értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A telefon leírása BlackBerry Q10

Gomb telefon BlackBerry Q10 - előnyök, hátrányok, jellemzők

A telefon leírása BlackBerry Q10

Műszaki adatok

Általános jellemzők
típus okostelefon
Operációs rendszer Blackberry os
Karosszéria típusa klasszikus
Qwerty billentyűzet ott van
vezetés mechanikus gombok
SIM-kártya típusa mikro SIM
A SIM-kártyák száma 1
kijelző
Képernyő típusa szín AMOLED, érintse meg a gombot
átlós 3,1 hüvelyk
Képméret 720x720
A pixel / hüvelyk (PPI) száma 328
Multimédiás funkciók
fényképezőgép 8 millió pixel.
Videofelvétel ott van
Max. videófelbontás 1920x1080
Elülső kamera ott van
hang- MP3, AAC, WMA
Fejhallgató csatlakozó 3,5 mm
Videó kimenet HDMI
link
standard GSM 900/1800/1900, 3G, 4G LTE
interfészek Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB, NFC
Műholdas navigáció GPS
A-GPS rendszer ott van
Memória és processzor
feldolgozó 1500 MHz
A processzormagok száma 2
Beépített memória 16 GB
RAM méret 2 GB
Memóriakártya-nyílás van, akár 32 GB
élelmiszer
Az akkumulátor kapacitása 2100 mAh
akkumulátor elmozdítható
Beszélgetési idő 13,5 óra
Várakozási idő 345 óra
Egyéb funkciók
érzékelők megközelítés, iránytű
További információk
Bejelentés dátuma 2013-01-30

BlackBerry Q10 gombkészülék-vélemények

méltóság

 • 1. Blackberry.
 • 2. Nagyon jó építési minőség, szigorú tervezés, kényelmes a kézben, és általában jól néz ki.
 • 3. Qwerty. És nem csak a qwerty, hanem egy nagyon kényelmes qwerty. Egészen a közelmúltig azt gondoltam, hogy a kényelem és a tökéletesség teteje - a régi 9700-as billentyűzet, kiderült, hogy nem, a q10-nél térnyomási sebességet fejleszthet. Szokatlanul ez megváltoztatta az elrendezést, de régen. A szavak kiválasztása 5 pluszhoz, különösen az emlékeztető rendszerhez. Néhány szó, vagy akár mondatok, még nem is szükségesek. Például a billentyűkön programozott parancsok (space-down, t-up, l-refresh, stb.) A Twitteren csak a TV-t írva kezdve írhatnak, és sok ilyen gyorsparancs van.
 • 4. OC10. 5 év az iPod touch tulajdonosaként és egy év iPad-ként, és néhány héttel a q10 használata után szokás szerint elkezdtem próbálni kinyitni az alma technikáját a képernyő aljáról, és megpróbáltam görgetni az alkalmazást. Nagyon, nagyon és nagyon intuitív operációs rendszer. A csomópont egy különleges köszönet srácok a Blackberry-től, azon tűnődöm, miért nem gondoltam senki.
 • 4.1. Multitasking. Igen, igazi multitasking. Ez az, amikor bekapcsolta a videót a YouTube-on, állítsa be az oldalt a böngészőbe, és akkor válaszol az SMS-re, és minden működik azonnal és fék nélkül.
 • 5. A képernyő, a telített, fényes, nem ragyog.
 • 6. Nagyon gyors böngésző. Nem tudom az igazságot, amelynek érdeme a böngésző, maga az okostelefon vagy a 4G, de az oldalak azonnal betöltődnek, egyébként a böngésző is jó, az olvasási mód tökéletesen megtörtént.

hiányosságokat

 • 1. Kevés alkalmazás. Természetesen lehetőség van az Android-alkalmazások áthelyezésére, de szeretnék több őshonos, és nem olyan szemetet, amennyit most appworldban használnak.
 • 2. Nincs normál navigáció. Legalább Oroszország számára.
 • 3. Akkumulátor. Átlagos tevékenységgel elég késő este, amikor hazamegyek és torna. A 4G az akkumulátort közvetlenül a szemed előtt dobja. Hosszú ideig valamilyen okból.
 • 4. Kamera. Jól indul, elvben van egy időeltolódás, hdr és még egy beépített szerkesztő, de nem szeretem, ahogy az összpontosít. A képek fele elmosódott, nem tud egy pillanatfelvételt készíteni.

megjegyzés
Régóta vártam ezt az eszközt, meg akartam várni a növekedést, de úgy tűnik, hogy nem lesz hamarosan, így elvettem a szürkeet az online áruházból. Ezt megelőzően több évig 9700 volt, és nem tervezte a telefon megváltoztatását addig, amíg meg nem szakad, de soha nem törte meg, még mindig gyorsan működik, bár sok mindent megtett. Q10 Kicsit kevesebb, mint egy hónapom van, és bár teljesen megfelel nekem. Blackberry hatalmas előrelépést tett, elhagyta a BIS-t és létrehozott egy új operációs rendszert. A telefont nem kell megvenni azoktól, akik azt várják, hogy a játékok és a szórakozás belőle, Q10 nem egy milliárd azonos érintésű fekete tégla az Androidon vagy ios-on. Először telefonon nagyon elégedett vele: világosan hallhatod, jól, hangosan, a jel túlságosan jól elkapja, ahol néha mások adnak (megafon + 4g), a szöveg kényelmesen írható (azok, akik nem szeretnek az üvegbe ütni, megértenek engem) az ikonok szépen készültek, és általában a benyomások csak pozitívak. A Skype egyébként nem buggy.
Slavgorodskaya Olga, 2013-09-29 értékelés 5


 

méltóság

 • 1.QWERY billentyűzet
 • Itt részletek nélkül: ez a legjobb billentyűzet a telefonokon, amit használtam. Márkajelölt "lejtős" betűk - kényelmes! 2-3 hét múlva megszoktam, hogy beírhatom a szöveget anélkül, hogy megnéznék vagy gondolnám, hol van ez a kulcs.
 • 2. Akkumulátor
 • A telefon naponta kétszer teljes 36 napig (36-40 óra) él a következő arányokban: hívások: 1 óra, majdnem folyamatosan a test csatlakozik a Wi-Fi-hez; Két uchetki a levelezéshez - a munka és a Gmail, a posta, a naptár és a kapcsolatok szinkronizálása két számlánként két óránként. Twitter és szörfözés az interneten átlagosan 1,5-2 óra.
 • 3. Minőség létrehozása.
 • Monolithnenko és kellemes érzés. Tényleg nem értettem meg teljesen, mi a hátlap készült, de a legfontosabb, hogy egyáltalán nem csúszik a kezemben.
 • 4. Hangminőség
 • Korábban nem értettem, hogy a BB tulajdonosa ezt a témát illeti. Most megértem, hogy nagyon jó vétel van nehéz helyeken, és hihetetlenül tiszta hallhatóság + a partnerek szerint, a külső zaj jó elnyomása.
 • 5. BB Hub
 • A vásárlás előtt ez a funkcionalitás némi szkepticizmust okozott, de miután magamra állítottam, rájöttem, hogy ez nagyon kényelmes és nem volt egyenértékű a másik platformon. A postai személyes és a munka különböző színekkel jelölhető, és a beérkezéskor testre szabhatja a különböző eseményeket. Minden összekapcsolt szolgáltatás azonnal megkapja a saját "mappáját" a hubban, ami szintén nagyon kényelmes. A Priority Hub megjelenésével még kényelmesebbé vált.
 • 6. Böngésző
 • Nehéz elhinni, de a beépített böngésző gyorsabban nyitja meg a „nehéz” oldalakat, mint az iPad vagy a HTC One. Kényelmes funkció "olvasni".
 • 7. Az OS BB 10 meglepően gyors és éles. Ha továbbra is olyan ütemben fejlődnek, akkor ideális lesz))

hiányosságokat

 • 1. A natív íj alkalmazás hiánya
 • Például Vivino, Lingvo, Vedomosti, instagramm. Még nincs integráció a Google Drive-mal.
 • 2. drága kiegészítők Oroszországban. Rendelkeznie kell e-bay-en keresztül
 • Az orosz online boltokban a kiegészítők 2-3-4-szer drágábbak, mint az eBay-nél.

megjegyzés
Ezt megelőzően a Nokia e71, e63 és e9 billentyűzetek voltak. Aztán át kellett váltanom az érintőképernyős telefonra. Hat hónapon át átmentem vele, rájöttem, hogy szörnyen bosszantó gépelés volt a virtuális billentyűzeten, és szükség van az akkumulátor töltöttségének folyamatos figyelemmel kísérésére. mert Most elegendő qwerty-okostelefon a piacon csak BB, akkor nem volt más választás.

Összefoglaló: Ha ez előtt a qwerty-telefonok használatának tapasztalata volt, és szerettem volna egy ilyen formaként, akkor biztosan kell. Ha jó minőségű kapcsolatot szeretne a „telefon” eszközről, akkor az e-mail és a naptár használatának kényelmét, egy viszonylag tartós akkumulátort és játékokat nem szükséges, akkor ez is kiváló lehetőség.
Malinin Petr, 2013-12-11 értékelés 5


 

méltóság

 • Nagyszerű hangzás, kiváló hangszóró (beleértve a Skype-ot).
 • Nagyon praktikus Blackbury Hub
 • Az end-to-end keresés erős! Nagyon kényelmes hívni, sms-eket, leveleket küldeni.
 • A billentyűzet jobb, mint bármelyik virtuális. Nagyon kényelmes gyorsbillentyűk.
 • Gesztusok - félelmetes chip! Most már nem értem, hogyan dolgozhatnék normálisan nélkülük :)

hiányosságokat

 • Ez az eszközön nem működik a natív Viber. Az Android verziója működik, de az orosz betűk a partnerekben nem jelennek meg :(
 • Nincs google hengauta, remélem végül csavarodtam.

megjegyzés
A vásárlás során tudtam, hogy kevés alkalmazás van, inkább kommunikátorként és hubként vettem fel, ahol különböző adatfolyamok folyik. Az összes zsemle, a játékon maradt játék.
Az Android-programok támogatása működik, de nem minden alkalmazásban: (De a gyártó ebben az irányban mozog, azt hiszem, idővel minden rendben lesz.
A billentyűzet kényelmes, ha még mindig gyári gravírozás volt az orosz betűkkel ...
Az android után megszokni kell a munka másik logikáját.
Az összes előny és hátrány számítása után úgy döntöttem, elhagyom a telefont.

Frissítés.
Hosszú botlás után a boltban szinte mindent találtam:
Parrot - hangrögzítő
TuneIn Rádió - Internet rádió. Ezt az androidon használtam, és itt kiderült, hogy van egy natív alkalmazás a bogyóra :)
A Neutron egy nagyszerű zenelejátszó.
A BeMaps Pro egy kiegészítő a googmaps-hoz.
Skype - native, működik, nem esik.

Ez az, amit nem vártam a készüléktől, mert remek zene játszik :) Kiderült, hogy kellemes meglepetés volt, most a fejhallgató csak hozzá van csatlakoztatva :)

Még mindig nincs elég Wiber és néhány alkalmazás a Google-tól. A Google-alkalmazások nem kerülnek elhelyezésre, ilyen irányelvük van: (

A BB10-hez képest az android olyan, mint egy fáradt termék.
Kryukov Arthur, 2014-02-07 értékelés 5


 

méltóság

 • billentyűzet, kommunikációs minőség, szigorú klasszikus design, gyors operációs rendszerek

hiányosságokat

 • Néha a képernyő lefelé görgetésekor a futó programok ablakai megjelennek - egy kicsit kell használnunk (vagy görgetni egy szóközzel), néhány alkalmazás (androidok instabilak), a billentyűzet nélküli okostelefonok képernyőmérete kicsinek tűnik, de hozzászoksz gyorsan. az akkumulátor 7 órát tart a kijelző maximális fényerejével, az internet és a navigáció engedélyezve (mérsékelt használat, elég egy napig)

megjegyzés
A kommunikáció minősége egyszerűen elképesztő a HTC után - nagyon világos és tiszta hang, jobb jel!
Vásároltam Európában orosz betűk nélkül - egy héten vakon írom - a billentyűzet elképesztő! A szóválasztó szótár öt pluszra vonatkozik (a gyakran használt szavak gyakran a memóriában maradnak, és egy szót sem egyharmadra nyomtatom - akkor azt választom, amit a rendszer javasol).
Az operációs rendszer nagyon gyors. lényegében három blokk -
1) a hub, ahol a postafiókok, a facebook, a whatsap, a sms, a bejövő kimenő, születésnapi értesítések adatai a partnerről visszaállnak. Mindez egy kosárba kerül! Ez hihetetlenül kényelmes, hogy ne hagyj ki egyetlen üzenetet!

2) minden futó program

3) a telepített programok menüje.

Nem lóg, minden program között azonnali átmenetek! az egyetlen dolog, hogy nincs elég widget a HTC után!
Nagyon kényelmes telefonkereső rendszer - csúsztassa az ujját felfelé a képernyőn (így bekapcsol), majd beírhatja az SMS-t vagy a hívást és a név egy részét. Minden címzetthez tartozó telefonhívás vagy egy üzenet írása. Bármely program, fotó vagy fájl azonnal megtalálható a megfelelő alkalmazásokba való belépés nélkül. Úgy tűnt, ez egy kicsit kényelmes. Például, anélkül, hogy megváltozna a Twitterre vagy a fájlkönyvre, változtassa meg az állapotát: írjon twit-et vagy arcot a keresési menübe, majd az állapotot!
Összefoglaló:
A telefon nem játékokra vonatkozik, a képernyő túl kicsi, néha nem túl kényelmes az interneten szörfözni, de elvben gyorsan hozzászokik hozzá, és nem olyan bosszantó.
Bármilyen hülye alkalmazás a játékért, mint az android, amit nem talál, nagyon kicsi.Telefon a munkaért, a levelezéshez, a billentyűzet szuper, HUB nagyon kényelmes dolog! Nos, a kapcsolat magasabb, mint a dicséret!

Megjegyzés: a telefonszekrényben azt mondja, hogy Franciaországban a hálózat nem támogatott. Valóban - a hálózat nagyon gyakran eltűnt Párizsban. így aki gyakran oda megy - fontolja meg!
anonim, 2013-07-22 értékelés 4


 

méltóság

 • Nagyon tisztességes telefonmodell a QWERTY számára. A többit már többször írták.

hiányosságokat

 • Jelentős hátránya van az MTS-hálózat felhasználóinak. Az MTS-hálózatban lévő telefon folyamatosan elveszíti a hálózatot. Beszélgetés közben 5 percig. Legfeljebb 3-5 kommunikációs szünet van. Ez senkit sért.

megjegyzés
Miután beszéltünk az MTS szakemberekkel és szerverekkel. A Center VV felfedezte az okot: A telefonmodell MTS-hálózatában hívás kezdeményezésekor (ellentétben az összes többi mobiltelefonral) a mobil adatátvitel (GPRS) nincs kikapcsolva. Más operátorok használata esetén nincs ilyen probléma. Ez egy BAG üzemeltető, MTS, aki tudja, de nem javít semmit. Következtetés: vagy módosítsa a kezelőt, vagy kapcsolja ki az adatátvitelt a mobilon.
Ivanov Roman 2014-04-17 értékelés 5


 

méltóság

 • Operációs rendszer:
 •  
 • 1. Stabilitás és megbízhatóság. Minden kritikus probléma és a program lezárul rendkívül ritka. Még ha az alkalmazás befagyott, egyszerűen kiléphet és bezárhatja, és ez nem befolyásolja a teljes rendszer működését.
 • 2. Valódi multitasking. Például, ha letölt egy fájlt bármelyik programba, és egy levél érkezik, akkor a postafiókba (bármely más programba) való belépés után a fájl a háttérben kerül letöltésre.
 • 3. Nyissa meg a fájlrendszert.A fájlkezelő nem csak a belső memória és a memóriakártya elérését támogatja, hanem azt is, hogy képes csatlakozni a dobozt és a dobozt, valamint a számítógép dedikált mappájához. Egyszer volt az egyik fő oka annak, hogy az iPad-et a fő munkaeszközként felhagyott.
 • 4. Gesztusok kezelése.
 •  
 • billentyűzet
 •  
 • 1. QWERTY. A gombok nagyon kényelmesek, vártam a Q10-et, nem pedig a Z10-et.
 • 2. Az ipad-ban az őrület, a bosszantó, hogy állandóan és folyamatosan át kell helyezni az elrendezést, hogy vesszőt tegyen, írja be a számokat a szóköz után, és így tovább, és a pluszjel eléréséhez nyomja meg a gombot az elrendezés megváltoztatásához kétszer. A qwerty-ban a Q10-nek van egy alt gombja, amely megoldja ezeket a problémákat.
 • 3. Billentyűparancsok.
 •  
 • Blackberry hub
 •  
 • 1. Mint már sokan említették, hihetetlenül kényelmes. Az összes postafiókom levelére válaszolhatok, írhatok SMS-t, frissíthetem a Facebook státuszomat, tweetet, megnézhetem, ki hívott, és hívja vissza az egyik hubot egyetlen program megnyitása nélkül.
 • 2. A 10.2-es verzió önműködő villogása után megjelent az elsődleges csomópont, ahol az összes betű, sms és a nem fogadott hívások a kiválasztott kapcsolatokra eshetnek.
 • 3. Ismét villogás után válaszolhatok minden szöveges üzenetre az aktív programok elhagyása nélkül.
 •  
 • Egyéb apró súlyok.

hiányosságokat

 • 1. Akkumulátor. Legfeljebb egy nap elég. A BlackBerry 9780 után, amely három napig csendesen élt, szomorú.
 • 2. Az összes általunk leírt kis számú alkalmazás. Bár van minden a munkához. Talán Viber több lenne. Nem játszom.
 • 3. A tengely régi verziójában egy kapcsolót lehetett egy gombhoz kötni, amikor a hívást az asztalról megpróbálta rögzíteni.
 • 4. Nincs hívógomb.
 • 5. Táncoljon tamburinnal villogás közben.

megjegyzés
A Q10 pár hónapig a társam. Majdnem soha nem válaszolok a laptop levelére. Néhány napos használat után rendszeresen megpróbálom bekapcsolni az ipadot a képernyő alsó részén lévő ujjal. Jó munkaeszköz
anonim, 2013-10-24 értékelés 5

 

Videó felülvizsgálati telefon BlackBerry Q10

 

 

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák