értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Milyen előnyei és hátrányai vannak az önbeálló padlóknak?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszol


Fotó: pol-master.com
Az önbeálló padlóknak mind az ilyen típusú polimer bevonatok mind a jellemzői, mind az egyes nemi típusok jellemzői. Az előnyöket és hátrányokat az alapanyagok befolyásolják: poliészter, poliuretán, epoxi, akril vagy metilmetokrilát gyanták.

előnyök


Nagyon dekoratív, különösen 3D lakk bevonattal. Széles színválaszték, puha és gazdag árnyalatokig. Ezzel egyidejűleg rajzokat és texturált felületeket is létrehozhat. Nagy nyomó- és hajlítószilárdság. A szilárdság, a varratok hiánya, az ápolás egyszerűsége növeli a higiéniát.

Nedvességállóság. Az ilyen padló kopásálló és ütésálló. Ez mosható aktív mosószerekkel és még oldószerekkel is. Nem tartalmaznak mérgező vagy allergiás anyagokat, pormentesek, nem érzékenyek a gombák és a penész megjelenésére. Tűzvédelmi tanúsítványok.

Lehet tenni különböző munkarétegvastagság. Tehát a beton alapréteg akár 10 mm-ig is eléri, és a meglévő önbeálló padlók tetején csak 0,5 mm-es frissítési réteg frissíthető. Az eredmény egy egységes bevonat, amely nem rendelkezik varratokkal.

epoxi ellenáll a mechanikai stressznek. A poliuretán nem fél a kémiai expozíciótól, beleértve a savakat, olajokat és még benzint is.

Poliészter maximum higiénikus és környezetbarát. Az akrilok nem félnek a termikus sokkoktól és az ultraibolya sugárzástól, gyorsan megszilárdulnak, és akár nulla alatti hőmérsékleten is felszerelhetők. Különböző speciális műszaki jellemzők, például antisztatikus tulajdonságok, csúszásgátló lehet beállítani.

hiányosságokat


Önbeálló padlók meglehetősen drágamind az anyag négyzetméterenként történő kiszámítása, mind a telepítés költsége alapján. Egy új bevonat telepítése elég hosszú ideig tarthat, mivel tökéletesen sima alapot kell készíteni, várjon, amíg teljesen megszárad (28 napig tart, hogy elérje a 4-6% -os maradék nedvességtartalmat), majd telepítse a polimert. A helyi javítás egy bizonyos komplexitást is jelent, mivel ideális esetben a szín kiválasztása meglehetősen nehéz. Egyes fajok az ultraibolya sugárzástól sárgulnak, így nem tudják megtartani a nap sugarait. A bevonat nem természetes. Az ilyen lefedettség eltávolítása nagyon problematikus lesz.

A hátrányok közé tartozik továbbá a gőztömörség ilyen lefedettség. Tekintettel arra, hogy a beton hidrofób és gőzáteresztő, de a polimer nem szükséges, szükségszerűen szükséges az alap aktív vízszigetelése. Ellenkező esetben a betonlap kapillárisai átugorhatják a gőzöket a polimer rétegig, ahol kondenzáció lép fel a gőzálló polimer anyagon. Idővel a vízgőz nyomása delaminációhoz vezethet, azaz a polimerbevonat eltávolítása. Ugyanakkor a kilépő víz a beton karbonizációjához vezet, ami negatívan befolyásolja a szilárdság jellemzőit és a bázis megsemmisítését okozza.

Van még egyfajta javított jellemzőkkel rendelkező önszintező padló - polimer cement. A cement alapja, így az anyag gőzáteresztő. Ugyanakkor speciális polimer kémiai adalékokat is tartalmaz, amelyek egy komplexben vannak kiválasztva. Ennek következtében a rendszer megváltozik, lehetővé teszi 5 mm vastagságú önszintező padlók létrehozását. Az ilyen padlók gőzáteresztő, nagyon tartósak a préselés és hajlítás során, ellenállnak a kopásnak, tűzállónak. A rendszer önszintező. Javítás nagyon egyszerű. Sok színes megoldás létezik.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák