értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

8 legjobb fájdalomcsillapító

Hogyan lehet gyorsan megverni a fájdalmat

8 legjobb fájdalomcsillapító

Az orvosok nem viccelődnek, és nem bosszantanak, amikor azt mondják, hogy a fájdalmat tiszteletben kell tartani. Ez az evolúciós folyamat során kifejlesztett védőszerkezet, és a szervezetben fellépő bármilyen meghibásodás figyelmeztetése. A barlang őseink, a fájdalmat érezték, elhagyták magukat a mamutok vadászási folyamatától és a gyökerek összegyűjtésétől, és olyan menedéket kerestek, amelyben békében pihenhetnek.

De velünk, modern emberek, ez a szám nem fog működni. És az esküt "mind az egészségben, mind a betegségben" nem az esküvő oltáránál kellett volna kimondani, hanem a személyzet részlegén, amikor munkát kér. Ezért néha meg kell keresnünk a test és a szellem egy működő állapotba hozásának módjait, és legalább egy ideig elfelejtenünk a fájdalmat.

Melyek a gyógyszeripar által kínált legjobb fájdalomcsillapítók? Bármi legyen is - attól függően, hogy milyen fájdalmat kell megszabadulnia.

A legjobb fejfájás

A fejfájás a fájdalomcsillapítást igénylő állapotok elismert vezetője. Gyakori vagy tartós fájdalom okozza, hogy konzultáljon orvosával. Ha azonban rendszeres időközönként előfordul, és a túlterhelés vagy a pszicho-érzelmi stressz előzte meg, megoldást talál az otthoni orvosi szekrényben.

tsitramon


A 10 tablettát tartalmazó csomag ára a gyártótól függően 10 és 50 rubel között változik.

előnyök. A Citramon nem az első évtized, melyet az ismeretlen eredetű fejfájásnak tekintik. Az acetilszalicilsav, amely benne van, jól anesztetizálja és enyhíti a gyulladást, koffein terjeszti ki a véredényeket, és csökkenti a szűkülés által okozott fájdalmat, és a paracetamol megkönnyíti az állapotot, ha a fej magas hőmérséklet miatt bomlik.

hiányosságokat. Az acetilszalicilsav szigorúan tilos a gyermekek és a vérzéses betegek számára. Emellett a gyomorfekély és a köszvény is teljes mértékben megtapasztalhatja a negatív hatást - ez az anyag súlyosbíthatja a betegséget.

megállapítások. Lehetséges, de óvatosan. Pontszám - 9 pont a 10-ből.

Vélemények. «A legjobb gyógyszer fejfájásra. És ne találjon semmit. Különösen, ha a nyomás normális».

Corvalol


Fotó: www.smed.ru

Az 50 ml-es palack ára körülbelül 40 rubel.

előnyök. Bár a Corvalol hagyományosan „szív” és „ideges” gyógyszernek számít, bizonyos fejfájásokkal egyszerűen elengedhetetlen. Ez az ideges kimerültség és az álmatlanság által okozott fejfájás, amely gyakran ugyanazon lánc kapcsolatai. A csúnya idegek nem engedik elaludni, az alvás hiánya még nagyobb problémákat okoz az idegekkel, és mindezt koronázza egy unalmas fejfájás, amely nem ad alvást még azoknak az áldott napoknak, amikor semmi és senki sem zavar. A Corvalol egyszerű nyugtató hatása segít megelőzni a neurotikus rendellenességeket a kezdeti szakaszban, anélkül, hogy erőteljes hipnotikus vagy nyugtató hatásúak lennének. És a gyógyszer spasmodikus hatása megbízható segítséget nyújt a spasztikus eredetű fejfájás kezelésében.

hiányosságokat. Bár a szedáció jelentéktelen, a Corvalol nem alkalmazható olyan embereknél, akiknek napi vagy szakmai foglalkoztatása nagy figyelmet igényel.

megállapítások. Egy hatékony gyógyszer, amely a betegtájékoztatóval megfelelő figyelmet fordít az egészségügyi problémák elég széles skálájával. Tíz pont 10-ből.

Vélemények. «Olcsó és bevált gyógyszer. Nagyon óvatosan figyelem a Corvalol jelenlétét az elsősegély-készletben - olyan szervezetem van, amire egyszerre idegesnek kell lennem, majd egy hónapig elfelejtem a normális alvást és a jólétet - a fejem hasad. Néhány este egy sorban én iszom Corvalolt, mintha egy kéz mindent megtesz».

A fogfájás legjobb megoldásai

A fogfájás legjobb gyógyszere egy képzett fogorvos, aki kiküszöböli a fájdalom okát és következésképpen maga a tünetet. De a fogak nem figyelmeztetnek a „színhelyre”, nem mindig lehetséges meglátogatni az orvost, de a fájdalom enyhítésére, legalábbis olyan mértékben, amennyire sikerül aludni, csak itt és most kell.

nimesil


Fotó: xn ---- 7sbbagv9a0aajf4ag2p.xn - p1ai

A 30 tasakot tartalmazó csomag ára körülbelül 820 rubel.

előnyök. A Nimesil a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozik (nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek), ami nagyon fontos a fogfájás szempontjából - az idegre ható gyulladásra válaszul alakul ki. Ezért a fájdalomcsillapító hatáson kívül a Nimesil visszafogja a gyulladásos folyamatot, és nem teszi lehetővé, hogy tovább terjedjen és mélyebbre terjedjen. A gyógyszer - granulátum - felszabadulási formája, amellyel megoldást kell készíteni, kényelmessé teszi azokat az eseteket, amikor a torok nyálkahártyája ürül a gyulladásban, ami a tabletták lenyelésének folyamatát nagyon fájdalmas.

hiányosságokat. A gyomorfekély és a véralvadási zavarok által szenvedő emberek nem szedhetik a nimesil-t, és hosszú fogadásuk során számos mellékhatás alakulhat ki.

megállapítások. Ha a Nimesil-t az epizódos érzéstelenítés eszközeként használják, teljes mértékben megmutatja pozitív tulajdonságait: a fájdalom gyorsan és hosszú ideig eltűnik, és nem jön vissza nemkívánatos hatásokkal. 10 pont 10-ből.

Vélemények. «Az ünnepek alatt a fog a fájdalom alatt állt, úgyhogy illeszkedik a falakhoz. Attól tartok, hogy kapcsolatba lépek a helyi orvosral, úgy döntöttem, hogy várom a hazatérést - csak 2 napig tartott. Nimesil nagyszerű munkát végzett - a fájdalom még mindig érezhető volt, de csak csípés közben, és megszűnt akut és őrült.».

Ketanov


A 10 tablettát tartalmazó csomag ára 240 rubel.

előnyök. Az NSAID-ok egy másik képviselője, de kifejezettebb fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Az egyetlen „de” az, hogy jobb, ha a fogorvos minden szükséges eljárást elvégez (a fogat eldobta, eltávolította, stb.). Ha valamilyen oknál fogva Ketanovot vett be az orvos meglátogatása előtt, győződjön meg róla, hogy figyelmezteti őt: a hagyományos érzéstelenítés nem befolyásolhatja Önt, és a fogorvosnak egy másik kábítószert kell felvenni a helyi érzéstelenítésre, amely „blokkolhatja” Ketanov hatását.

hiányosságokat. Mint minden gyógyszer, a ketánoknak sok ellenjavallata van. De mindezeket az utasításokban adják meg, hogy Ön, mint egy jó ember, biztosan tanulmányozza a gyógyszert.

megállapítások. Mint a fájdalomcsillapító szer a ketanok alkalmankénti használatához, jogosan megérdemli a legmagasabb 10 pontot.

Vélemények. «Az egyetlen gyógyszer, amely a fogászati ​​műtétet és a fájdalmat enyhítette».

A legjobb fájdalomcsillapítás a menstruáció során

A legélénkebb nőknél a visszatérő fájdalom a gyomor kellemetlen húzó érzésében fejeződik ki, amely a menstruáció kezdetétől számított néhány naptól napig tart. Azonban a reproduktív korú nők nagy többsége az alsó hasban érinti az „állapot-alapú” érzéseket - a hátsó fájdalomtól a piercingvágásig. Ha a fájdalom szindróma nem kapcsolódik az urogenitális rendszer patológiáihoz, havonta 1-2 nap, a fájdalom enyhíthető a gyógyszeres kezeléssel.

Pentalgin


A 24 tablettát tartalmazó csomag ára 160 rubel.

előnyök. Pentalgin tökéletesen megbirkózik a görcsökkel, amelyek gyakran okoznak fájdalmat a menstruáció során. A drotaverin, amely a gyógyszer részét képezi, megszünteti a méh túlzott spaszticitását, a paracetamol - érzéstelenítést, a naproxen elnyomja a gyulladásos folyamatot, és a fenramin növeli az első két gyógyszer hatását, és enyhe nyugtató hatású.

hiányosságokat. Meglehetősen széles ellenjavallatok, amelyek némelyike ​​a koffein jelenlétének köszönhető.

megállapítások. Kiváló gyógyszer, ha a recepciót az utasítások elolvasása előzi meg. 10 pont 10-ből.

Vélemények. «Női napokon Pentalgin már régóta az én csodaszerem. Most már nem kell a vad fájdalmakkal az ágyban fojtogatni, de olyan produktív időt tölthetsz, mint a szokásos napokon. Nem mondhatom, hogy semmilyen negatív hatásom van belőle, nem tartalmaz olyan kodeint, mint a Pentalgin-N (ezért kapható recept nélkül), így nincs semmi különösebben káros, és egy fájdalomcsillapításra Sok gyógyszert tudok megbocsátani».

Buscopan


A 20 tablettát tartalmazó csomag ára 350 rubel.

előnyök. A betegtájékoztató azt jelzi, hogy az algodiszmenorrhea (fájdalmas menstruáció) a gyógyszer szedésének egyik jelzésére utal. Ez azt jelenti, hogy a kábítószer „keskeny profilú”, és a havi női problémákat illetően fejlesztették ki. Mivel a Buscopan tiszta formában görcsoldó, nem "kikapcsolja" az idegeket, amelyek a fájdalmat átadják az agynak, hanem megszünteti a méh és a méhnyak görcsét: a legstabilabb és elviselhetetlen fájdalom okát. Ezen túlmenően az algodiszmenorrhea egyik társa, a megnövekedett bél spaszticitás (amikor már nem tudja pontosan meghatározni, hogy melyik gyomorfájdalom fáj), a Buscopan is megáll.

hiányosságokat. A szerves eredetű menstruációs fájdalom (endometriózis, policisztikus betegség, adnexitis, stb.) Esetén a gyógyszer nem lesz érzéstelenítő hatása.

megállapítások. A menstruáció során a fájdalom kiküszöbölését lehetővé tevő ellenjavallatok és hatásosság elégséges kis tartománya lehetővé teszi, hogy a Buscopan 10 pontot nyújtson 10-ből.

Vélemények. «A menstruáció első napján a fájdalom egyszerűen vadul. A Buscopan segít abban, hogy túlélje ezt a napot, ha ez nem szabadnap, és dolgozni kell. Jó orvoslás.

A legjobb megoldás az ízületi fájdalomra

Nem számít, mi okozza az ízületi fájdalmat - traumát, gyulladást vagy degeneratív változásokat -, hogy igazán hősi bátorsággal kell szembenéznie. Ez azonban nem történik meg, ha az orvos által előírt kezeléssel párhuzamosan a fájdalom enyhítésére irányuló intézkedéseket tesz.

Teksamen


Fotó: www.smed.ru

A 10 tablettát tartalmazó csomag ára 250 rubel.

előnyök. Annak ellenére, hogy ez a gyógyszer a "normál" NSAID-ok közé tartozik, egy tulajdonsága van: fájdalomcsillapító és gyulladásgátló tulajdonságai egyaránt kifejezettek. Ez azt jelenti, hogy nem kell erősítenie a kábítószer-támadást a testen, két különböző módon. Sőt, függetlenül az ízületi fájdalom eredetétől, mindig többé-kevésbé fényes gyulladásos folyamat következik be. És a Texamin, amely enyhíti a gyulladást, megszünteti a fájdalom forrását. A gyógyszer injekciós formája segít elkerülni a gyomor-bél traktusra gyakorolt ​​negatív hatásokat, és felgyorsítja a fájdalomcsillapítást.

hiányosságokat. A nem szteroid gyulladáscsökkentőkre vonatkozó ellenjavallatok hagyományos listája szűkíti az emberek körét, akik ezt a gyógyszert szedhetik.

megállapítások. Nagyszerű eszköz, amellyel két célt érhetsz el: fájdalom és gyulladás. 10 pont 10-ből.

Vélemények. «Nagyon súlyos artritiszformám volt, nem tudtam járni az állandó fájdalom miatt. Az orvos úgy döntött, hogy cseppentőt készítsen a texmenekkel. 20 droppert készítettem. Most jól érzem magam! A fájdalom teljesen eltűnt!

Antalgic jelent

Ezt a szerszámot maga a szervezet biztosítja: a gerinc, az ízületek, az izmok fájdalma miatt a test megköveteli, hogy egy bizonyos pozíciót vegyünk. Egy személyben a derékkal felemelt lábak lesznek, „lógnak” a levegőben. A másiknak van egy embrió testtartása, egyik lábával meghosszabbítva. A harmadiknak a kanapé szélén kell feküdnie úgy, hogy a test bal vagy jobb oldala támogatott legyen, a másik oldala pedig a padlón lóg. Egy szóval, függetlenül attól, hogy milyen furcsa a testhelyzet, amelyben a fájdalom megszűnik, testünk tudja, mit csinál: így enyhíti az érintett területre vagy sérülésre gyakorolt ​​nyomást, és enyhíti a nyomást.Minél kevésbé töltötte be a „fájdalom zónát”, annál jobb a regenerációs folyamatok, kiküszöbölve a fájdalom okát.

Mit kell tudni

Egyes esetekben a fájdalom kiküszöbölésére irányuló intézkedések helyrehozhatatlan kárt okozhatnak az egészségre, és még a legrosszabb lehetséges eredményhez is vezethetnek - halál.

  • A "heveny has" szindróma olyan állapot, melyet minden ember különböző módon írhat le (vágási fájdalom, bélérzés, a körmével eltömődött stb.), Ez attól függ, hogy egy személy fájdalomérzékenysége és a hasi fájdalom forrása mennyire van. A szindróma oka lehet apendicitis, méhen kívüli terhesség, a bél perforációja és sok más állapot. Ezért hasi fájdalom esetén a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulni és semmilyen módon Ne vegyen fájdalomcsillapítót - ez bonyolítja a diagnózist, és időveszteséghez vezet, ami nagyon gyakran kritikus tényezője.
  • Fejfájás, a térbeli tájékozódás, beszédbetegségek, görcsök, súlyos szédülés, hányinger és hányás elvesztése. Ez a tünetegyüttes az agyi keringés akut megsértését jelezheti - olyan állapot, amelyben minden perc (túlzás nélkül) számít. Ne pazarolja az időt, elemezve, hogy mi történik, és a fájdalomcsillapítók, antiemetikumok és egyéb gyógyszerek keresése: hívjunk sürgősségi ellátást azonnal.
Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák