értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan lehet vágni az alumíniumot?

A projekt szakértője, Natalya Kaplunova válaszol


Fotó: www.instrumentvruki.ru
Az alumínium feldolgozása a lemez vastagságától és a nagy munkamennyiségtől függ. Tehát, ha egy kicsit dolgozol, az anyag nem túl vastag, aztán kéziszerszámokkal lehet. De ha még vékony alumíniummal is nagy mennyiségű vágást kell elvégezni, vagy hasonló munkát végezni rendszeresen, akkor érdemes komolyabb felszerelést vásárolni. Az is szerepet játszik, hogy a vágás kicsi és egyenes lesz, vagy érdekes a nagy lapok vágása görbék mentén.

A fém vastagságától függően az alumíniumot fém, elektromos olló vagy fémfűrész ollóval lehet vágni, valamint egy kirakós játékot vagy darálót, speciális kört alumínium és réz, guillotin vagy útválasztó számára. Kiváló vágó- és merülőfűrészek. A vékony profil körkörös, de fémre tervezett gyémántlemezre, valamint zsetonok elleni védelemre van szükség, mivel az ilyen típusú fűrészekhez ilyen munkát nem végeznek (így sem a mester, sem a meghajtó nem szenved). Általában a körfűrészekhez speciális fémlemezek vannak a fém számára.

Egy másik módszer a kovácsolt véső feldolgozása, amely után a fémtörést meg kell vennie. A fúrógépen speciális fúvókák találhatók, amelyek akár 2 mm-es alumíniummal is megbirkózhatnak. Jó a plazma vágógéppel dolgozni, vagy lézervágás elvégzése, de ez a berendezés drága, így főként a szakemberek folytatják az ilyen munkát. Néha azonban célszerű utalni a vágásra.

Az alumínium csiszolóval történő vágásakor nem szabad mélyen vágni, mert a fém lágysága azt a tényt eredményezi, hogy a körben csak elakad, a fogak keményednek. A vágás még nem azonnal, de először néhányszor járjon kívül, anélkül, hogy áthaladna.
Az alumínium vágását lassan kell végrehajtani, elkerülve a torzulásokat. Ügyeljen arra, hogy személyi védőfelszerelést, legalább szemüveget és kesztyűt viseljen. A folyamat természetesen zajos, ha nem használja a plazmorez-t. Hosszú vágásokat hajtunk végre a vonalzó alatt egy egyenes vonalban, de a sima görbék a leggyakrabban egy minta szerint történik. Egy kéziszerszám, amely egy egyenletes hosszú vágást tesz lehetővé, meglehetősen nehéz.

Ha kézi fűrészeket, fűrészeket, vágógépeket és körfűrészeket használ, akkor javasoljuk, hogy cseppentje be a motorolajat, a petróleumot, az alkoholt, vagy hűtse le a fémet (akár sűrített levegőt is használhat), ami lehetővé teszi a szerszám szabadabb szabadságát anélkül, hogy nagy „keményedést” képezne ”. Ugyanezen célból néha tanácsos a vágási vonalat szokásos szappannal, régi szalonnával vagy paraffinnal dörzsölni.

Lásd még:

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák