értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan készítsünk egy esztrichet egy fa padlón?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszol


A fa padlón lévő esztrich más a bázistól. A fa alapja teljesen más, mint a kő, amit figyelembe kell venni. Mivel a fapadló hajlamos deformációra, így a beton esztrichnek nem szabad olyan szorosan ragadnia a fához, hogy megakadályozza a természetes mozgást, különben nem kerülheti el a repedéseket. Igen, és maga a fa "lélegzik", hatással lehet a betonra, ezért szükséges az anyagok közötti szigetelés. Ezt a technológiát nem kötődő esztrichnek nevezik.

Az előkészítő munka magában foglalja a sérült padlólapok cseréjét. Néhány lap átlapolható, hogy simább, tisztább felületet kapjon. Ezután a felület alaposan megtisztul, beleértve a festékhámlást is. A körmök vagy az önmetsző csavarok mélyebbre vannak süllyesztve, hogy ne sértsék meg a szigetelést. A hézagok epoxi gittzel vannak kitöltve, a szerelési habok problémás területeken is felhasználhatók. A lemezek csatlakozásait előnyösen szilikon- vagy akrilbázisú tömítőanyaggal kell kezelni. Az előkészített felületet nedvességálló alapozó réteggel kell bevonni (opcióként - vízálló festék).

A betonnak a fa padlóra történő öntése előtt a műanyag csomagolást ránc nélkül kell nyújtania, hogy a beton és az aljzat ne érjen hozzá. Az illesztéseket és az esetleges gyanús helyeket légcsatorna szalaggal erősíteni kell, hogy valóban hermetikus tömítést kapjunk. A film szélei a tűzőgépet a falakhoz rögzítik. A tervezett nyakkendő szélessége 5 cm-ig terjed.

Továbbá "beacons" (fém vagy fa lécek) kerülnek elhelyezésre, amelyek mentén az oldatot öntjük. Az esztrich magasságának legalább 5 cm-nek kell lennie. A lágyítószereket hozzá kell adni az oldathoz, amely mind a gyorsabb, mind a maximális szilárdságot megnöveli, és növeli a vízállóságot. Ha önszintező vegyületet használunk, akkor a feszült szálak jelzőként szolgálhatnak, bár ez a módszer drágább lesz.

A helyiséget egyszerre kell önteni, nem szabad betölteni az alkatrészeket. Amikor a tojásrakásnak fémrúddal vagy speciális tűgörgővel kell áthatolnia a felületet, úgy, hogy a bevonat ne legyen légbuborékok, amelyek károsítják az erősséget. Az elkészített oldat öntése után a felület ideálisan szabályozott, vagy legalább egy spatulával.

A tartósság csak idővel nyerhető, ezért szükséges a megfelelő szárítás biztosítása. Miközben az oldat megszárad, periodikusan nedvesítse a felületet vízzel (az első néhány nap). Csak azután, hogy az oldat megszáradt, kihúzhatja a léceket és préselheti, tömítheti és törölheti az üregeket cementkeverékkel. Ezután a felületet ismét nedvesítjük és polietilénnel fedjük le két hétig. Ezután a polietilén kiosztása csökkenthető.

Mielőtt eldöntené, hogy beágyaz egy betonozót, gondoskodnia kell arról, hogy az alapítvány ellenálljon a terhelés jelentős növekedésének. Nem hozhat létre új fa padlóburkolatot: az új fa padló túlságosan deformálódhat, ami károsítja a felső felületet.

És végül kínálunk látni videók a fa padló szintezéséről.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák