értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás autórádió

Tiszta hang és széles funkcionalitás - az autó sztereó szerelmének ígérete

Az autórádió intelligens választása

Tartalomjegyzék
 1. Vevő típusa
 2. Fő kiválasztási kritériumok
 3. Nincs további kényelem
 4. Legnépszerűbb gyártók
 5. Hasznos tippek

Ma nagyon nehéz elképzelni egy olyan autót, amelyben még a legegyszerűbb hangszórórendszer sem lesz telepítve. A zenelejátszás mellett a modern felvevők lehetővé teszik, hogy navigátorként vagy videolejátszóként használhassa magát. Növekszik az emberi zenei hangminőség igénye, így az autórádiók folyamatosan bővülnek. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy ne tévesszen el egy választást a vevő kiválasztására.

Vevő típusa

Az autórádió gyártója elsődleges szerepet játszik kiválasztásában. Ez azzal magyarázható, hogy az ilyen termékeket előállító, jól ismert márkák értékesítik a nevüket, és egyre több új típusú fejegységet (PG) forgalmaznak, igyekszik kiválasztani az egyes fogyasztók tervezését, világítását és funkcióit. Továbbá a rádiószalagos felvevők árrészekből állnak, amelyeken a termék minősége és funkcionalitása közvetlenül függ.

Először is el kell döntenie, hogy milyen típusú rádió szükséges. Minden modell két kategóriába sorolható:

Az első szabvány 1DINAz ilyen autós vevők otthoni használatra alkalmasak minden hazai gépkocsi, valamint a legtöbb külföldi autó számára. Egy ilyen típusú készülék mérete 180 x 50 mm. A rendszer tartalmazhat egy MP3-, DVD- és USB-lejátszót, és egyes modellek akár 7-es helyszíni monitorral is rendelkeznek.

Szabványos vevők 2DIN 180 x 100 mm. Az ilyen típusú fejegységek számos japán és amerikai autó rendszeres helyére vannak felszerelve. Az orosz autókban és az európai külföldi autókban az ilyen vevőkészülékek helye sokkal kevesebb. Egy ilyen sztereó készülék képes minden szabványos formátum lejátszására és támogatja a navigátor telepítését. Ezek az eszközök egy kicsit drágábbak, mint az 1DIN szabványos vevők.


Fotó: www.autopulse.ru

Fő kiválasztási kritériumok

 • Minden vevő fontos paramétere a lineáris kimenetek párjainak száma. Attól függ, hogy hány erősítőt, mélysugárzót vagy további hangszórót csatlakoztathat hozzá. Ha a jövőben további hangszórókat szeretne megváltoztatni vagy telepíteni, olcsóbb a többletkiadás a rádió számára, ha új terméket vásárol.
 • Különböző az autós vevőktől csatornák száma. Kétcsatornás rádiófrekvenciás felvevőn a csatlakoztatott hangszórók száma két, egy négycsatornás, négy és így tovább. Ennek megfelelően tervezze meg a választás alapját a jövőbeli vagy a jelenlegi szükségletekhez.
 • Rádióteljesítmény a gyártó által megadott paraméterek, általában 4x50 vagy 4x60 paraméterek formájában, ami azt jelenti, hogy a belső erősítő által biztosított csatorna maximális teljesítménye. De a névleges teljesítmény csak 10-20 watt. Így középminőségű hangot biztosít. Ennek megfelelően előfordulhat, hogy nem fordít sok figyelmet az ilyen teljesítményjelzőre a vevőn. A hangteljesítmény növelése és az autóban való hangzás, hangos, hangos hangzás, zihálás nélkül, további erősítőt kell telepítenie. Ehhez minden csatornához legalább 100-150 W kimeneti teljesítmény szükséges.
 • Érdeklődjön az ilyen vevőparaméterek iránt, mint a jel / zaj viszony. Ahhoz, hogy a hang tiszta és jobb legyen, ez a paraméter meghaladja a 90 dB-t.
 • A hang tónusát be kell állítani sávos hangszínszabályzó. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a jeleket az Ön preferenciáitól függően elülső és hátsó részre terjessze. A rendszeres felhasználó számára két-öt sávot fog beilleszteni. És a hang valódi ismerőseinek nagyszámú eszközt kell választania. Minél több sáv van, annál pontosabban oszthatja meg a hangot a járműben.A középosztálytól kezdve a rádióban lehetőség van az alacsony és magas frekvenciák beállítására, amelyeket az első ajtók hangszóróira és a magas frekvenciájú tweeterekre állítanak be.
 • Ha gyakran hallgat rádióállomásokat ultrahangtartomány (VHF)Ne feledje, hogy most nem minden rádió képes ilyen frekvencián működni.
 • Ha szeretne pihenni a városon kívül a rádióállomások hangjához, válassza ki a rádiót tuner érzékenysége kevesebb, mint 1 µv. Ebben az esetben ez a jel nagymértékben eléri a nagy településtől.
 • Nem minden autórádió csatlakoztathat mélysugárzót. Tehát kérdezze meg, hogy van-e eszköz a készüléken. állítható mélysugárzó kimenet. Ez a csatlakozó lehetővé teszi az elektronika számára a vágás, a fordított fázis és a hangerő beállítását.
 • Az áruház állványaiban rendszerint meghallgatják az automata rádiót. Győződjön meg róla, hogy kihasználja ezt a lehetőséget! És csak ezután menjen a pénztárba.

Nincs további kényelem

 • Nagyon hasznos, ha van vevő a vevőn. némítás gomblehetővé teszi, hogy azonnal kikapcsolja a hangot. Sok autós is szeret, ha lehetőséget kap a háttérvilágítás színének beállítására.
 • Segítségével Bluetooth A kedvenc zenéit közvetlenül a telefonról vagy bármely más, a csatlakozási technológiát támogató eszközről hallgathatja. Ez a funkció lehetővé teszi az okostelefon használatát, hogy vezetés közben beszéljen a másik személygel, amikor hallja a hangját az autós hangszórókról.
 • elérhetőség USB-port és SD kártyahelyek a rádió panelen lehetővé teszi, hogy zenét hallgasson a cserélhető adathordozókról. Ez kiküszöböli a kényelmetlen CD-ket.


Legnépszerűbb gyártók

A költségvetési osztályú magnókat olyan cégek képviselik, mint Rolsen, fölötti, SoundMax, rejtély, Prology és Erisson. Az ártól függően mind technikai, mind funkcionális oldalról különböző lehetőségeket kínálnak. A cégvevők modelljei egy átlagos ár szegmenshez tartoznak JVC, Sony, KENWOOD, alpesi és úttörő. Ebben az osztályban jó teljesítményű eszközök találhatók, még a 2DIN típushoz is. Nos, a legmagasabb színvonalú, a legmagasabb szintű zenét reprodukáló sztereó, kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkező hangszóró ugyanaz alpesi és úttörőis harsona.

Hasznos tippek

 • Ha navigátorral szeretne rádiót vásárolni, akkor csak a leghíresebb cégek termékeit vásárolja meg. Ha a választásod olyan olcsó modellre esett, amellyel ezt a funkciót használod, akkor vásárolj hasonlót, de navigáció nélkül. Ezután telepítse a navigációs alkalmazást az okostelefonra. Így a kártyák gyorsabban fognak működni, és az online funkciók rendelkezésre állnak.
 • A leginkább költségkímélő magnó megvásárlása készen áll arra, hogy a minőség nem lesz a legjobb. És ezek a modellek általában nem tartanak sokáig.
 • A vevők vételekor a népszerű cégek nem hamisak. Vásároljon csak megbízható üzletekben. Hasonlítsa össze a gyártók hivatalos katalógusainak modelljeit.
 • Ne rohanjon választani egy nagy képernyős rádiót a videó megtekintéséhez. Hacsak természetesen nem vagy taxisofőr, és nem használják, hogy átadják az időt az autóban. Más esetekben szükségtelenül lesz.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák