értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Milyen műanyag ablakok a legjobbak?

Projektünk szakértője, Alekszej Yuryev


Fotó: stroyserver.ru

A standard műanyag ablak PVC profilból, dupla üvegezésű ablakokból és szerelvényekből áll. Mindhárom elemnek a lehető legmagasabb minőséget kell biztosítania, hogy maguk az ablakok önmagukban minőségnek nevezhessenek bizalommal. A PVC profil minőségének meghatározásához figyelni kell a profilban lévő kamrák számára (ez az elem befolyásolja a szigetelő tulajdonságokat) és a profil falain, amelyek befolyásolják az ablakok mechanikai tulajdonságait. A kettős üvegezésű ablaknak jó átlátszósággal kell rendelkeznie, és nem kell torzulnia. Ugyanakkor annak szélessége több mint két érzés, és az üvegegységnek legalább két kamrából kell állnia. Az üveg tömörsége meghatározza a műanyag ablak minőségét. A tartozékok minőségét azonban az alkatrészek minősége határozza meg. Korrózióálló bevonattal kell rendelkezniük, erősnek és megbízhatónak kell lenniük. A műanyag elemek jelenléte a szerelvényekben azt jelzi, hogy a gyártó úgy döntött, hogy a minőséget megtakarítja. A tartozékok biztonsága és használhatósága a legfontosabb elem. A minősége legismertebb a MACO szerelvények. Az európai gyártó a világpiacon ismert termékeiről, amelyek pozitív értékeléssel rendelkeznek.

A legjobb PVC profilokat kínáló minőségi cégek a VEKA, a Rehau és a KBE. Talán a "CENTURY" ablakát a legmagasabb minőségnek nevezhetjük. A „CENTURY” profil külső falai vastagsága több mint három mm, ami különböző műszaki jellemzőket érinti. Általában ezek a műanyag ablakok a legmegfelelőbbek hazánk számára. A műanyag ellenáll a komoly fagyoknak, nem "megtörik" a forró nyarat, és nem ég ki a napon. A cég műanyag ablakokat is kínál, amelyek minősége lényegesen magasabb. Az ilyen műanyag ablak fémből van erősítve. Természetesen ezeknek az ablakoknak vannak hátrányai. Például egy levél súlya több mint 60 kilogramm lehet. Azonban az ilyen ablakok megbízhatósága és a minőség a legmagasabb szinten.

Fontos jellemzője a tervezés. Természetesen ritkán érinti a technikai jellemzőket, de a minőségi ablakoknak szükségszerűen reprezentatív megjelenésük van. Az esztétika ízlés kérdése, de ennek a kritériumnak megfelelően a KBE ablakai nyernek. A fentieken túl érdemes megemlíteni a minőséget, mint a környezetbarát. A cink- és kalciumvegyületek, valamint az ólom jelenléte a PVC szerkezetekben ellentmondásnak bizonyul a különböző környezetvédelmi előírásokkal. Az egészségügy legbiztonságosabb műanyag ablakai az európai Greenline-szabványok. A DIN ISO 9001 nemzetközi szabvány a kiváló minőségű termékek megerősítése. Ha a műanyag ablakok olyan tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely igazolja, hogy az árukat az e szabványnak megfelelően gyártják, akkor azok beszerezhetők anélkül, hogy egy vagy két éven belül meg kellene változtatniuk. Emlékeztetni kell arra is, hogy még a helytelenül telepített legmagasabb minőségű ablakok sem tudják elvégezni az alapvető funkcióikat (a hőt a szobában), és gyorsan használhatatlanná válhatnak. Emiatt a telepítésnél jobb a szakemberek szolgáltatásainak használata.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák