értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás konvekciós sütő

Hogyan válasszuk ki a konvekciós sütőt

Az aerogrill megfelelő kiválasztása

Tartalomjegyzék
  1. A konvekciós sütő főbb jellemzői
  2. És ugyanolyan fontos figyelni a ...
  3. Népszerű konvekciós kemencék
  4. A leggyakoribb hibák az aerogrill kiválasztásakor

Konvekciós sütő - egy kompakt konyhai készülék, amely lehetővé teszi, hogy konyhával különféle ételeket készítsen. Ez azt jelenti, hogy a táplálékot forró levegő áramolja fel, amelyet a fűtőelem ventilátora irányít.

A jó konvekciós sütő számos háztartási készüléket cserélhet (gőzölő, kebab tűzhely, kenyérpirító, sütő, mikrohullámú sütő, stb.), Mivel lehetővé teszi a leves vagy a csirke sütését, a füstölt halat vagy a sütőzsákot. Ez egy üveg kerek lombik fedéllel, amelybe egy ventilátor és egy fűtőelem van beágyazva.

Az ilyen konyhai készülék kétségtelen plusz az olaj és zsír használata nélkül való főzés képessége, míg az étel túlzott zsírja egy speciális serpenyőbe áramlik. Ezen kívül a konvekciós sütő lehetővé teszi, hogy egyszerre több edényt készítsen, anélkül, hogy a szagokat és a gyerekeket keverné a szobában.

A konvekciós sütő főbb jellemzői


Az ilyen modern háztartási készülék minden előnyének kiértékelése után egy konkrét modell kiválasztása folytatható. Ugyanakkor azonnal el kell döntenie, hogy milyen célokra lesz szüksége konvekciós sütőre.

Ha azt tervezi, hogy csak hús vagy hal sütésére szolgál, akkor a minimális funkciókkal rendelkező költségvetési modell meglehetősen alkalmas. És a háziasszonyok számára, akiknek a kulináris kísérletekhez és sütéshez aerogrilre van szükségük, csak egy többfunkciós készülékkel kell rendelkezniük.

A konvekciós sütő kiválasztásakor (függetlenül a funkcionalitástól) vegye figyelembe a három fő paramétert:

Pan hangerő

Ezt a paramétert két számjegy jelzi. Egy kis család esetében egy 8–12 l térfogatú konvekciós kemence alkalmas, ahol 8l a standard lombik térfogata, a 12l pedig a maximális (speciális gyűrűk segítségével növekszik). A standard aerogrills térfogata 10–14 liter, és a nagy serpenyővel (12–16 l) rendelkező készülékek sterilezéshez könnyen egy egész liba vagy üvegedényt tartanak.

Műszer teljesítmény

A légkonvekciós sütő átlagértékei 600–1700 W, míg minél erősebb az eszköz, annál gyorsabban sütik az étel. De a túl nagy teljesítményű eszköz sok elektromos energiát fogyaszt, és néhány étel benne lehet.

Az elektromos fűtés típusa

Az alacsony költségű modellek többsége halogénmelegítőkkel van felszerelve, és a megbízhatóbb és kiváló minőségű modellek fém cső elektromos fűtőberendezéssel vannak felszerelve.

De úgy, hogy az ebben a modern konyhai készülékben készített ételek mindig örömmel fogadják Önt, vegye figyelembe a konvekciós sütő egyéb jellemzőit, mielőtt megvásárolná.

És ugyanolyan fontos figyelni ...


  • Ellenőrzési módszer (mechanikus vagy elektronikus). Egyszerű modellekben általában két forgatógomb található, amely lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet és főzési idő beállítását. A funkcionálisabb aerogrilleknél egy modern érintőképernyős vezérlőpanelt használunk, amely egy sor sütőprogramot tartalmaz (grill, sütés, pörkölés stb.).
  • Borító kialakítása. Lehet, hogy eltávolítható (további helyet igényel az elhelyezéshez) vagy szerelhető a tartóhoz - kényelmesebb használni.
  • Ventilátor sebessége Olcsó készülékekben a ventilátor nincs szabályozva, és a modern funkcionális modellekben a ventilátor három üzemmódban működhet.

Ezenkívül figyeljen a további funkciók (beleértve az öntisztítást) és a különféle ételek elkészítéséhez szükséges kiegészítő berendezésekre is.

Népszerű konvekciós kemencék

Az orosz piacon az alacsony gyártású modellek széles skálája található (70-40 dollár) a gyártók számára, mint például egység, Polaris, SINBO, VES, mosoly. Ezeket az egyszerű eszközöket egyszerű edények főzésére tervezték, mechanikus vezérléssel, levehető fedéllel, halogénmelegítővel és egy ventilátorral rendelkeznek.

A jobb funkcionalitású aerogrillek elektronikus vezérlőrendszerrel, csuklós fedéllel és fémmelegítővel vannak felszerelve. Az ilyen modellek ára 150 dollárról kezdődik, és a jól ismert gyártók között olyan cégek is említhetők, mint például Tefal, Bosch, Vitesse és Philips.

A leggyakoribb hibák az aerogrill kiválasztásakor

Egyes esetekben a modern konyhai készülék megvásárlása nem jár elégedettséggel, mivel:

  • Miután eldöntötte, hogy mentett, megvásárolt egy konvekciós kemencét halogén fűtőelemekkel. Maximális élettartama 3 év, a főzési módok és az irritáló szemek minimális értéke nem valószínű, hogy tetszene. Ezért jobb, ha egy megbízható fémmelegítővel leállítja a készüléket.
  • A megvásárolt modellben a rács, amely megakadályozza a forró levegő áramlását közvetlenül az edényen, rögzített és huzalból készült. Egy ilyen konvekciós kemencében a legtöbb étel éget vagy kiszárad, és nagyon nehéz lesz megtisztítani. A legjobb megoldás egy fém eltávolítható rács kerek lyukakkal.
  • A vastag üvegtál össztömege gyakran 4-8 kg, ezért meglehetősen nehéz lesz magad mosni. Általában az öntisztító funkcióval rendelkező modelleket kézzel kell tisztítani.

Most már tudod, hogy válasszon egy kiváló minőségű konvekciós sütőt, amely megfelel az Ön igényeinek, és elkerülje a leggyakoribb hibákat, amikor ilyen konyhai készüléket vásárol.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák