értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás légkondicionáló

Hogyan válasszunk egy jó kondicionálót, hogy ne félj a bontásodtól

A légkondicionálás megfelelő kiválasztása

Tartalomjegyzék
 1. Fő kiválasztási kritériumok
 2. Egyéb jellemzők
 3. A legnépszerűbb légkondicionáló gyártók
 4. Közös ügyfélhibák
 5. Válaszok a gyakran feltett kérdésekre

Csak azok, akik légkondicionáltak, nyáron nem szárnyalnak, és télen nem fagynak meg, ellentétben a szerencsétlenekkel, akik hozzászoktak a központi fűtés szeszélyéhez. Szeretné csatlakozni az ilyen szerencsések soraihoz, ha otthon egy légkondicionálót telepít? Ön a helyes úton van! Segítünk vásárolni egy olyan minőségi egységet, amely sok éven át teljesíti kívánságait, hogy megváltoztassa a lakás mikroklímáját.

Fő kiválasztási kritériumok

Először is, emeljük ki azokat a főbb jellemzőket, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a legtöbb nem megfelelő opciót eltávolítsuk.

A légkondicionáló típusa

A tervezéstől és a működési elvtől függően minden háztartási légkondicionáló négy nagy csoportra oszlik:

 • Ablak;
 • Floor;
 • Fali osztott rendszerek;
 • Channel.

Lássuk, mi minden előnye és hátránya.

Ablak légkondicionáló- a piacon megjelenő első modellek. Olyan, mint a CRT TV-k a modern plazma óriások hátterében. Természetesen az ablak légkondicionálóinak új modelljei számos fejlesztéssel rendelkeznek, de működési elve és a rögzítés módja nem változott. A terjedelmes tömböt a faablak ablaktáblájába, vagy az üvegen vagy vékony falon lévő résbe telepítik úgy, hogy a fő része kívül legyen. Napjainkban az ablak klímaberendezések a technológia halálos típusa, mivel kompaktabb és erőteljesebb modellek megjelenésével, amelyekre nincs szükség az ablakra történő telepítésre, a kereslet rontott. De ha tetszik a motor retro-stílusa és dübörgése az ablakok csörgésével együtt, akkor az ablak nehéz tehergépkocsik tetszik neked. Emellett vitathatatlan előny az alacsony ár.

azok padló áll analógok szintén nem a modern vásárlók végső álma. Az ilyen klímaberendezések meglehetősen nagyok. Azonban még egy törékeny nő is megbirkózik a telepítésükkel: elég ahhoz, hogy az egységet az ablak mellé tegye, és hogy a csövet ki lehessen húzni a forró levegő eltávolításához (kb. 10 cm átmérőjű) kívül. A csend szerelmesei nem szeretik ezt az egységet: a többi modern modellhez képest a padló légkondicionáló nem büszkélkedhet a csendes működéssel. Ugyanakkor az ilyen eszközök költsége nem alacsonyabb, mint a funkcionálisabb és erősebb analógok ára.

Osztott rendszer - Ez egy ideális megoldás egy modern otthon számára, mivel tömörsége, nagy teljesítménye és megfizethető ára van. Az ilyen légkondicionálókat leggyakrabban otthonokban, kis irodákban és üzletekben telepítik. A színek és az esetek nagy száma lehetővé teszi, hogy belépjen az osztott rendszerbe bármilyen belső térben, és a kényelmes távirányító lehetővé teszi a levegő hőmérsékletének könnyű megváltoztatását. Egy kültéri egységhez több légkondicionáló csatlakoztatható.

Csatorna légkondicionáló - ez egy tervező álma, hiszen az ilyen eszközök minden kommunikációja és blokkja a mennyezetfüggöny alatt rejtőzik. Ha van egy nagy ház vagy egy nagy apartman, melynek területe 100m², akkor a csatorna kondicionáló telepítése megoldja az összes problémát. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a légkondicionáló és a légcsatorna kialakítása egy útkereszteződéshez hasonlít, az egyik ilyen egység egyszerre több külön helyiségben is lehűtheti a levegőt. A légcsatornáknak két hátránya van: a magas költség és a javítások szükségessége a telepítés után vagy után.

teljesítmény

A légkondicionáló területe a teljesítmény jellemzőitől függ. Minél nagyobb a szoba, annál nagyobb a hatalom. A szükséges teljesítmény kiszámításakor figyelembe kell venni a szoba megvilágításának fokát napfénygel.Ha a szoba a napsütéses oldalon jelenik meg, és nyáron inkább szaunaként néz ki, mint egy nappali, akkor minden 10m²-en 1,5 kW-ot kell venni. Ha a napfény változó sikerrel lép be a szobájába, vásárolhat 1 kW / 10 m²-es egységet.

Működési módok

Ha érdekel az energia megtakarítása és alszik, javasoljuk, hogy éjszakai üzemmódban légkondícionálót vásároljon: automatikusan csökkenti a ventilátorlapátok forgási sebességét, csökkenti a villamos energiafogyasztást és a légkondicionáló munkáját szinte elhallgatja.


Egyéb jellemzők

Mi a különbség a klímaberendezések között? Melyek a hasznos "chipek" a legnépszerűbb modellek?

 • időzítő. Képzeld el, hogy egy forró nyári napon jön haza, és otthonod friss és hűvös. Ez az ébresztési időzítő egy órával az érkezés előtt történő beállításával lehetséges. Szerelem kényelem? Akkor vesz egy kondicionálót időzítővel.
 • Levegőirány beállítása. Minden személy egyéni: valaki szeret egy friss szellőt, és valakinek a legkisebb feszület úgy tűnik, mintha a csontra meredt. A hideg levegőáramlásokkal szembeni vitatás elkerülése érdekében válasszon egy modellt, amely képes irányítani a levegőáramlást felfelé, lefelé vagy vízszintesen. Higgy nekem, ez megmenti Önt az örök "Én vagyok hideg", "Elvesztettem az egész hátam", "Betegek" és hasonló panaszok miatt.
 • elvezetését. Ha otthonod a tenger vagy az óceán közelében található, akkor ez a funkció nem feltétlenül felesleges. A légkondicionáló nem csak hűti és melegíti a levegőt, hanem csökkenti a páratartalmat.
 • szellőzés. Ez a funkció egyenletesen osztja el a meleg és hideg levegőáramlást a szobában, így egységesebb mikroklímát hoz létre. Ha nem akarja, hogy az egyik sarokban hideg legyen, és a másikban forró legyen, keresse meg a szellőztető üzemmódú légkondicionáló modelljét.
 • Levegőtisztító és ionizációs funkciók. A rossz immunitással, allergiával, asztmával, ezzel a funkcióval rendelkező emberek kevesebbet fognak fájni és sokkal jobban érezni magukat.

A legnépszerűbb légkondicionáló gyártók

A klímaberendezés vásárlásakor jobb, ha nem mentse el. Ez nem olcsó élmény, és telepítése csaknem ugyanolyan költséggel járhat, mint maga az egység. Jobb, ha egy kis pénzt költeni, de győződjön meg róla, hogy a légkondicionáló hűségesen több mint egy évig szolgál.

Három árszegmensben: gazdaságosság, közepes és elit a legmegbízhatóbb gyártókról lesz szó.

 1. A legjobb márkák, amelyek olcsó háztartási klímaberendezéseket gyártanak: Ballu, Suzuki, Samsung, LG, Aeronic, Haier. Ezeknek a gyártóknak a modelljei 10-20 ezer rubelbe kerülnek.
 2. Népszerű gyártók a klímaberendezések az átlagos ár szegmens (20-30 ezer rubelt) GoldStar, SHARP, Panasonic, Hitachi, Hyundai, Toshiba. Mint látható, ezeknek a vállalatoknak a nevét már régóta hallották, és nincs okuk kétségbe vonni a termékek minőségét.
 3. Az Elite légkondicionálókat olyan cégek gyártják, mint: Mitsubishielektromos, általánosFujitsu, Gree, Daikin. Az ilyen szörnyek kell fizetni 30-50 ezer rubelt.

Közös ügyfélhibák

Mit kell félni, hallgatva a légkondicionáló mosolygós édes hajú eladóját? Itt van egy választás a vevők legszörnyűbb hibáiról.

 1. Légkondicionáló beszerzése anélkül, hogy figyelembe venné a szoba területét és szintjét Túl erős klímaberendezés egy kis szobát hűtőszekrényké alakíthat, és gyenge kollégája nem fog megbirkózni a tágas teremben. Fontos, hogy önálló számítást végezzen (az átlagos megvilágítású helyiségek esetében 1 kW / 10 m² elegendő).
 2. Egy több részből álló rendszer megvásárlása egy kültéri egységgel hasonlít a macska egy táskában való vásárlásához. Ha a vezérlőegység meghibásodik, a szobákban lévő összes légkondicionáló leáll. Egy kis pénzügyi előny a javítóművészek szolgáltatásai számára lenyűgöző számla lehet. Ha több szoba légkondicionálására van szüksége, akkor jobb, ha mindegyikhez külön osztott rendszert telepít, vagy egy kábeltartót telepít.
 3. A légkondícionálóval együtt vásárolható a telepítés.Az a tény, hogy ezeket az engedélyeket a törvény már nem írja elő, de a csalók továbbra is a fogyasztók figyelmen kívül hagyják a jogot. Ha felajánlják, hogy megfizetik az ilyen engedélyt, akkor induljon közvetlenül a Rospotrebnadzor-tól ebből az üzletből.


Fotó: stroyprogress.info

Válaszok a gyakran feltett kérdésekre

Úgy tűnik, hogy a légkondicionálás és a telepítés sokak számára a fantázia szélén áll. Természetesen jobb, ha előre megismerjük a részleteket, hogy megakadályozzuk a bosszantó hibákat, amelyek sok pénzt és idegeket igényelnek. Javasoljuk, hogy olvassa el a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre, amelyeket a vásárlók a légkondicionálás választásakor kérnek.

Lehet megbetegedni a légkondicionáló miatt?

A légkondicionáló komplex egység, amelynek nem megfelelő működése káros lehet az egészségre. Ennek elkerülése érdekében egyszerű szabályokat kell követnie:

 • Ne irányítsa a hideg levegő áramlását emberre.
 • Nem ajánlott, hogy a helyiség levegő hőmérséklete 7 ° C-nál alacsonyabb legyen, mint a külső hőmérséklet.
 • Az asztmás rohamok és az allergiás reakciók elkerülése érdekében fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk a légkondicionáló szűrőket a portól. Ezt nem ajánljuk meg magának: jobb, ha a forró évszak kezdete előtt hívja szakemberét.

A légkondicionálók friss levegőt biztosítanak?

Sokan tévesen úgy vélik, hogy az ablak légkondicionálói közvetlenül szállítanak friss levegőt a lakásba. Ez nem így van: csak az apartman levegőjének 10% -át tudják kidobni. A többi légkondicionálóhoz hasonlóan csak a levegő hűtésére vagy fűtésére szolgálnak. A kivétel a szellőztető funkcióval ellátott kábel légkondicionáló berendezések, amelyek akár 100% -ban friss levegőt hoznak az utcáról.

Tudom bekapcsolni a légkondicionálót télen?

Ha a külső levegő hőmérséklete -5 ° C alá csökken, a klímaberendezést nem lehet bekapcsolni a kompresszorok nagy meghibásodásának kockázata miatt.

Lehet-e erősíteni a kültéri egységet az üvegezett loggia területén?

Javasoljuk, hogy a kültéri egységet nyitott falra szereljék, mert a folyamat során sok hő keletkezik. Ez az opció csak akkor lehetséges, ha a következő feltételek teljesülnek:

 • A loggia nagy területe;
 • A nyitóajtók jelenléte a blokk előtt.

Mikor van a legjobb idő a légkondicionálás megvásárlására?

Tavasszal és nyáron - ez a légkondicionálók értékesítésének szezonja, amikor a keresletük csak felborul. A telepítőcsapatok egy lakásból a másikra rohamosan próbálnak minél több megrendelést teljesíteni egy nap alatt, így a munka minősége csökken. Ha pénzt akar megtakarítani, és nem kell aggódnia a telepítés minőségével kapcsolatban, akkor jobb, ha őszén vagy télen légkondicionálást vásárol. Ekkor a klímaberendezések eladói és telepítői minden ügyfélért küzdenek, így az árak csökkennek, és a szolgáltatások minősége növekszik.

Melyik légkondicionáló a legcsendesebb?

A legtöbb modern modell nem haladja meg a folyamat zajszintjét. Ha ez az opció döntő fontosságú az Ön számára, fordítson figyelmet a japán vállalatokra. Daikin, Panasonic, Fujitsu és Mitsubishielektromos. Híresek a csendes teljesítményükről és megbízhatóságukról. Ha betartja az összes működési szabályt, akkor számíthat arra, hogy ezeknek a vállalatoknak a légkondicionálói több mint 15 évig tartanak.

Végül emlékeztetni szeretném, hogy mielőtt a boltba kerülne, olvassa el az ügyfelek véleményét az általad választott modellekről. Jobb előre tájékozódni a lehetséges hiányosságokról, mint az alacsony minőségű áruk megvásárlása után.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák