értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Milyen klímaberendezés-hűtő jobb?

Mi történik, ha rossz betűket választ?

Milyen klímaberendezés-hűtő jobb?

A hűtőszekrény kiválasztásakor az emberek általában figyelmet fordítanak a fagyasztó kialakítására, árára, energiafogyasztására, kompresszorainak számára, térfogatára és helyére. És itt klímaosztály a hűtőszekrény valahogy a képernyőn marad.

De a berendezés helyes működéséhez nagyon fontos, hogy milyen körülmények között, milyen hőmérsékleten működik a helyiség. Ellenkező esetben várjon a bajra - néha nagyon komolyra.

 

kép
Fotó: holodilniki.kz

Mit jelent az éghajlati osztályú hűtőszekrény?

Az általánosan elfogadott szabványoknak megfelelően négy hűtőszekrényosztály van. A külföldi gyártók latin betűkkel jelölik őket, megfelelnek a klimatikus zónáknak és a helyiségek hőmérséklet-rendszereinek (a hőmérséklet természetesen plusz):

 • N - 16-32 fok (normál);
 • SN - 10-32 fok (szubnormális);
 • ST - 18-38 fok, magas páratartalom (szubtrópusi);
 • T - 18-43 fok, száraz klímával (trópusi).

Az SN és N éghajlati osztályú hűtőberendezéseket általában orosz vásárlóknak ajánlják (UHL hideg és közepesen hideg éghajlat). Az ST és T verziókat a hazai modellekben O-betűvel (általános éghajlat) jelöljük.

Az egyéb jellemzők mellett a gyártók ezeket az adatokat a műszaki táblán jelzik, amely a hűtőszekrény belsejében van beillesztve.

kép
Fotó: www.xn --- 63-mdduaoecugb2g2e.xn - p1ai

Az SN és N osztályú modellek biztosíthatják az éghajlatban a kamrákon belüli hőmérséklet (fagyasztás és hűtés) stabilitását.

Ha a terméket helytelenül választják ki, a hűtőszekrény nem fog megbirkózni, például erős hővel, hatékonyan fog működni, a képességeinek korlátai mellett, gyorsan eltörhet.

Fontos, hogy a megfelelő osztályú berendezéseket ne csak a normál környezetben való működés érdekében válasszuk. A jótállási időszak alatt a hűtőszekrény váratlan meghibásodása esetén meg kell védenie magát. Ha az eszközt az utasításokban meghatározottaktól eltérő nem megfelelő éghajlati viszonyok között használják, az ügyfélszolgálat megtagadhatja a garancia javítását.

A természeti anomáliák növekvő számával összefüggésben, amikor a szélességi fokunkban a nyári hőmérséklet többnyire 32 fok fölé emelkedik, a gyártók bővítették a termékcsaládot. Most már megvásárolhatja a dupla jelöléssel rendelkező modelleket, amelyek különböző környezeti hőmérsékleti fokozatokban vannak:

 • SN-ST (16-38);
 • SN-T (10-43).
kép
Fotó: www.xn --- 63-mdduaoecugb2g2e.xn - p1ai

Melyik klímaberendezés-hűtő jobb választani?

Valaki azt gondolja, hogy jobb egyetemes modellt vásárolni, például SN-T. Bármely körülmények között egyenletesen fog működni, mind hő, mind hideg állapotban. De figyelembe kell venni, hogy az ilyen termék a tervezési jellemzők miatt sokkal drágább lesz, mivel a környezet változásai ellenállóbbak és drágábbak:

 • kompresszor fokozott hűtési kapacitással;
 • a kondenzátor megnövelt hűtőfelülettel rendelkezik;
 • további kondenzátor hűtőventilátor;
 • megnövelt szigetelési réteg a hűtőházban;
 • a gombákkal és penészekkel szembeni fokozott ellenállású anyagok.

Szélsőséges körülmények között történő működésre tervezve az eszközök megnövekedett energiafogyasztása is lehet.

Ezért a belföldi fogyasztónak meg kell fontolnia, hogy szükséges-e túlfizetni egy olyan opció esetében, amely évente csak néhányszor hatással lesz. Az ésszerűbb egy olyan klímaosztályú hűtőszekrény kiválasztása, amely a legjobban megfelel a fogyasztó életkörülményeinek. Ez a választás kedvezően befolyásolja a készülék és a vevő pénztárca megszakítás nélküli élettartamát.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák