értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Mennyire jó a polisztirol hab, mint melegítő?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszol


Fotó: izol.su

 

A polisztirol lemezek hőszigetelőként hatnak, mivel alacsony hővezető-együtthatójuk van. A lemezek kis súlya leegyszerűsíti a telepítést, és nem teszi túl nehézvé a falat. Ez az anyag könnyen feldolgozható, míg az extrudálás rugalmasabb, így kényelmesebb vele dolgozni. A kitágított polisztirol jó szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik a kompresszióban és a szakadásban. Az extrudált mechanikai szilárdság sokkal nagyobb, mint a hagyományos habé, bár némileg korlátozott. A tartósságot több tíz év alatt mérik (a garancia 50 évre szól), de további külső befejezésre van szükség.

Az anyag nem higroszkópos, így a hőszigetelés nem romlik még akkor is, ha a lemez a nedvességre kerül. A vízzel szembeni ellenállás hidrobarrier tulajdonságokat biztosít anélkül, hogy további vízszigetelésre lenne szükség. A végeket azonban meg kell védeni a nyílások közelében lévő nedvességtől, mintha a szigetelőréteg belépne, a túlzott nedvesség megduzzadhat vagy leválhat az anyagból. Az anyag ellenáll a fénynek, nem fél a fagytól és a hőtől, nem érinti a napi hőmérsékletkülönbségek hatását. Minőségi anyag önzáró és nem támogatja az égést, de a tűz még mindig elpusztítja azt.

Vannak hab polisztirol és hátrányok. Tehát nincs jó hangszigetelése. A gőzáteresztési együttható szintén alacsony. Bár bizonyos mértékű gőzáteresztő képesség van, a helyiség túlságosan nedves lesz, az ablakok elpárologhatnak, és ezért gyakrabban kell szellőztetni. 80 ° C fölötti melegítés részleges megsemmisítést okozhat. Az anyag nem ellenáll számos szerves oldószernek. Az ásványgyapothoz képest a polisztirolhab termikus teljesítménye és nedvességállósága jobb. A homlokzati szigeteléshez ásványgyapot lemezek szükségesek, amelyek drágábbak, mint a kitágított polisztirol, bár az egyszerű ásványgyapot megfizethetőbb. Az ásványgyapot azonban nem fél az egerektől, ami nem a habosított polisztirol esetében.


Ha ilyen típusú anyagot választ, előnyben kell részesíteni az extrudált polisztirol habot, amely jobb teljesítményt nyújt a hagyományos habosított polisztirol (hagyományos hab) és más habosított polimerekhez képest. Ezek az anyagok nem drágák, míg az extrudált polisztirol drágább, mint a habosított, de hatékonyabb és biztonságosabb is. Alkalmazása szempontjából a polisztirolhab a házak, főként lakóépületek, legfeljebb 25 m magas, és magánházak kültéri szigetelésére alkalmas. A nyilvános épületek használatához nem fogadják el. Ennek az anyagnak a használata szellőztetett homlokzatokban, ipari elemek bevonásával, valamint az áttetsző bevonatok a biztonsági követelmények megsértése. A vakolat vagy tégla külső felülete nemcsak esztétikai célokra, hanem további védelemre és az élettartam meghosszabbítására is szükség van.

Ez a fajta szigetelés nagyon hatékony a kiváló minőségű anyagok kiválasztásában és a telepítési technológiák betartásában. Fontos, hogy nemcsak a kiváló minőségű polisztirol hab, hanem a jó ragasztók, kötőelemek és erősítő elemek is megtalálhatók.

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák