értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Fák kezelése tavasszal: mi, miért és mikor

A kert tavaszi feldolgozása kártevőkből és betegségekből: kifejezések, előkészületek, szabályok

Fák kezelése tavasszal: mi, miért és mikor

Tavaszi tevékenységek a kert védelmére a kártevők és a betegségek ellen - a káros tárgyak tömeges eloszlásának megakadályozása és a magas és egészséges betakarítás. Amikor a fák a tavaszban csak a pihenési szakaszból indulnak ki, biztonságosan kezelhetők nagy koncentrációjú általános koncentrációjú készítményekkel. A gyümölcsgyűjtés előtt még több mint 2 hónap van, így a várakozási idő biztosan megmarad.

A tavaszi védelmi intézkedések általános szabályai és jellemzői

A kertben végzett munka a hó elolvadása előtt kezdődik. Mielőtt megkezdődne a zsíráramlás szanálás, eltávolítva a sérült és fagyott fekete hajtásokat. A kivágásokat kerti pályán dolgozzák fel és festékkel festik. Vágott száraz ágakat és a lehullott levelek maradványait (amelyeknek nem volt ideje visszavonulni) vágták le azonnal.

Amikor a talaj kicsit kiszárad, tartsa lazítás vagy sekély ásás pristvolnyh körökben. Tehát megsemmisítjük a felboruló kártevők egy részét, és javítjuk a kedvező talaj mikroorganizmusok állapotát. A leírt munka után a kert jól ápolt: készen áll a további növény-egészségügyi eljárásokra.

A határidők betartása kerti kezelések peszticidekkel mindig fontos, de különösen tavasszal. Nem a naptárra, hanem a fa fejlődésének fázisaira kell összpontosítani. Ha nincs ideje a vese megduzzadása előtt, akkor a munkát áthelyezheti, de csak a munkaoldat koncentrációjának beállításával. Ellenkező esetben a fiatal levelek elégetése, sőt a kisütés. Kora tavasszal, amikor az átlagos napi hőmérséklet 10 ° C alatt van, a biológiai anyagok nem hatékonyak. A réz-szulfát, karbamid, Bordeaux keverék és kolloid kén. Ezek a vegyületek nagyon agresszívek, ezért személyi védőfelszereléssel dolgozunk és csak műanyag és üveg edényeket használunk. Permetezzük a fákat száraz időben, mivel a magas páratartalom növeli az égési veszélyt. A megoldás elkészítésekor szigorúan betartjuk az ajánlott koncentrációkat. Egy másik fontos paraméter a nappali hőmérséklet. Korai tavaszi fellépés előkészítése + 5 ° C feletti hőmérsékleten A hőmérséklet-tartományra vonatkozó információkat a peszticid utasítások tartalmazzák.

A gyümölcsfák tavaszi védelmi intézkedési rendszere

A tervezett kerti kezelések „a rügyek előtt duzzadnak” és a „bud szegregáció” között olyan táblázatban kerülnek bemutatásra, amely emlékeztetőként szolgál a kezdő kertészek számára. Az egyik gyógyszer különböző fázisokban történő újrafelhasználásának lehetősége is tükröződik a táblázatban, de a fák ismételt kezelését csak a magas kártevők száma vagy a korábbi évek magas szintű károsodása szükséges. A legjobb hatás több gyógyszer váltakozásával érhető el.

A növényfejlesztés fázisa

Esemény / gyógyszer

Ártalmas tárgy

megjegyzés

a folyadékáramlás megkezdése előtt

egészségügyi vágás és a kéreg eltávolítása

komplex kártevők és betegségek

Fertőtlenítő és fűrészfűrészek minden fa után. A szekciókat kerti bárral kezelik és festik.

kora tavasszal, időjárási viszonyok alapján

a csontváz ágak whitewashhing törzsei és alapjai

védelem a hőmérséklet-változások és a napégés ellen

Kész vízzel diszpergált festék vagy hidratált mész (2 kg), agyag (1 kg) és réz-szulfát (300 g) keveréke 10 liter vízben

mielőtt a rügyek megduzzadnának

5% réz-szulfát-oldat

pörkölt, lisztharmat,

 

vas-szulfát-oldat

pörkölt, lisztharmat

300-500 g / 10 liter

"Zöld kúp", bimbózás előtt, + 5 ° C feletti hőmérsékleten

karbamid 5% (karbamid)

levéltetvek, almás vörös atkák, almatorta, tsvetoeda, levélféregek télelő szakaszai

A tenyészidőszak elején egy további kötszer is megengedett tartálykeverékben, vitriollal

Bordeaux keverék, 3%

kórokozók komplexe

A munkaoldatot vitriolból és mészből 1: 1 arányban állítjuk elő (300 g anyag 10 liter vízben). Az oldatot keverjük, hagyjuk leülepedni és a csapadékot leönteni. Ez nem lesz szűrve, mielőtt betöltené a permetezőt

bimbózás után

Bordeaux keverék, 1%

kórokozók komplexe

A munkaoldatot vitriolból és mészből 1: 1 arányban állítjuk elő (100 g anyag 10 liter vízben).

Bitoxibacillin, P

Lepidocide

pók atka, lapot eszik hernyók

Tervezzen 2-3 kezelést 7-10 napos időközönként, nappali hőmérsékleten + 20 ° C felett

HOM

pörkölt, lisztharmat, klyasteroszporiosis, koomicózis, moniliosis

egy réz alapú kén előkészítés

Akhtar

B-58

levéltetvek, kócsagok, tsvetoed

A kártevők ellenállásának kialakulásának elkerülése érdekében tanácsos a gyógyszerek különböző hatóanyagokkal történő felváltása.

Horus

topáz

Gyors

monilioz, pecsételő, hámlasztó, lisztharmat, koomicózis

A szisztémás gombaölő szerek tartós védőhatást biztosítanak.

rügyek elkülönítése

Fungicid és rovarölő tartály keveréke a fenti listából

virágbogár, levéltetvek, moniliosis, kókuszcukor

A kezelést csak a magas kártevők számával vagy a megelőzésre váró epifitotikumokkal végezzük

rózsaszín rügy

Alirin-B

Lepidocide

bitoksibatsillin

fitoverm

komoly lisztharmat, levéltetvek vagy almabolyó tömeges gyarmatosítása

Ebben a fázisban a vegyi anyagok használata rendkívül nem kívánatos a beporzó rovarok nyárának kezdete miatt.

A virágzás kezdetével a kertben történő feldolgozás átmenetileg leáll, hogy ne pusztítsa el a hasznos beporzókat és entomofágokat. Ha feltétlenül szükséges, használhat biológiai anyagokat. Az elvégzett kezelések térfogata és sokfélesége a kert általános egészségi állapotától és az adott régió legjelentősebb káros tényezőjétől függ. Ha kedvező időjárási viszonyok vannak a lisztharmat terjedésére, lehetetlen figyelmen kívül hagyni a réz tartalmú készítmények megelőző permetezését.

Kevés támogató van a tapasztalt kertészek körében. népi jogorvoslatok fa védelme. Ennek oka a folyamat összetettsége és az alacsony hatékonyság. Mindenesetre a fák esetében a tinktúrák használata nehéz. A kertészek legnagyobb választ kaptak a fokhagymás tinktúrát és a dohányporot a levéltetvekből a bogyókon és a dísznövényeken. A kártevők „megijesztésére” a csemeték és a gyümölcsfák alatt lévő talaj körömvirággal és fokhagymával lehet elvetni.

A tavaszi feldolgozású bogyós bokrok nüze

A bogyós növények korábban termesztési szezont kezdnek, és gyorsabban érik az érett termést, ezért a feldolgozásra szánt gyógyszerek kiválasztásánál a biológiai és a drogokat előnyben részesítjük rövid várakozási idővel.

bogyó-picker gyengéd levelekkel kezeljük a Bordeaux keveréket, amely lágyabb hatást gyakorol a réz-szulfáthoz képest. Az eper levelek és virágzó rügyek növekedése előtt a bokrokon 3% -os munkaoldatot készítünk, és 1% -os oldatot adunk a lemezre.

egres Nem permetezzük a réztartalmú drogot, mivel nagy toxikus hatással van a növényre.

Elavult, de a veseműködés elpusztításának munkamódszere ribizli - forró vízzel, amíg a rügyek meg nem duzzadnak. Az üvegdoboz elleni küzdelemhez fontos, hogy a száraz ágakat időről-időre vágja le az alapra. A lárvás tél a lő alsó részén, a talajtól 5-10 cm magasságban. Ha késleltette a lakott hajtásokat, a kártevő biztonságosan elhagyja a télikertet és új generációt ad.

 

A kerttel való helyes megközelítéssel és figyelmes gondozással a tavaszi feldolgozás minimálisra csökkenti vagy teljesen megszünteti a fák szaporodásának szükségességét. Sajnos szűk határidők (éles felmelegedés és a fák aktív növekedése), a rossz időjárás (eső és szél) és a szabadidő hiánya gyakran összekeveri a tervünket.

 

Jó betakarítás!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsorolás eredménye szubjektív és nem reklám.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák