értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás 3D nyomtató

Mi az a ház, amit érdemes ... gépelni? Hogyan válasszunk ki egy 3D nyomtatót

A 3D nyomtató kompetens választása

Tartalomjegyzék
  1. A 3D-s nyomtató kiválasztásának fő kritériumai
  2. A választást befolyásoló egyéb tényezők
  3. Legnépszerűbb 3D nyomtatógyártók
  4. Az új üzletben csak hiányzik

Az otthoni 3D-s nyomtatási eszközök jelenlegi helyzete sok tekintetben hasonlít a félig elmerült féltengelyek körüli helyzetre - ugyanazokra a rajongók közösségeire, arra, hogy a nyomtatót „befejezhesse” maguknak és más DIY tulajdonságoknak. A dobozon kívül működő eszközök rendelkezésre állnak, de lehetőségeik csak a legkevésbé igényes felhasználóknak felelnek meg, még akkor is, ha csak az első.

A 3D-s nyomtató olyan eszköz, amely fizikailag lefordítja az elkészített digitális háromdimenziós modellt egy konkrét anyaggá. A technológia egy aktív keresési és javítási szakaszon megy keresztül, ezért számos megvalósítási lehetőség vezethet egy képzetlen személyt egy zsákutcába. Ez a cikk az elsődleges segítségnyújtást olyan egyedi választásokban nyújtja, amelyek a személyre szabott 3D nyomtatók körében találhatók.

A 3D-s nyomtató kiválasztásának fő kritériumai

A 3D-s nyomtató kiválasztásával először el kell döntenie, hogy melyik technológia háromdimenziós pecsét leginkább a célok eléréséhez. Jelenleg mintegy két tucat jóváhagyott fejlesztés létezik a különböző vállalatoknál, de az FDM és a lézeres sztereolitográfia (SLA) a legszélesebb körben használatosak a kompakt eszközökben. Az első technológia lényege egy speciális műanyag szál melegítése az olvadási hőmérsékletre és az objektumnak az ömledék mikrotapkákból történő rétegképződése a digitális modelljének megfelelően. A módszer előnye a viszonylagos olcsóság, és a hátránya az, hogy átmeneti tartószerkezeteket és nagy felületi érdességet kell alkalmazni.

Sztereolitográfiai nyomatok képződnek a folyékony fotopolimer gyanta kemény ultraibolya sugárzás hatására történő megszilárdulásának eredményeként. Bár a háromdimenziós modell szilárd példányának felépítése rétegekben történik, ez a technológia nagyobb nyomtatási pontosságot biztosít, mint az FDM. A fő hátránya a fogyóeszközök magas költsége és a telepítés magasabb költsége.

A második kritérium a 3D nyomtató kiválasztásakor a nyomatok létrehozásához használt anyag jellemzői. Ha a nyomtatott modellt aktívan ki akarják használni, akkor érdemes egy ABS hőre lágyuló vagy nagy ütésű polisztirol HIPS-t használni. A prototípusok és a rövid élettartamú elrendezések esetében elegendő a PLA polilaktid képessége. A dekoratív művészeti mesterségek leginkább kompozit anyagokból készülnek, és a Ninja Flex rugalmas másolatok készítésére alkalmas.

Ne feledje, hogy a háromdimenziós nyomtatási technológia egyes gyártói olyan speciális korlátozásokat vezetnek be, amelyek csak eredeti fogyóeszközök használatát teszik lehetővé. A fotopolimer nyomtatásra szánt fogyóeszközöket szinte mindegyikhez speciális berendezésekhez fejlesztették ki, és rendkívül nehéz alternatív tulajdonságokkal rendelkező kompatibilis gyanta kiválasztása.

A munkaterület méretei meghatározza a kialakítandó objektum maximális méretét. Ha a prototípusok vagy elrendezések esetében az összetevők jelenléte nem kritikus mutató, akkor a nagy méretű működőképes modellek esetében a szerkezet integritása rendkívül fontos lehet.


Fotó: hostingkartinok.com

A választást befolyásoló egyéb tényezők

  • Extruderek száma meghatározza az egyidejűleg használt anyagok számát (színek), valamint annak lehetőségét, hogy az oldható anyagból ideiglenes támaszokat képezzenek.
  • Minél magasabb felbontás 3D nyomtató, annál pontosabb a modell nyomtatása.
  • Nyissa meg a licencet a szoftver és a hardver használatával harmadik féltől származó szoftvert használhat, és könnyen módosíthatja a rendszert.
  • Hardver implementáció egy adott helyszínen, mint például a platform automatikus szintbeállításának és a szögek kalibrálásának vagy a deltoid pozicionáló rendszer használatának, a 3D nyomtató pontosabb és gyorsabb nyomtatását teszi lehetővé.

Legnépszerűbb gyártók 3D nyomtatók

Mint minden más, aktívan fejlődő vállalkozásnál, nagyon nehéz meghatározni a jövő trendjeit. Először meg kell említeni a céget 3D Systems - Az ipar veteránja és számos tudásfejlesztő. A termékek is nagyon népszerűek. MakerBotIndustries, ShareBot, Ultimaker, Zhejiang Flashforge 3D technológia Co (FF3DP), Peking TierTime technológia Co (PP3DP) és sok más hasonló vállalat.


Az új üzletben csak hiányzik

Válasszon ki egy 3D nyomtatási eszközt, amely figyelembe veszi a jövőbeli nyomtatások használatát. Ellenkező esetben fennáll annak a kockázata, hogy egy olyan vízmodellben működő munkamodellt állít elő, és a fotopolimerizációs technológiával készült modell örömmel fogadja az ügyfelet a vonalak simaságával, de elég fáj.

A 3D-s nyomtató kiválasztásakor kerülje a saját megoldásokkal rendelkező eszközöket. Nem teszik lehetővé a nem eredeti komponensek használatát a rendszer korszerűsítésére, és rosszul kompatibilisek a modellek készítéséhez használt népszerű szoftverekkel.

Fókuszban a fűtött platform telepítése. Még akkor is, ha most már nem szándékozik foglalkozni az ABS műanyaggal, szükség lehet rá.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák