értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás trimmer

Modern zsinór

Jó trimmer kiválasztás

Tartalomjegyzék
 1. Trim típusok
 2. Figyeljen!
 3. Típusú trimmer fogantyú
 4. Hasznos tippek
 5. Népszerű trimmergyártók
 6. Működési hibák

A 20. század elejétől kezdve az emberek elkezdték elsajátítani az ilyen mezőgazdasági kéziszerszámokat kaszátaként. Sok idő telt el, és az emberi igények nem változtak. A gyep jó állapotban tartása nem fog működni, ha nem állít elő időszakos hajvágást. A magántulajdonban lévő telkek sok tulajdonosa egyre inkább azon tűnődik, hogy vajon milyen eszközzel lehet használni a füvet. A régi, korszerű, fából készült szár, fém korong formájában, a modern technológiákkal, nem nagyon hatékony. Ő váltotta fel egyfajta fűnyíró - trimmer.

Ez a szerszám egy könnyű gém, melynek egyik oldalán egy elektromos vagy benzinmotor, másrészt egy forgófej, amely halászzsinórra vagy késre szolgál. Ez az eszköz nagyon mobil és független. A kézi fonatból származó globális különbség az, hogy a trimmer tulajdonosának nem kell sok erőfeszítést tennie a gyep vágásához. A piacon azonban sok trimmer van, a munka pedig lisztté válik. Beszélünk arról, hogy milyen paramétereket kell figyelni, milyen vágófejet válasszon, és miért lehetnek az ilyen eszközök fogantyúi rózsaszín.

Trim típusok

elektromos

Használható bárhol, ahol hozzáférhető a villamos energia. Ez egy alacsony zajszintű, könnyű súlyú és azonnali indítású eszköz. Nem kell törődnie a tankolással. Az elektromos trimmer azonban teljesen függ a kábel hosszától. Egy ilyen eszköz történikalacsonyabb ésfelső motor. Az első lehetőség nagyszerű a fiatal fű, a rendszeresen feldarabolt, fiatal fű számára. A munkában nagyon gondosan megengedheti, hogy a virágokat virágos ágyak körül gyengéden nyírja. A zsinór súlya általában nem haladja meg a két kilogrammot, és a teljesítmény 200 és 600 watt között változik. A készülék hátránya abban áll, hogy a folyamatos működés időtartama nem haladhatja meg a 15 percet, mivel a motor hűtése nem elegendő. Szigorúan tilos nedves pázsiton dolgozni, hogy elkerülje a motor rövidzárlatát. Nos, a motor felső helyzete lehetővé teszi, hogy bármilyen fűet nyerjen, a területet csak a kábel hossza korlátozza. A súlykategóriában ez elveszti az ellenkezőjét, de ez a nagyobb teljesítmény és teljesítmény miatt van. Az alacsonyabb árú szegmens modelljei a 25 perces folyamatos működésre korlátozódnak, a drágábbak pedig motor túlterhelésvédelemmel rendelkeznek. Egy ilyen szerszám teljesítménye 600 és 1000 watt között mozog. A legutóbbi eső után is nyugodtan nyerhetik a füvet.

akkumulátor

Mobil típusú elektromos trimmer, kiválóan alkalmas kis méretű gyep vágására hosszabbító nélkül. Általában fél órás munkára tervezték. Az ilyen készülékek akkumulátora gyenge, különben fáradt lenne a készülék súlyának megtartására.

benzin

A legerősebb és legeredményesebb trimmerek. Bármilyen munkához alkalmas, teljesen független a külső áramforrásoktól. A legtöbb esetben egyhengeres, kétütemű belső égésű motorral van felszerelve, amelynek teljesítménye 0,6 és 5 LE között változik. Ha benzinvágót vásárol, készüljön fel bizonyos nehézségekre. Egy ilyen motor hibátlan működéséhez szükséges a 92-nél nem nagyobb oktánszámú benzin és a trimmer gyártó által ajánlott olaj keverékének elkészítése. A keveréket szigorú arányban kell előállítani (ásványolaj 32: 1 és szintetikus 50: 1). Röviden, az utasítások elolvasása nélkül, nem tehetjük meg, különben előfordulhat, hogy idő előtti lebontást tapasztal.Mondanom sem kell, hogy ezek az akciók bizonyos készségeket igényelnek? Ez nem egy autó kitölteni.

A keverék előkészítésének elkerülése érdekében figyeljen a négyütemű motorokra. Ilyen eszközként az olajat és a benzint külön kell önteni. Az ilyen modellek sokkal erősebbek és termelékenyebbek. Ez azonban hátránynak tekinthető, mivel sok nagy kapacitású gyep lesz a tisztításhoz. Ezért nem javasoljuk a túlfizetést, jobb, ha egy kis időt töltenek a benzin és az olaj előtt, és a megfelelő keveréket keresik.

Az ilyen trimmerekben az üzemanyagtartály kapacitása 0,5 és 1,5 liter között változik, ez a paraméter hatással van a megállási időre. Mindenesetre a gyártók azt javasolják, hogy a túlmelegedés elkerülése érdekében 40 percenként szünetet adjon a motornak.


Fotó: www.prorabtools.ru

Figyeljen!

A vágófejek típusai

Alapvető az a tény, hogy a vágófej trimmerrel van felszerelve. A készülékhez egy halászati ​​vonal vagy egy kés (fém vagy műanyag) szállítható. Vannak olyan modellek a dobozban, amellyel mindkét elem kerül.

átmérő halászati ​​vonal az elektromos trimmerek 1,2 és 2,4 mm között mozognak. Benzinvágók esetében a vastagság tartománya 1,2-4 mm. A vonalat a kezelt területen nagy számú kövekkel és fákkal kell használni. Miért? Igen, minden egyszerű - egy fa kést okozhat. És még ha nem is történik - a kést biztosan elrontják. Az egyes trimmer modelleknél a horgászzsinór szigorúan egyénileg illeszkedik, az ajánlott átmérő, amelyet nem lehet túllépni az ujjak kopásának elkerülése érdekében. Halászati ​​vonalkerek szakasz sokoldalú, alkalmas arra, hogy mind a fiatal füvet, mind a szárazságot nyírja.Négyzet alakú rész lehetővé teszi, hogy vágja keményfa fű.Csillagszakasz enyhe vágási móddal rendelkezik, ez a vonal a legmegfelelőbb a gyepre.

A kések nagyszerűek a magas kemény fű és a cserjék megdöntésére. A műanyag kések könnyedén eltávolítják a kemény növényeket - csalán vagy takarót. A cserjék jobbak egy fém késsel. Minél több foga van a késen, annál jobban fog megbirkózni a feladattal.

A vágófej kiválasztásához talán a legmegfelelőbb megoldás egy horgászhevederrel és késsel ellátott trimmer. Ez lehetővé teszi, hogy helyettesítse azt az oldal jellegétől függően.

Típusú trimmer fogantyú

A trimmer fogantyúk három különböző típusban kaphatók. Nézzük meg az egyes előnyöket.

 • D-alakú fogantyú kényelmes, kompakt - biztosan megfelel, de csak kis mennyiségű munkával. Különösen a kis területek, kerítések és halászvonalak keresztezésével.

      


Fotó: premium.shop.by

 • J-formájú toll kényelmes a trimmer fém késre szerelve. Ez a fogantyú kiküszöböli a kúpos alakú sebességváltó megközelítését. A vállpánt még könnyebbé teszi a munkát.
 • T-alakú fogantyú nagyon kényelmes használni. A munkavégzés közben végrehajtott mozgások nagyon emlékeztetnek a kézi köpenyre. Az ilyen trimmerek nagy teljesítményt és teljesítményt nyújtanak. Bármilyen vágófejhez használható.


Fotó: static.dom.by

Hasznos tippek

 • Vásárlás előtt figyeljen ne csak az árra. Tartsa a trimmert a kezében. Nézd meg, hogy mennyire kényelmes ez benne, milyen egyszerű a készülék működése.
 • A vállpánt használata a termék nagyon fontos jellemzője. Az öv jelentősen csökkenti a kéz terhelését, és a test többi részét elosztja. A megosztott sáv növeli a kaszálás körüli területet.
 • A trimmer súlyának a kapacitásának megfelelően a legkisebb elfogadhatónak kell lennie. Higgy nekem, egy nehéz eszköz gyorsan zavarja Önt - hamarosan elhagyja a gyepgondozást.
 • A legnagyobb hatékonyság érdekében a motornak nagyobb teljesítményűnek kell lennie, gyors gyorsítással.
 • A motort könnyen el kell kezdeni.
 • Szerszám kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a rezgéselnyelő rendszer hatékonyan működik.
 • A gyártók trimmerei különféle fúvókák beszerelésére szolgálnak. Ha trimmert vásárol a támogatásukkal, akkor a készülékből egy többszerszámú szerszámot kap: egy delimber, egy kultivátor és még egy hófúvó.

Népszerű trimmergyártók

A trimmerek sok vállalatot gyártanak. Némelyikük saját jellegzetességekkel rendelkezik.

 • BOSCH Ennek a gyártónak a választékában olyan modellek találhatók, amelyek a motor alacsonyabb helyével rendelkeznek, megkönnyítik és ugyanakkor megbízhatósággal rendelkeznek. Tökéletes idősek számára. Nagyon világos és könnyen használható.
 • Makita - a vállalat nagy teljesítményű trimmer modelleket képvisel. Megbízható motorokkal felszerelt. A vállalat eszközei képesek nagy mennyiségű munkát végezni Az alapkonfigurációban a leggyakrabban telepített csavart horgászvonal magas vágási tulajdonságokkal rendelkezik.
 • STIHL - ez alatt a márka alatt tucatnyi, és talán több száz, felső motorral rendelkező modellt mutatnak be. Ezek az osztályteremben a legegyszerűbbek az ilyen típusú technológiák között. A legtöbb esetben az eszközök összecsukhatóak (ehhez egy teljes csavarkulcsot használnak), ami megkönnyíti a szállítást. Nagyon kiegyensúlyozott súlyú, vibrációs védelemmel ellátott fogantyúval. A hőérzékelők nem gondolnak a munkaidőre.


Fotó: www.prorabtools.ru

Működési hibák

A vágófej trimmer gyakran félautomata - a vonal kis talajnyomással jön ki belőle. Azonban sok tulajdonos túl nagy erőfeszítést tesz, ami a fej megszakításához vezet. Ez a leggyakoribb oka a szervizközponttal való kapcsolatfelvételnek.

Még a trimmerek tulajdonosai körében is népszerű a működési alapszabályok be nem tartása, mint például a folyamatos üzemidő túllépése, vagy a nedves fű alacsonyabb motorral rendelkező eszközzel történő megdöntése. Mindez a motor elégetéséhez vezet.

A trigger gyors megrepedése folyamatos üzemelés közben történik nagy sebességgel. Ilyenkor a gombot teljesen lenyomva tartják, aminek következtében az érintkezők kiégnek.

Pontosan ugyanezen oknál fogva a motor szénkefék meghibásodnak.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák