értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Milyen csövek rögzíthetők HDD-vel?

Projektünk szakértője, Alekszej Yuryev


Fotó: saratov.blizko.ru

Először is meg kell mondani a cső átmérőjét. A merevlemezen használt szabványos átmérők 63, 110, 160, 225, 315, 400, 500, 600, 700 és 800 mm. A szabályozó technikai dokumentáció (SNiP 3.05.04-85, TPR-901-09-9.87) megállapítja, hogy 273 mm átmérőjű csővezetékek esetében spirál-varratokat és / vagy hosszanti hegesztett csöveket használnak. Ezen túlmenően a HDD módszerrel szerelt csövek esetében védőburkolatokra van szükség. Melegen hengerelt acélcsövekből készülnek. Ha a rögzítendő cső átmérője kisebb, mint 200 mm, lehetőség van polietilén csövekből készült burkolat használatára. A csőben lévő csövek száma eltérő lehet. A kommunikációs csövek acélból, öntöttvasból vagy HDPE-ből készülhetnek. Ugyanakkor a merevlemezes módszerrel végzett stílusos munka ára különböző tényezőktől függ. Ez közvetlenül függ a csövek átmérőjétől: minél nagyobb az átmérő, annál drágább a telepítés. Az árat befolyásolja a talaj típusa, a munka összetettsége és az anyag, amelyből a csövek készülnek.

Érdemes megjegyezni, hogy a csövek kiválasztása a talajtól függ. Így például, ha a talaj agyagból és homokból áll, és a talajvíz nyomása is állandóan eltávolítja a rétegeket, akkor a műanyag csövek telepítése lehetetlen. Ez annak köszönhető, hogy a csövek a felszínre emelkednek. Ennek elkerülése végett nehezebb csöveket kell használni (bár itt is meghibásodás lehetséges a nem rögzített csövek formájában a talajban).


A csövek kiválasztását számos tényező befolyásolja. Alapvetően - ez a fúrás mélysége. Mivel például egy acélcső természetes hajlítási sugara körülbelül 1200 átmérőjű. Ez azt jelenti, hogy a csővezeték 45 méter hosszú és 4,5 méter mélységű akadályon történő elhelyezéséhez 120 métert meghaladó acélcsövek szükségesek.

A polietilén csövek vízszintes irányú fúrással is használhatók csővezetékek telepítésekor. Az ilyen csövek maximális mélysége azonban harminc méterre korlátozódik.

Azt is el kell döntenie, hogy mi fog átjutni a csöveken. Például acélcsöveket használnak a fűtési rendszerhez, de nem ajánlott a merevlemezes módszer használatával. Általában véve, a betoncsövek kivételével szinte minden cső alkalmas a HDD módszerre. Ilyen viszonylag nemrégiben öntöttvas csöveket helyeztek. Ennek oka, hogy az öntöttvas cső meghúzásához jelentős erőfeszítéseket kell tenni. Most azonban vannak speciális fúrógépek, amelyeknek legfeljebb 45 tonna húzóereje van.

A HDD módszerrel történő árok nélküli csőfektetés hatékony kommunikációs hálózat létrehozását teszi lehetővé. Ennek eredményeképpen ez a módszer kábelkötegként, gáz- vagy olajvezetékként is alkalmazható, és szinte bármilyen típusú csövet használhat.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák