értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

4 legjobb korpás sampon

Ne mondj, hogy a nyakörvekre hó

4 legjobb korpás sampon

A korpásodást nehéz az emberiség globális problémáinak tulajdonítani, de ronthatja az egyén életét, valamint a középkori pestis egy részét.

A valódi pánik a lélekbe kerül, amikor a saját bőrén (szó szerint) hatalmas mennyiségű „szuper-hatékony” korpás sampont tapasztalt a legjobbat keresve, és anélkül, hogy megkapná a kívánt megkönnyebbülést, a szenvedő kezd mélyebben tanulmányozni a problémát és megtanulja: a korpásodás nem csak az ő személyes esztétikai büntetése Isten. Ez az kezelésre szoruló gombás betegség.

Tehát: az, amit szoktunk figyelembe venni egy kozmetikai hibára, valójában egy feltételesen patogén mikroorganizmus létfontosságú tevékenységének eredménye, amely a fejbőrön és a fejen működik. A gomba feltételes kórokozója azt jelenti, hogy a test normál állapotában (beleértve a bőrt is) ártalmatlan, mivel növekedését a bőr mikroflórájának más képviselői elnyomják. De ha valami rosszul fordul elő, a gomba erőteljesen elkezd szaporodni - meglazítja a bőrt, megzavarja a sejtek normális elosztási folyamatát, és ennek eredményeképpen látjuk, amit látunk: olyan bőrrészecskék „havazása”, amelyek nem álltak fenn egy ilyen élethez levették.

Az eladásra szánt samponok nagy része „korpásodás-eltávolítás” -ként valójában csak kvalitatívan mossa le, anélkül, hogy befolyásolná a megjelenésének okait. A különösen hatékony samponok olyan jól lemoshatnak (a gomba tápközegének fő összetevője), hogy reméljük, hogy a gomba legyőzi. De 1-2 napig tart, és a korpásodás visszatér a válladhoz, vagy gúnyosan néz ki a haj gyökereire ...

Szóval vannak-e olyan eszközök, amelyek valóban segítenek megszabadulni a romló és viszkető katasztrófától? Szerencsére igen. Keresse meg őket a gyógyszertárban. És ezzel kell kitalálnunk, hogy a bőrgyógyászok és a kozmetikusok által javasolt korpásodás-védőszerek közül melyik lehet a legjobb.

Nizoral, Sebozol, Dermazole
a legjobb korpás samponok


Fénykép: mirbodrosti.com

A "Nizoral" korpás sampon hatóanyaga - ketokonazol ("Nizoral" analógjai - "Dermazole", "Sebozol"). A 60 ml-es palack ára körülbelül 550 rubel.

A ketokonazol joggal tekinthető a korpásodás elleni küzdelemre tervezett legjobb antimycotikus szernek. Különlegessége a „mindenevő”: a mikroorganizmusok széles skáláját érinti, amelyek a fejbőr gombásodását okozzák.

előnyök. A Nizoral vastag és egyenletes konzisztenciával rendelkezik, ami megkönnyíti a feltétel teljesítését. „Ne mossa le 5 percet. Alkalmazza a hajra, és higiénikus eljárásokat tehet a test más, stratégiailag fontos területein.

Tekintettel a ketokonazol széles választékára, a Nizoral használható a fejbőr egyéb gombás - pityriasis, zsíros és száraz seborrhea stb. csak a korpásodás, és nem valamilyen zuzmó ott! A probléma az, hogy a fejbőr hosszú távú aktivitása gyengíti a helyi immunitást, ami megkönnyíti a bőr elhelyezését más, kevésbé kellemes mikroorganizmusokkal. Így hagyja a Nizoral-t az elsősegély-készletben, még akkor is, ha a korpásodás elhagyja. Amíg a bőr mikroflóra vissza nem állítja a szokásos teljesítményt, ez a sampon még mindig hasznos lehet.

hiányosságokat. Azok számára, akik megszokták a sampont, azonnal le kell mosniuk, és el kell felejteniük a haját a következő mosás előtt, a termék alkalmazásának módja kényelmetlennek tűnik. Ez azonban nem hasonlít a statisztikához képest: a Nizoral 96% -ában megmutatta hatékonyságát. Tehát nem probléma, hogy 5 percig tartsuk a hajodon a sampont, ami ilyen nagy valószínűséggel enyhíti a korpásodást.

megállapítások. A ketokonazol alapú samponok a legjobb gyomornedv-samponok, kiváló hatékonysági arányokkal. 10 pont tízből.

Vélemények. «Az apám mindig ilyen sampont használ, mondja, jól segít. A nizoral esetében a korpásodás szinte eltűnt, és a korpásodás egy másik samponban jelenik meg, amikor elhalad. A samponnak ez nem elég olcsó, de van hatása.

Algopiks
a legjobb sampon a "komplex" korpásodás kezelésére


Fotó: viridis.ua

A 200 ml-es palack ára kb. 250 rubel.

A sampon fő hatóanyaga a kátrány és a szalicilsav. Mindkét összetevő kifejezetten gombaellenes hatása van, és a szalicilsav, többek között, tökéletesen „zsírt” a bőrt és a hajat, megfosztva a tápközeg gombáját.

előnyök. A sampon erős antimikotikus és antibakteriális hatású. Hatékony a másodlagos fertőzés vagy az ilyen jellegű problémák esetén. Minden alkalommal, amikor viszket a fején, viszonylag károsítja a bőrt. Önök számára ezek mikroszkópos karcolások, láthatatlanok és észrevétlenek. A baktériumok esetében ez a Nagy Selyemút, amelyen keresztül szabadon behatolnak a bőrbe, és az új „örömök” okozójává válnak, amelyek közül a leginkább ártatlan a pustuláris fertőzések.

Az Algopix a legeredményesebb megoldás a különböző eredetű korpásodás kezelésére, a komplex terápia egyik összetevőjeként. Ez azt jelenti, hogy nehéz esetekben, amikor a korpásodás más patológiákkal komplikálódik, vagy speciális kísérletekkel jár, a speciális készítményekkel való kezelés + Algopix a gyógyulás legrövidebb útja.

Hátrányai. Azok, akik panaszkodtak, hogy 5 percig ellenálljanak Nizoralnak a hajon, az Algopix nem tehetett semmit. A gyártó azt ígéri, hogy a legjobb hatást érheti el, így a sampont 10 percig hagyja.

Emellett nem szabad sampont használni a fejbőr sebeire - ha a haját mosás közben égő érzést érez, mossa le a sampont, és ne használja addig, amíg a bőr integritása teljesen helyre nem áll.

És hogy ez nem jön meglepetésként, felidézünk egy kenőcsben egy mézes hordóban. Pontosabban, egy üveg samponban. A szag, őszintén szólva, amatőr. Ezért, ha kombinálunk egy Algandix-nal járó korpásodást egy olyan ünnepkel, amelyet büszkén visszavonul, akkor nem fog tévedni.

Következtetések. Az egyik legjobb korpásodás, amely természetes és egészséges összetevőkkel teli, de nem mindenki feláll a túlságosan természetes szagával. Pontszám 9-ből 10-re.

Vélemények. «Megvettem a tanácson, és őszintén szólva, kétségbe vonta a hatékonyságát, de teljesítette az összes elvárásaimat, a második mosás után a korpásodás szinte eltűnt, a fejem megállt, tökéletesen habosodott, valamilyen csúszós, látszólag ezért jól eloszlik a hajon. .

Azonnali tiszta-tól L'Oreal Professionnel
legjobb korpásodás elleni sampon


Egy üveg 250 ml-es ára. körülbelül 700 rubel.

A sampon fő összetevője a cink-pirition, amely szabályozza a faggyúmirigyek aktivitását. Ezenkívül az Instant Clear készítmény egy vitamin-fehérje komplexet, lipideket és biológiailag aktív anyagokat tartalmaz, amelyek normalizálják a haj növekedését és állapotát.

előnyök. Igen, ebben a samponban nincsenek gombaellenes szerek, amelyek egyszer és mindenkorra enyhítik a korpásodást. Mivel azonban ez az eszköz képes normalizálni a termelést és a faggyúszekréciót, azt mondhatjuk: az Instant Clear-nel a gomba szigorú étrendre kell mennie, mert a cink-pirithionnak köszönhetően a tápközeg nem lesz olyan tápláló. Ezért az Instant Clear alkalmazása gombaellenes szerrel kombinálva felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, és a kezelés végén segít megelőzni az ismétlődést. Egy további bónusz a haj megjelenésének javítása, amely ritkán vonzó és fényes marad a korpásodás kezdete után.

hiányosságokat. Az Instant Clear nem orvosolható, így nem fog tökéletesen eltávolítani a korpásodást. Hacsak nem ideiglenes intézkedésként, amikor még nem döntött a gyógyászati ​​sampon kiválasztásáról, és a tükörképe a tükörben már sürgősen megköveteli, hogy valamit tegyen a szőrszálakkal, annak érdekében, hogy a pezsgő megjelenjen.

megállapítások. Az egyik legjobb professzionális eszköz a haj minőségének javítására és a korpásodás megelőzésére, ami a fejbőr túlzott zsíros bőrének köszönhető. De azonnali korpásodás nem azonnali gyógyítás. 8 pont tízből.

Vélemények. - A barátomnak mindig van ez a samponja. A helyén állva megpróbáltam kipróbálni - sosem használtam korábban profi sampont (nem volt elég pénzem). Most csak megveszem ezt a sampont. A hatás hihetetlen. A korpásodás egyáltalán nem, a haj sima, fényes, és meg akarom érni és megérinteni őket - szuper.

Soultz
a legjobb megoldás a korpásodás és az olajos haj számára


Fotó: www.masha-susha.com

Egy üveg 150 ml-es ára. körülbelül 280 rubel.

A sampon aktív összetevője a szelén-diszulfid - több művelettel rendelkezik. Először szabályozza a faggyúmirigyek aktivitását, megakadályozva a gomba tápközegének létrehozását. Másodszor, normalizálja a bőrsejtek osztódási ciklusát, megakadályozva, hogy az érés és a hámlás túl gyors legyen (ennek eredményeként valójában a korpás haj gyökereiben figyelhető meg). A harmadik - sampon megzavarja a gomba növekedésének és szaporodásának folyamatát, amely elvileg létrejött.

előnyök. A hármas akció kiváló megoldás azoknak, akik nem akarnak időt pazarolni a gomba fokozatos megszüntetésével, a korpásodás eltávolításával és a haj „zsírtartalmának” normalizálásával. Egy egyszerű módja - 3 perces "Sulsena expozíció a hajra - nem terheli a leginkább elfoglaltakat.

hiányosságokat. A szelén-diszulfidnak csak a korpásodást okozó gombák egyik képviselője van hatással. Ezért, ha a sampon nem eredményezett semmilyen hatást - menjen egy bőrgyógyászhoz, hogy teszteljen és azonosítsa a korpásodásért felelős mikroorganizmust személyesen. Vagy látogasson el az eszközre, amely széles spektrumú anti-mikotikus anyagokat tartalmaz. Szag - egy másik mínusz sampon. Még a finom parfümökön keresztül is kínálnak gyógyszertár illatanyagokat.

megállapítások. Az eszköz hatékony, de nem mindenkinek. A megbízhatóság érdekében először meg kell látogatnia egy olyan orvosot, aki elvégzi a szükséges vizsgálatokat, és meghatározza a korpásodást okozó tényezőt. 10 pontból 7 pont.

Vélemények. „Sok évvel ezelőtt használtam Sulsenát, amikor még nem voltak más korpásodás elleni szerek. Egy hónappal ezelőtt szükségessé vált a korpásodás gyógyítása a fiától. A Sulsena nem változik - ugyanolyan gyors, de a hajat nagyon óvatosan kell mosni, különben piszkosnak és zsírosnak tűnik.

Mit kell tudni?

Mint már említettük, a korpásodás oka egy feltételesen patogén gomba, amely folyamatosan jelen van a fejbőrön. A gomba magától megmenti a megfelelő eszközöket. Az ismétlődés megelőzése érdekében azonban meg kell szüntetni a mikroorganizmus kontrollálatlan növekedésének és szaporodásának okát: a fejbőrben megnövekedett zsírképződés. Az adott esetre vonatkozó ajánlásokon kívül, amelyet egy bőrgyógyász ad neked, van egy lista az általános szabályokról, amelyek nagyban megkönnyíthetik a korpásodás elleni küzdelmet:

  • Kizárja az étrendből (vagy minimálisra csökkenti a fogyasztást) füstölt, zsíros, sült, fűszeres és fűszeres ételek és ételek. Mindannyian növelik a faggyúgyártást, ami ennek megfelelően hozzájárul a kedvező „gomba” környezet kialakításához.
  • Nézd meg, hogy támogassuk normál fejbőr hőmérséklete. Nem kell hőmérőt helyeznie a fejed hátsó részébe - csak a szezonban megfelelő sapkát kell viselni, és a haj szárításakor ne állítsa be a termosztát maximális pozícióját a hajszárítón.A gyakori képváltozások szerelmeseinek a rajta lévő parókák segítségével is korlátozniuk kell magukat: az ilyen „parókát meleg időjárás” és a „paróka magas páratartalom” duettek segítik a gomba erőszakos színben történő virágzását.
  • Ne viseljen szoros kalapokatés ha hosszú hajod van - próbáld meg csak szükség szerint összegyűjteni őket szűk csokrokba és farokba. A faggyú kiválasztás egyik oka a fejbőrben a vérkeringés megzavarása.

Tehát egy jó korpás sampon és egy egyszerű szabályrendszer kombinációja segít megtisztítani a fejbőrt és a haját. Legyen egészséges és hagyja, hogy a gomba szezon örökké maradjon a haja mögött!

Figyelem!Ellenjavallatok vannak, konzultáció szükséges a szakértővel.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák