési projekt élénkebbnek tűnik.

A kedvenc design kiválasztásakor folytassa a falak és padlók szükséges csempe számának kiszámításához. Ez a feladat önmagában is könnyen kezelhető, az egyes lapok méretei alapján, vagy döntését egy áruház alkalmazottjának bízhatja meg. A csempéket kis árrésszel (kb. 10% -kal) kell megvásárolni a szállítás vagy a telepítés során bekövetkező kár esetén.
Ha vásárol egy "csomó" lapkát, esély van arra, hogy nem lesz elég (a fent felsorolt ​​okok miatt), és nem mindig lehetséges pontosan ugyanazt a lapkát vásárolni, mint akár ugyanazon gyártó kerámialapjai is, de különböző tételekből, az árnyalat színe eltérő.
Ne felejtsd el, hogy ragasztót, sarkokat, simítót és kereszttartókat vásároljon (úgy, hogy a sálak közötti varratok mindegyike azonos méretű legyen).

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák