értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A robot porszívó iRobot Scooba 450 leírása

Robot porszívó iRobot Scooba 450 - előnyök, hátrányok, jellemzők

A robot porszívó iRobot Scooba 450 leírása

Műszaki adatok

jellemzői
típus a robot
A mozgás módjai zigzag a falak mentén
Tisztítási terület korlátozó virtuális fal
Áramforrás akkumulátor
akkumulátor NiMH
Az akkumulátor élettartama 40 perc
érzékelők optikai
kijelző ott van
takarítás nedves
Porgyűjtő ciklonszűrő
Teljesítményvezérlő nincs
Jellemzők
Porszívó méretek (WxDxH) 36,576x36,576x9,144 cm
súly 3,765 kg
További információk 1 virtuális fal tartozik hozzá

IRobot Scooba 450 Robot Vákuum Vélemények

méltóság

 • Kényelmes hang interfész oroszul
 • Könnyen karbantartható
 • Stílusos megjelenés

hiányosságokat

 • Nem alkalmas padlófűtéshez
 • Nem alkalmas nagy területekre
 • Nem hatékonyan permetezi a vizet - a padlófűtéshez matt csempe, a víz túl alacsony, azonnal kiszárad. A teljes ciklus nem fogyaszt és fél tartály vizet. És a piszkosból csak néhány evőkanálnyi mennyiséget öntsünk.
 • A ciklusok egyértelműen 20 és 40 perc alatt működnek, ami elegendő csak egy szoba mosásához, utána a kötelező töltés nem függ az akkumulátor lemerülés mértékétől. Ez nagymértékben korlátozza a nagy lakások vagy házak tisztítását, és egy egész napot vesz igénybe, ami megfosztja az ilyen tisztítást a jelentéstől.
 • A ciklus utolsó harmada nem permetez vizet, már hosszú ideig szárazvá teszi a padlót, azaz a tényleges nedves tisztítási idő nem 20 és 40 perc, hanem 10 és 25 perc, ami csak kis helyiségek számára alkalmas.
 • A ciklust nem lehet megszakítani. Ha a szárítás megkezdődött, és a helyiség nem lett megfelelően mosva, akkor a szárítást nem lehet megállítani és először elkezdeni a mosást. A robot kikapcsolása nem segít, de csak egy teljes feltöltési ciklus.

megjegyzés
A házak Rumba 5 éve rendelkeznek. Scuba-ról olvasott, és kész volt a hiányosságaira, a Rumba szokatlan tulajdonosaira. De olvastam a Scuba 390-ról, és amikor megvásárolták, 450 megjelent.

Alapadatok. 130m2-es ház nyitott terek nélkül ajtók és durva lapok, meleg padló mindenütt. A csempe és a fűtött padló durvasága a döntő tényezőnek bizonyult, ami megakadályozta a 450 búvárkodás munkáját. A Scuba munkájáról meleg padlón nem írtak le, és most megértem, hogy miért - az előző modellen teljesen más a működési elv, és az új modellnek még túl kevés a véleménye, és ez a probléma nyilvánvalóan nem érte el a tömegeket.

A lényeg az, hogy a Scuba 390-el és minden ponttal ellentétben a 450 nem jár áthaladásokkal, utána a robot elhagyja a tiszta csíkot, de egy három szakaszból álló ciklusban: 1) vízpermetezés az egész felületre, 2) nedves padlóburkolat összegyűjtése nedves padlóból , 3) padlószárítás. Először megtisztítja az összes tisztítóterületet, majd az ÖSSZES mosást, majd megszárad. És mivel rendkívül kevés vizet szennyez, akkor a második tisztítási ciklusba való belépéskor gyakorlatilag nincs víz maradt, és az iszap, amely nem volt idő, hogy megpuhuljon, csak újra nedvesedik. A harmadik lépés általában haszontalan - a padló hosszú ideig száraz, és körülbelül 15 percig szárad.

Most, a kvadrátúra. A folyosó - konyha-nappali - nyitott területét 4 zónára kellett felosztani (ha 2-re oszlik, a víz egy helyen szárad, míg a búvárkodás a másikban fut, és a takarítás egyáltalán nem lehetséges), míg külön WC-zónák és 2 szoba található. Egy padló tisztításához 6 tisztítási töltési ciklusra van szükség - ez értelmetlen.

Nem láttam a búvárkodás iránti lelkes észrevételeket, hogy jobban megmossa a csempe, mint egy férfi, a szárítás után a padló nem különbözött a piszkos anyagtól. De! Amikor 450-ről 390-re változtattunk, minden helyére került. Egy este 80m2 területet mértünk egy töltéssel, és a padló elvesztette a fehéres foltot.

Úgy gondolom, hogy ez a modell alkalmas azok számára, akik lamináltak, mivel kevesebb, mint 390 vizet hagy el. És egy szőnyeggel rendelkező lakáshoz, ahol a mosható felület egy kis konyha, folyosó és WC.
anonim, 2014-11-06 értékelés 2


 

méltóság

 • A robot aranyos, nagyon könnyű és könnyen karbantartható. Frissen frissíti a padlót (bizonyos feltételek mellett, lásd alább). Gyors töltés. Jól mosott sarkok.

hiányosságokat

 • Rendszeresen podglyuchivaet.Nincs átugrási szárítási mód. Nem elég jól kezelhető a szobákban, még akkor is, ha a bútorok nem túl nagy terhelésűek. Ha nem használja azt naponta, öblítse ki a szűrőt, különben leállítja a víz adagolását. Még 5 mm-rel sem tud megbirkózni a párnákkal. Használat előtt alapos előkezelést igényel. Nincs ilyen szobakártya olvasása.

megjegyzés
Pár hónapja vettünk búvárkodást egy vidéki házban. Scuba kizárólag kozmetikai célokra vásárolt, mert 2 nagy kutyánk van, akik az idő nagy részét az 1. emeleten töltik. Ennek megfelelően a mancsok mosása ellenére a nyomatok még mindig megmaradnak. A főtisztítást egy súrolóval végeztem, de elég volt, hogy minden második nap ezt megtisztítsam. Minden padlófűtésünk van - gránit és csempe. Valóban, meleg padlóval a helyzet némileg bonyolultabb, és attól függ, hogy melyik feladatot vásárolta meg. Ezért szeretném megosztani, hogy legyőzhettem ezt a búvárkodást és hasznot hoztam. Azonnal foglaljon le, a padlóink ​​szinte soha nem kaptak teljes kapacitást + a szobák minimálisan berendezettek. A vásárlás napján, miután kicsomagoltam ezt a csodát, mentálisan megosztottam az 1. emeleti nappalit kb. 28 m2-es négyzetekre (a gyártó szerint). Elküldte a legbölcsebb helyre. 40 perc múlva Teljesen csalódott és nagyon ideges voltam. Valóban, mindent elmosódott, szinte nincs piszkos víz a rekeszben, tiszta, valamilyen oknál fogva megmarad. Mosott csak nem tud hívni. Azt hittem. Másnap, 10 nm-es. Az eredmény sokkal jobb volt. De egyébként nem illik nekem. Ezt követően a 2. emeletre költöztem, ahol nincsenek kutyák. Ettől kezdve majdnem 2 hónapig a búvárkodás nap mint nap mászik a 2. és 3. emeletem körül, és nagyon jól teljesíti a feladatot. Igen, nagyon hemorrhoid, hogy nem 28 négyzetméteres telkeket rendel, de összesen 10 fontot! még 28 m. ez vicces! De a búvárkodásnak köszönhetően havonta 2-3 emeletet mosok autómosással, és nyugodtan töltök az idegemet a mancs nyomatok tisztítására. Számomra személyesen, kísérletek eredményeként jött létre.
Objektív eredményként: 1) soha ne mossa le az erős szennyeződést. 2) Ha a szoba bútorokkal van tele, teljesen haszontalan! (zavaros) .3) Teljesen befejezetlen modell az ilyen költségért.
anonim, 2014-12-16 értékelés 3


 

méltóság

 • Tisztítás után tisztítsa meg.

hiányosságokat

 • 1) A szűrő eltömődött, melyet minden tisztítás után (vagy szinte minden alkalommal a szennyeződéstől függően) SCREWDRIVER-rel ki kell csavarni és mosni. Ha nem öblíti le, a robot nem ad hibát, és mossa le a padlót víz nélkül. Vagy a mosogató közepén, hogy megállítsa a fröccsenő vizet.
 • 2) Ha otthon van a hátsó profilja a laminált és a porcelán kőből, vagy bármilyen apró por (4 mm-es) sima, sarkok nélkül, a robot tompítja őket. Ez időközönként akadálynak tartja őket, ezért a tisztítási folyamat bonyolult.
 • 3) Tisztítsa meg a keféket a törzsek tisztítása után) De a padlók feldarabolása még bosszantóbb, így a robot lesz))
 • 4) Az ilyen dumbass magas ára))

megjegyzés
Robot boldog minden hibája ellenére. A férj felajánlotta, hogy visszatérjen, de nem mossa le a padlót, így a robotja nem volt annyira lenyűgözve. Elhagyjuk)) Használjuk és szeretjük. Otthon tiszta!
anonim, 2014-07-27 értékelés 4


 

méltóság

 • Bár nem tökéletes, megmossa, nagyon gyorsan mozog, jobb ecset, mint az előző modell. könnyebb kezelni, egy kicsit csendesebb, mint a Scooba 390

hiányosságokat

 • Az alábbiakban a megjegyzésekben

megjegyzés
Ez a második robotom, korábban Scuba 390, az irodában dolgozott, hogy a padlót két lebontás után mossuk. 1 bontás - a kerék megszakadt, meg kellett vásárolnom az eBay-en, mert az irodában. a Ryabinovaya szolgáltatási központja elutasította, bár a robot fehér. Azt mondták, hogy a helytelenül töltött gar. át. Ezt követően a férjem valahogy megváltoztatta mindkét kerékmeghajtást, a Scooba 390 robot egy hónapig dolgozott, és a víztartály fedéllel megtört. Szuper ragasztóval ragasztva. Mi a vicces, ez a borító azt mondja Made in China!

Szerintem megvettem Scuba 450-et, általában, minden a reklámban hűvös. Az első 20 percben mindent tetszett, a műanyag minősége jobb, 3-szor gyorsabban mozog.20 perc elteltével megjelentek a cipők.
1) Ha a Scuba 390 megállt, az új nem utazik, mivel magasabb. Közvetlenül beragadt a kanapé alá, egyáltalán nem jött konyhai szett alatt, mintha alacsony lenne, a múlt szappan könnyű volt ott.
2) 20 perc elteltével a robot leállította a folyadék permetezését. Minden mosott, törölve - ugyanaz. A végén végeztem, ismét megegyeztem ugyanazt a dolgot. Egy interneten olvassa el, hogy minden alkalommal meg kell tisztítania a szűrőt. A tisztításhoz csavarja ki a csavart, és minden alkalommal! Bár megjegyzem, hogy a robotot az előző modellnél gyorsabban mossák és tisztítják. Kényelmesebb.
3) A robot csak 35 négyzetet mossa le (pontosabban, annyira kaotikus, hogy nem számít, hogy mennyit mosunk, csak nagy mosatlan darabokat hagy), a Scuba 390-nek három mosási ciklusa volt, ez elég volt a 70 négyzetméteres, új búvár és még kevésbé. Ez az odnushke-ban van
4) Véleményem szerint a Scuba 390-nál rosszabbodik meg, mert gyorsan mozog.
5) A bútorokkal és az előző modellel is veri, és a dobozon látható, hogy a bútorokat gondosan kezeli, ami nyilvánvalóan nem igaz.
6) Ha még apró küszöbök is vannak - a robot nem megy át.
7) Ha sok gyapjú vagy szőr van, akkor porszívóval (vagy vegytisztításra alkalmas robotmal) kell tisztítania, mert a szűrő azonnal eltömődött, és a Scuba nem permetez folyadékot.
anonim, 2014-08-09 értékelés 2


 

méltóság

 • Mossa le a padlót

hiányosságokat

 • 1. Csak száraz porszívóval történő tisztítás után használható.
 • 2. Kis tisztítási terület
 • 3. A magas költségek, tekintettel arra, hogy a kezdeti bevezetés során probléma merül fel
 • 4. A régi szűrő tartályában a vízszűrő mosásának nehézsége (csavarhúzó használata).
 • 5. A tisztítási ciklus megszakításának elmulasztása
 • 6. A hagyományos mosóporszívóhoz képest gyakrabban kell karbantartani (kefetisztítás).

megjegyzés
Vettem Scuba 450-et egy barátom ajánlására. Otthon jött haza, és 12 órára felszámolt, ahogy azt a boltban mondták. az első 5 percben a porszívó vízzel permetezte a padlót, majd megállt. A fennmaradó idő szárazon dolgozott. Újratöltötték és tisztításra indították. 15 percig dolgozva 019-es hibát adtam. Elkezdtem hívni a boltot, és megkérdeztem, miért nem mossa le a padlót. Számos telefonos konzultáció és a probléma megoldása után egyetértettünk abban, hogy elhozom őt a boltba, és elküldjük a szervizközpontba. Ennek eredményeképpen kiderült, hogy a rossz tisztítás annak a ténynek köszönhető, hogy a szilikon csövek a porszívóba magukba ragadtak a hosszan tartó használat miatt. Továbbá a szervizközpont megváltoztatta a folyadékbevezető cserélhető tartályát, tegye a frissítettet, plusz az, hogy a szűrőt nem kell csavarhúzóval kicsavarni, kis fogantyúval kell rendelkeznie, csak meg kell kapcsolni és eltávolítani a szűrőt. Szintén letöltött egy új firmware-t. Az eredmény - először a padlón vízpermetez, majd összegyűjti és megszárad. Elégedett vagyok a tisztítással, bár a nagyon szennyezett területek nem tisztítják először. Összességében elégedett a vásárlással.
anonim, 2014-12-29 értékelés 4


 

méltóság

 • Funkcióját végzi.

hiányosságokat

 • Autonómia Scooba 450 objektíven rosszabb, mint a Roomba 780

megjegyzés
Több mint egy éve használom a Roomba 780-t, nagyon elégedett vagyok: minden hétvégére programozva a hétvégén maradtam, visszatértem a lakásba (70 m2) tiszta, a szolgáltatás heti 5 percet vesz igénybe. A 450 Scooba nem fog működni. Szükséges a víz (5 perc) és a töltés (2-3 óra) cseréje minden egyes takarítás után a szobában 20-30 négyzetméter. A Scooba 450-ben hiányzik a víz feltöltése és cseréje, de ez egy teljesen más robot. A Scooba 450 csökkentette a takarítás költségeit a padló tisztításához heti 2 órától 30 percig. A lakás egésze tisztább lett (szubjektív).
Bodrikov Vladimir, 2014-07-22 értékelés 4

A robot porszívó iRobot Scooba 450 videóinak áttekintése

a tesztet

 


 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák