értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Mágnesek nem lóghatnak a hűtőszekrényre - veszélyes! Igaz vagy fikció?

Első pillantásra a válasz nyilvánvaló, de nem minden olyan egyszerű ...

Mágnesek nem lóghatnak a hűtőszekrényre - veszélyes! Igaz vagy fikció?

A dekoratív mágnesek kötelező utazási ajándékok. Ezért minden házban van egy adományozott vagy személyesen megszerzett mágnesek gyűjteménye. Hagyományosan büszkén lógnak a hűtőszekrény ajtaján és falain. Igaz, mindig van egy vendég, aki a híresség levegőjével nyilatkozik: „A mágneseket nem lehet lógni a hűtőszekrényen - ez veszélyes!” Balra az agonizáló tudatlanságban a tulajdonos elkezd pillantani a színes díszekre, mint a gonosz rejtett forrására. Nézzük meg, hogy a mágnesek valóban károsak-e, vagy ez egy újabb tudományi kacsa?

A mágnesek elrontják a hűtőszekrényt

A bolygó néhány aprólékos tudósa kutatást végzett, és megállapította, hogy a bór és a neodímium mágnesei elpusztíthatják az elektromos berendezéseket. Tehát egy ilyen dekoráció elhelyezése a jövőben az egység meghibásodását idézheti elő. Ez különösen igaz a fejlett hűtőberendezésekre az ajtók elektromos paneljeivel.

Elméletileg ez a megjegyzés igaz, de a gyakorlatban minden nem olyan rossz. Ha 5 kg-os mágneses palacsintával nem díszíti a hűtőszekrényét, nem kell aggódnia.

Az egyetlen kár, amit a mágnesek tehetnek, az, ha gondatlanul használják a felületet. Így időről időre távolítsa el a mágneseket és törölje le a hűtőszekrény felületét. Szintén felülmúlják a díszítéseket, így nincsenek fényes foltok és rozsda az ajtókon.

A mágnesek károsak az egészségre

Annak érdekében, hogy az emberiség szemében teljesen lecsökkentse a mágneseket, a tudósok olyan pletykát indítottak el, hogy ezek az aranyos díszítések szinte halálos veszélyt jelentenek az emberekre. Mágneses mező létrehozása után a hűtőszekrényben tárolt ételeket és az abszolút közelségben lévő élelmiszereket mérgezik. Tehát egy másik mágnest vásárolva kap egy időzített bombát, amely előbb-utóbb elpusztítja Önt.

Ez természetesen eltúlzott kijelentés, de a mágneses ellenfelek úgy gondolkodnak. Az a tény, hogy a háztartási mágnesből származó mágneses tér olyan kicsi és gyenge, hogy nem gyakorolhat káros hatást.

Ha ez az, akkor a televízió, amely előtt órákig ülünk, a zenei hangszórók és más elektromos eszközök sokkal rombolóbb mágneses hullámokat bocsátanak ki. Valamilyen oknál fogva senki sem gondolta el, hogy eldobja a TV-t, és a kedvenc TV-műsorokat könyvekkel helyettesíti. A műfaj törvénye szerint egy mágnes bűnös, mint egy cookie, ami mindig a párt utáni akut mérgezéshez vezet.

Az aggályok kiküszöbölése érdekében kérdezze meg a gyártókat a mágneses ötvözet összetételéről. A bór és a neodímium veszélyes elemek, amelyek elméletileg egészségügyi problémákat okozhatnak (különösen a magok esetében). De a vas és a ferrit teljesen ártalmatlan, mivel ezen elemek mágneses mezője nagyon gyenge. Lehetőség van a „jó” mágnes megkülönböztetésére a jellegzetes tompa színével.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák