értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Milyen hozzáállása van a tűzoltóknak a feszített mennyezetre (ha telepítve van egy vállalkozásban, adminisztratív helyiségekben)?

Projektünk szakértője, Alekszej Yuryev


Fotó: ksikazan.ru

Különösen a vállalkozásoknál érdemes figyelmet fordítani a tűzveszélyre. Tűzoltók, ha tesztelik, hibásnak találhatják azt a tényt, hogy a befejező anyag nagyon gyúlékony. Vizsgáljuk meg az anyagokat, amelyekből a feszültség folyik, valamint a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállóképességük. Ez az információ hasznos érv lehet a tűzjelző hatósággal folytatott vitában.

Az álmennyezetek fő anyaga a PVC-fólia vagy a poliészter szövet. Az első anyag lényege, hogy az anyag feszültsége és végső szilárdsága erősen függ a hőmérsékletkülönbségtől. A feszített mennyezetek nem fagyállóak. Amikor a hőmérséklet nullára csökken, a PVC fólia törékeny és kemény lesz, és mínusz 40 fokon összeomlik. Emiatt a fűtés nélküli ipari helyiségekben a feszített mennyezetek telepítése nem éri meg, mert ez az első dolog, amelyre a tűzvédelmi felügyelőség kérdése szükséges. Emellett a PVC fólia még szobahőmérsékleten is rugalmas, 65 ° C hőmérsékleten pedig egy vékony gumi rétegként nyújtható. Emiatt nem szabad növelni a helyiségben lévő hőmérsékletet, ahol feszített mennyezetek vannak felszerelve, és a mennyezetbe beépített nagy teljesítményű szerelvények használata tilos. Ha mindezek a követelmények teljesülnek, a PVC fóliából készült feszített mennyezetek használata nem okozza az adminisztratív helyiségek vagy a vállalkozások tűz lezárását.

A poliészter anyagból készült feszített mennyezetek fagyállóak. Ezek stabilabbak és kevésbé rugalmasak. De érdekelnek ezeknek a nyúlványoknak a tűzállósága. Speciális modellek vannak a hajlékony mennyezetből, amelyek tűzálló impregnálással készülnek. Általában a tűzoltóknak nincsenek kérdése a "Renolit B1" feszített mennyezetre. Érdemes megemlíteni az álmennyezetek tűzállósági osztályait is. Az európai osztályozás szerint az anyag M3, M2 és M1 osztály lehet. A legtöbb tűzálló anyag az M1-es osztályú nyúlványok. A vállalkozásokat és az adminisztratív helyiségeket úgy kell kiválasztani, hogy a tűzoltóknak ne legyen felesleges kérdése vagy panaszai a szakaszos mennyezetre vonatkozóan. Az M1-gyel jelölt feszített mennyezetek az egyik tűzálló anyag. Festék, parafa és mennyezetlemez - mindez a nyúlványoknál a gyengeségnél alacsonyabb.

Annak érdekében, hogy a tűzoltók biztosak legyenek a feszített mennyezetek tűzállóságában, érdemes megőrizni az összes szükséges dokumentációt, ahol a tűzálló anyagosztályt egyértelműen előírják. A tűzoltók figyelmeztetésre kerülhetnek a feszített mennyezetek helytelen telepítésével is. Ennek elkerülése érdekében a telepítésnél érdemes kapcsolatba lépni olyan szakosodott cégekkel, amelyek tanúsítvánnyal rendelkeznek az ilyen típusú munkák elvégzéséhez. Ezen túlmenően az ilyen cégek szakemberei képesek lesznek megoldani a tűzbiztonsággal kapcsolatos összes kérdést, valamint szükséges tanácsot adni a nyújtó mennyezetek működéséhez, hogy a helyiség minimálisan véletlenszerű tüzet okozjon. Ennek eredményeként a tűzoltónak semmit nem kell panaszkodnia az ellenőrzés során.

Szerző: Alexey Yuriev 11.10.2013
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák