értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás élelmiszer-feldolgozó

Hogyan válasszunk egy jó élelmiszer-feldolgozót?

Az élelmiszer-feldolgozó illetékes választása

Tartalomjegyzék
 1. Az élelmiszer-feldolgozók főbb jellemzői
 2. Egyéb kiválasztási kritériumok
 3. Legnépszerűbb gyártók
 4. A vásárlók legrosszabb hibái közül három

Egy élelmiszer-feldolgozó, amely több funkciót kombináló eszköznek nevezett. Még a legegyszerűbb konyhai egység is könnyen képes zöldségeket vágni, az italokat és az ételeket gyorsan összekeverni, hogy előkészítse a levegőt. A fejlettebb modellek funkcionalitása még a legkifinomultabb háziasszonyra is hatással lesz.

Az élelmiszer-feldolgozók főbb jellemzői

Az élelmiszer-feldolgozók költsége számos tényezőtől függ. De az első dolog, amit figyelni kell, amikor kiválasztja a tálca teljesítményét, funkcionalitását és térfogatát.

teljesítmény

Annak érdekében, hogy az élelmiszer-feldolgozó a bejelentett kapacitással dolgozzon, vastagabbnak kell lennie:

 • 1,5 L - 300 W;
 • 2 liter - 400 watt;
 • 3 liter - 700 watt;
 • 5 l - 1000 watt.
 • A modern élelmiszerfeldolgozók akár 20 sebességgel is rendelkezhetnek. Nagy sebességet használnak a vágáshoz és aprításhoz, közepes - folyadékok veréséhez, alacsony - a tészta keveréséhez és dagasztásához.

alkalmassága

A kombináció különböző funkcióinak száma a készletben található fúvókák sokféleségétől függ. A szett minden egyes kombinációjában zöldségekre, aprító késre, gyúróra és habverőre van szükség.

 • A rácsok az alap és a leggyakrabban használt fúvókák. Segítségével vághat, vághat, dörzsölje, vágja zöldségeket.
 • Kés-csiszolás - egy éles, rozsdamentes acél kés, amely hús vágására szolgál.
 • Fúvóka-emulgeálószer - különböző termékek vertezésére: krém, tojás, mártások és más hasonló folyadékok.
 • Kneader - ez a kötés egyenletesen gyúrhatja a vastag tésztát.
 • A drágább modellek bővített készletet tartalmaznak. Az ilyen élelmiszerfeldolgozók fő csoportja gyakran tartalmaz: egy centrifugális és citruslevet, egy húsdarálót, egy malomot, egy turmixgépet, egy fagylaltgépet, egy fúvókát a kebbe kolbászok számára. Minél „egzotikusabb” komponensek, annál magasabb a konyhai gép ára.

Tál térfogata és anyaga

A kombájnba beépített kapacitás lehet műanyag, üveg vagy fém.

 • Műanyag tálak - olcsó, de a legkevésbé praktikus. Az élelmiszer-színezékekről nehezen tisztíthatók, gyorsan elvesztik a vonzó megjelenést, és lerombolhatnak vagy megszakadhatnak.
 • A fémtálakat professzionális szakácsok használják. A rozsdamentes acél nem szívja fel a szagokat, könnyen mosható, tartós és tartós.
 • Az üvegtálak ütésálló és hőálló üvegből készülnek. Környezetbarátak, praktikusak és esztétikai jellegűek, bár gyakran nem ajánlatos őket kidobni.

A tálca térfogata és kapacitása különböző méretű. Egy 1,5 literes tálban kb. 700 gramm tésztát gyúrhatunk, de 1,2 liter folyadékot keverünk össze. Egy 3-5 literes edényben nem lesz képes egy kis mennyiségű terméket legyőzni minőségi szempontból.

Egyéb kiválasztási kritériumok


Fotó: stylehome.org

 • Biztonság. A kombájnnak beépített biztosítékkal kell rendelkeznie, amely túlterhelés, túlmelegedés vagy meghibásodás esetén kikapcsolja a gépet.
 • Management. A mechanikus kapcsolók egyszerűek, de megbízhatóak és könnyen javíthatók a meghibásodás esetén. Az érintésvezérlés okos, kényelmes, könnyen kezelhető, de érzékeny a túlfeszültségre és a pontatlan kezelésre.
 • További funkciók. Egyes modellek felesleges funkciókkal vannak ellátva, amelyeknek sokat kell fizetniük.

Legnépszerűbb gyártók

Vezetők a konyhai berendezések gyártói között - Bosch, Philips, Moulinex és Kenwood. Ezeknek a márkáknak az élelmiszer-feldolgozói sokat vásárolnak, de magas színvonalú és sokféle funkcióval rendelkeznek.

A legjobb minőség és az ár különbözõ élelmiszer-feldolgozók Krups, Clatronic, Zelmer, Ariete és ProfiCook.

Kínai márkák hajnal, Szaturnusz, Vitek, Elbee, Liberton, Scarlett és DEX többfunkciós, de rövid életű.

A vásárlók legrosszabb hibái közül három


Fotó: st03.kakprosto.ru

Sajnos, nem mindenki hallgatja a szakemberek tanácsát, és a konyhai eszközöket saját preferenciáiknak vagy a barátok tanácsának megfelelően választja ki. Melyek a vevők kritikus hibái?

 1. A kombináció megjelenése. Sok nő úgy véli, hogy a kombináció a tervezés szempontjából. Jellemzők, de jobb, ha előnyben részesítjük a bizonyított Bosch cég szigorú klasszikus designját, mint egy kínai gyártású egység csillogó csillogását.
 2. "All inclusive" beszerzési modell. A fúvókákat, a további tálakat és maga a készüléket úgy kell tárolni, hogy minden mindig kéznél legyen. A kis konyhákban nem lehet elegendő hely ehhez, és aligha szeretné cserélő fúvókát kapni a felső polcról. Ennek eredményeként meg kell botladoznod az élelmiszer-feldolgozó részeit vagy ritkán használnod kell.
 3. Nem megfelelő tálca mennyiségének kiválasztása. Egy kis tálban a zöldségmegőrzés egy kis tálban valóságos pokolba kerülhet, valamint két evőkanál mártást főzhet 5 literes tálban.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák