értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Körömhosszabbítások - ami jobb: gél vagy akril?

A jól ápolt körömvirág titka kiderült!

Körömhosszabbítások - ami jobb: gél vagy akril?

A körömhosszabbítás a köröm szalon egyik legnépszerűbb szolgáltatása, amely megoldja a modern manikűr tökéletes problémáját. De valamilyen oknál fogva néhány mester csak gélt ajánl, mások határozottan akrilot javasolnak. Hol van az igazság? Próbáljuk meg megérteni a gél és az akril körömhosszabbítások bonyolultságát, és válaszolni a kérdésre: „Melyik anyag jobb: gél vagy akril?”

Mi a károsabb: gél vagy akril?

A többieknél gyakrabban találjuk azt a véleményt, hogy az akril káros a körmökre, mivel több "nukleáris" összetételű. Ez nem más, mint egy mítosz. Tudnia kell, hogy mind a gél, mind az akril akrilátok, vagyis hasonló kémiai összetételük van, és a körömlemezt ugyanolyan módon befolyásolják. Ebben az esetben mindkét anyagra allergia esetei vannak. Sem a gél, sem az akril épület nem fogja egészségesebbé és erősebbé tenni a körmeit, sőt, a két eljárás bármelyikét követően helyreállításra lesz szükség. Ezért az összehasonlított anyagok egyike sem hasznosabb és károsabb, mint a másik.

Mi a különbség az akril és a gél között?

A körömgél olyan folyékony anyag, amely úgy néz ki, mint egy körömlakk, és terjed a köröm mentén, hasonlóan a rendszeres körömlakkhoz. A gélek fényérzékenyek (UV sugárzás hatására fagynak) és nem fényérzékenyek (a keményítéshez katalizátorra van szükség). Az épülethez egyfázisú, kétfázisú és háromfázisú gélek is találhatók. A gélnek nincs szaga, ami óriási előny.

Az akril mindennel egyszerre egyszerűbb és nehezebb. Az akril egy olyan por, amely egy speciális folyadékkal (folyadék, monomer) keverve vastag műanyag anyaggá alakul, amely gyorsan behatol a levegőbe. Az akril nem folyik, nem igényel speciális kikeményítést. De gyorsan kell dolgozniuk, mivel néhány perc alatt lefagy. Az akril nagy mínusz - egy erős "fogászati" szagelszámolás.

A gél és az akril közötti különbség nagyon részletes leírása megtalálható a videóban:

Gél és akril körömhosszabbítás: technológiai jellemzők

A gél és az akril természetes körömre is alkalmazható, valamint a hegyekre vagy formákra építhető. Sokan úgy vélik, hogy az akril felhalmozódás hosszabb és összetettebb, de objektív módon mindkét eljárás ugyanolyan, és hasonló lépéseket tartalmaz.

Mindkét típusú kiterjesztési eljárás három lépésből áll:

 1. A körömlemez előkészítése és alapozó alkalmazása (bonder).
 2. Valójában modellező anyag alkalmazása.
 3. Befejező burkolat rajzolása.

A gél vagy akril felépítésének első és harmadik szakasza szinte azonos, a különbség csak a második szakaszban észlelhető, és a gél vagy akril „viselkedésének” sajátosságaihoz kapcsolódik.

A gélt egy kefével, mint egy lakk, majd UV-lámpával vagy katalizátorral keményítjük. Ha a gél alkalmazása során hibát észleltek (a kutikula fölött folyik, stb.), A kikeményedés után csak a vágással lehet megszüntetni, komoly esetekben a köröm teljesen újra kell dolgozni.


A géltől eltérően az akril kompozíciót először "elő kell készíteni". A kefét folyadékba mártjuk, majd akril porba, így a kefe csúcsán egy gömb alakul ki, amelyet gondosan át kell vinni a körömre és gyorsan el kell osztani. A már fagyasztott bevonat könnyen javítható speciális lágyító akril kompozícióval. Az akrilbevonat teljesen áthatolhatatlan, így a gombák alatt a gombák szaporodhatnak. Ennek megakadályozása érdekében a körmöket antifungális vegyülettel kezelik, mielőtt akrilot alkalmazunk.

A körmök megjelenése: ami jobb - gél vagy akril?

Az építő gél kétségtelen előnye, hogy ragyogó és tökéletesen sima bevonatot biztosít, így a körmök mindig jól ápoltak. Az akril használatának köszönhetően a réteg matt, és annak érdekében, hogy ragyogást adjon a körömnek, szükséges, hogy a lakkot is bevonjuk. De az akril jelentős plusz: az ilyen bevonat, amely egy természetes köröm hangjához igazodik, a természetes körmöket a természetes körmökhöz képest nagyon természetesen megkülönböztethetővé teszi.

A gél és az akril egyaránt sok helyet biztosít a körömtervezés legmerészebb elképzeléseinek megvalósításához:

 • modellezés. A gélmodellezéshez csak speciális 3D géleket használnak, amelyek erre a célra általában folyékonyak. A vastagabb és több műanyag akril tömege csak ideális anyag a modellezéshez. Az akrilszobrászat a legcsodálatosabb eredményeket adja, hogy a gél nem képes.
 • "Akvárium" körömtervezés - az ékszerek elhelyezkedése az átlátszó réteg alatt, amely háromdimenziós hatást eredményez. Az átlátszó gélréteg alatt mindkét típusú bővítéshez csillog, homok, strassz, szárított virágok, fimo fólia vagy figurák, valamint domborművek (konvex rajzok) helyezhetők el. Az akril előnye itt - a volumetrikus modellezés széleskörű lehetőségeiben, gélben - lenyűgöző fényben, folyékony üvegre emlékeztetve.
 • kabát. A népszerű francia manikűr mind a gél, mind az akril, de mindkét módszert kipróbáló lányok azt állítják, hogy az akril francia természetesebb, tisztább és tágasabb. Azonban egy jó mester és gél francia nagyon szép, így ez az ízlés kérdése.

Zokni és akril

A gél a természetes körömhöz hasonló rugalmasságot mutat, vele együtt hajlik. A tetején lakkolható, és acetonnal folyadékkal kezelhető, a biztonsága ellenére. Általánosságban elmondható, hogy kevésbé kapható a zokni, mint az akril, és csak egy nagyon gyenge pontja van - alacsony hőmérséklet (a gél repedése a fagytól és hirtelen hőmérséklet-változások). Ugyanakkor érzékenyebb a törésre, mint az akril.

Az akril tartósabb és rugalmasabb bevonatnak tekinthető a körmökhöz, és a gél manikűréhez képest sokkal kisebb. Az akril zokni hátrányai a következők:

 • matt bevonat - a ragyogás elérése érdekében tiszta lakkozással vagy a javításkor a körmöket a „folyékony üveg” bevonásával kell megrendelni, ami növeli a munka teljes költségét;
 • elszíneződés - az akril sárga színű lehet a különböző vegyi anyagok, mint például a rendszeres körömlakk vagy a háztartási vegyszerek hatására;
 • Ne használjon körömlakk-eltávolítót acetonnal - a bevonat repedhet.

Természetesen mindkét út megépítésekor a körmöket meg kell védeni a túlzott mechanikai stressztől. Megjegyezték azonban, hogy a gélbővítés során a hosszabbító (mesterséges) rész megszakad a regrown természetes köröm sérülése nélkül, és akril, a saját köröm gyakrabban törik, ami sokkal fájdalmasabb és sértőbb.

A gél és az akril köröm korrekciója

A korrekció fogalma magában foglalja a modellező (gél vagy akril) alkalmazását a körömlemez regrown részéhez, új réteget alkalmazva a teljes körömre, hogy elrejtse a karcolásokat és kisebb károsodásokat, és javítsa a leválasztott és aprított mesterséges parcellákat.

A korrekció gyakorisága nem függ a kiterjesztés anyagától (gél vagy akril), hanem a saját körmök növekedési sebességétől. Általában 2-4 hetente történik. A gél és az akril korrekciós technológiák nagyon hasonlóak, a különbség, mint a felépítés esetében, csak a bevonat sajátosságaiban van. De van egy fontos különbség: a sérült gél körömnek teljesen újra kell lennie. Az akril körömvirágokat „fel lehet javítani” a felhalmozott anyag eltávolítása nélkül, ami sokkal gyorsabb (sajnos ez nem olcsóbb).

A gél és az akril eltávolítása

A gélbevonat jelentős hátránya, hogy a kinagyított körmök eltávolításakor a körömből származó gélnek hosszúnak és unalmasnak kell lennie ahhoz, hogy el lehessen távolítani.A vágás során sok finom por keletkezik (ismertek allergiás esetek a porra). A gél körmök eltávolítása kategorikusan nem ajánlott - nagyon nagy a veszélye a körmök károsodásának.

Az akril eltávolítása „civilizáltabb” - elég, ha a körmöket speciális megoldásban tartjuk, majd az akril lágyul és könnyedén eltávolítható egy spatulával. Ezt az eljárást önállóan lehet elvégezni a kívánt megoldás megvásárlásával. Sajnos mindkét esetben a saját körmét vissza kell állítani az eltávolítás után.

A körömhosszabbítás gél és akril árkülönbsége

Az orosz szalonokban még kevésbé népszerű az akril építése, mint a gél helyett, a jó „mester akril” aranyat ér. Ezért gyakran az akril árai túlértékeltek, ami abszolút indokolatlan a két eljárás lefolytatásának költségei szempontjából. Súlyos üzletekben az akril- és gélbővítések árai fokozatosan kiegyenlítenek, és most már majdnem ugyanazok:

 • felépítés a lakk alatt - 2000-3000 TR,
 • 3 mm-nél hosszabb nyúlással - 3000 tr,
 • Francia - 2700-3800 tr.
 • hosszabbítás nélküli bevonat - 1000-1300 p.,
 • korrekció - az épület költségének 50-80% -a,
 • egy köröm átdolgozása - az épület költségének 10% -a,
 • tervezés - 70 p. a körömért
 • modellezés - 50-150 p. a körömért.

A kivonások ára változatosabb és 500 és 1300 r közötti. az egész eljáráshoz.

Gél és akril körömhosszabbítás: videó

Videó a gél köröm kiterjesztéséről:

Videó a köröm akrilról:

Tehát mit válasszon: gél vagy akril?

Amint az összehasonlító áttekintésünkből is kitűnik, a gél és az akril felépítésének sajátos jellemzői és kissé eltérő lehetőségei vannak, de általában ezek között a különbségek nem olyan nagyok, mint az első pillantásra. A mester ügyes keze csodákat keres mind a gél, mind az akril. A választás a tiéd!

Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák