értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás autós navigátor

Egy jó navigátorral nem fog eltévedni

Az autós navigátor megfelelő választása

Tartalomjegyzék
 1. A navigáció elve
 2. Fő kiválasztási kritériumok
 3. Mi más hasznos navigátor?
 4. Az autóipari eszközök alosztályai
 5. következtetés

Gyakran lehetséges, hogy a járművezetők kritikáját hallják, hogy a navigátorok nem nyújtanak optimális útvonalakat, amelyek nem felelnek meg a valós forgalmi helyzetnek. Az ilyen helyzetek több mint 50% -ának oka az eszközök szoftverrészének helytelen működése a valós terephez viszonyítva. Ha a készülék helyesen van kiválasztva, akkor mindig támaszkodhat rá és bízhat a javasolt útvonalon. Mit kell tudni, ha ilyen terméket vásárol az autójában, különösen azért, mert több mint 100 modellt talál a boltok polcain? Az eszközt számos paraméter jellemzi, de az optimális vásárláshoz elegendő annak főbb jellemzőinek megértése.

A navigáció elve

A paraméterek felülvizsgálatának megkezdése előtt röviden meg kell fogalmazni a navigátor elveit, majd egyértelműbbé válik a jellemzőinek fontossága. A hagyományos GPS-navigátor, hogy az utcákat és az autót mozgó háromszög formájában saját képernyőjén jelenítse meg, a helyszín koordinátáit és a területnek megfelelő térképet használja. Ez a két komponens szükséges a készülék működéséhez.

Kiszámítja a pozíciókoordinátákat a Földön keringő műholdakból érkező jelek fogadásakor és a GPS-re rövidített globális pozicionáló rendszer kialakításával. Az impulzusok legalább négy műholdból érkeznek. Ugyanakkor látniuk kell őket. Ezért a navigátor pontosságát nemcsak a számítási algoritmus, az antenna típusa és a vevő érzékenysége befolyásolja, hanem a terepkönnyítés is. Ezt a tényt figyelembe kell venni a zárt területen, ahol házak és dombok tartózkodnak, mivel a készülék egyszerűen nem tud jelet kapni a műholdról. Még zavaros időjárás esetén, és még inkább az esőben, az impulzusok amplitúdója jelentősen lecsökken.


Fő kiválasztási kritériumok

Az ilyen termékek kényelmes használatának legjelentősebb két fő kritériuma lehet:

 • Képernyőméret;
 • Navigációs szoftver.

kijelző

Vezetéskor a járművezetőnek rövid ideig meg kell néznie a képernyőt, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobb minőségben és méretben legyen egy olyan kép, amely a lehető legrövidebb időn belül megragadja a szükséges információkat. De érdemes megjegyezni, hogy a készülék méretei és súlya függ a kijelzőtől, de az autóba történő beépítéshez nem játszik különös szerepet, a fő követelmény a használhatóság. A műszerfalra vagy a szélvédőre szerelt hely kiválasztásakor figyelembe kell venni a készülék méreteit. Az autó praktikus modell lesz, több mint 5 hüvelykes képernyővel. A készülék univerzális használatának (az autóban és a gyaloglásban) változataként szintén alkalmasak a 4-5 hüvelykes kijelzővel rendelkező modellek.

szoftver

A navigációs szoftver (szoftver) egy teljes operációs rendszer. Attól függ, hogy milyen térképeket kell dolgoznod, milyen informativitásuk van, valamint a megjelenítő objektumok részleteit (szállodák, benzinkutak, látnivalók, forgalmi dugók stb.). Ezenkívül a szoftver felelős a következőkért:

 • A mozgás tényleges sebességének kiszámítása;
 • A rendeltetési helyre érkezés időpontjának meghatározása;
 • Hangtámogatás biztosítása a jármű mozgatásához az útvonal mentén.

A különböző típusú szoftverek saját jellegzetességekkel rendelkeznek, és különböző módon képviselik ugyanazon város részletes térképét. Néhányan csak épületek nélküli utcák vonhatók le, mások számát lehet megadni a cím navigáció szervezéséhez, és még mások is forgalmi dugókat mutatnak.

Minden navigátor egy már telepített térképeket tartalmaz.Ezért kívánatos, hogy a jellemzőikben navigáljanak annak érdekében, hogy minden szükséges adatot kényelmes módon szerezzenek be. A lényeg az, hogy tartalmazzák a szükséges városokat és terepet. Ellenkező esetben a készülék rendszeres játékká válik. Szinte minden modell lehetővé teszi további kártyák beszerzését és telepítését.

A navigációs szoftver leggyakoribb típusai:

 • Autosputnik - orosz szoftver, amely részletesebb térképekkel dolgozik. A POI alapja rendszeresen frissül (üzletek, színházak, bankok, kávézók, benzinkutak, stb.), Valamint a Speedcam (radarok, közlekedési rendőrök, sebességváltók, vasúti átjárók stb.). Valódi címkötés az épületek kontúrjaival. Támogatja az ingyenes Yandex szolgáltatást.
 • Navitel - az orosz navigációs szoftverek, amelyek térképei utcaneveket, épületszámokat, metróállomások megnevezéseit és sok más hasznos információt tartalmaznak. Magában foglalja Európa, Közép-Ázsia, Transcaucasia és mások összes országát. Oroszországot egy általános áttekintő térkép képviseli (a legfrissebb változatban, a Föld áttekintő térképén) és a szövetségi körzetekben. Nagyon pontosan nyomon követte az egész FÁK-t. Az ország teljes közúthálózata minden városban és településen. Bővített POI adatbázis és támogatás a Cork szolgáltatáshoz. A navigátorok sok modelljére van telepítve. Különleges jellemzője a háromdimenziós formátumú innovatív technológia.
 • iGO8 - egészen a közelmúltig az egyik legnépszerűbb navigációs szoftverünk volt hazánkban. A fő jellemzője a reális textúra háromdimenziós épületei. De alapvetően Európa területére vonatkozik, és Oroszország számára a program nem igazodik. Nem támogatja a "forgalmi dugók" szolgáltatást. A térképek főként csak nagyvárosokra vonatkoznak.
 • A népszerű navigátorok számára hazánkban Garmin az azonos nevű szoftvert olyan térképek kínálják, amelyek nemcsak a járművezetők, hanem a halászok, a vadászok és az utazók számára is hasznosak lesznek. Az utak és Oroszország minden látnivalójának részletes topográfiai térképei. Kiváló címkeresés. A szoftver előnye sok ország jó útja.


Mi más hasznos navigátor?

Mivel az eszköz egy elektronikus eszköz (szinte tabletta számítógép), amelyért a processzor és a szoftver felelős, és az információ felhasználóbarát formában jelenik meg, a navigáció mellett más feladatokat is elláthat. A leghasznosabb és legnépszerűbb funkciók a következők:

 • Videó és hangfájlok lejátszása szinte az összes leggyakoribb médiaformátum. Nagyon kényelmes, hogy átadja az időt a forgalmi dugókban. A médiafájlok memóriakártyákról olvashatók, de számos jelenlegi modell már rendelkezik USB csatlakozóval.
 • A hang átadása a beépített FM-adó segítségével a telepített fejegységen, és így az autó akusztikáján.
 • Hátsó nézet kamera csatlakoztatása és jelenítse meg a képet a képernyőn. Nagyon hasznos funkció a parkoláshoz, ha az autó nem rendelkezik parkolási asszisztenssel. A fényképezőgép nem szerepel minden modell csomagjában, de külön megvásárolható. A lényeg az, hogy szabványos videó bemenet legyen.
 • Hangszóró-kapcsolat Bluetooth vezeték nélküli kapcsolathoz mobiltelefonhoz (okostelefon). Ebben az esetben a navigátor helyettesíti a "kihangosító" készletet.

Az eszköz kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a felhasználói felület kényelmére, nevezetesen arra, hogy az ikonok méretei elegendőek-e és az optimális útválasztás. Ugyanakkor ajánlatos választani a módokat: a legrövidebb, a legoptimálisabb, figyelembe véve a forgalmi dugókat és másokat. Ha megváltoztatja a navigátor által javasolt útvonalat, akkor gyorsan újjáépítenie kell, és frissített mozgásirányokat javasolnia kell. Győződjön meg róla, hogy kényelmes skálázási és automatikus forgatási funkcióra van szükség.

Az autóipari eszközök alosztályai

A nagy kijelzővel rendelkező autók modelljeit eltávolítható és süllyesztett (telepíthető) navigátorokba sorolják. Az első tabletta tabletta formájában készül.Ezeket egy speciális állványra rögzítik szívócsészével. Könnyen eltávolíthatók, így bármikor el tudják vinni őket egy másik autóba. Ezek a termékek szabványos cigarettagyújtóhoz csatlakoznak. Beépített akkumulátorral rendelkeznek, így önállóan tudnak dolgozni egy ideig. Az alábbi modellek népszerűek az autósok körében: Navitel A731,Garmin Nuvi52LM,Fedezze fel a Patriot-ot, Lexand STR-7100 HDR és mások

A telepített navigátorok GPS funkcióval rendelkező rádió formájában készülnek. A középkonzol rendszeres helyére van felszerelve, és kifejezetten az egyes modellekhez készült. A tápellátást a fedélzeti hálózat biztosítja. Az ilyen eszközök telepítéséhez és csatlakoztatásához szakembereknek kell lenniük.


következtetés

A navigátor hatékonysága és kényelme a hardver-szoftver komplexum hasznosságától függ. Nem számít, milyen fejlett a készülék platform, de a felhasználóbarát kezelőfelület nélküli szoftver használata nem lesz hatékony. Ezzel ellentétben, a legkorszerűbb kártyák, amikor egy platformot használnak egy elavult chiprel, zavarják a felhasználókat a késésekkel és a gyakori jelvesztéssel.

Ezért szükséges, hogy a pénzügyi képességektől függően, de a közepes árkategóriától függően, csak a bevált márkákat vásároljanak. Az ilyen készülékek modern GPS-modulokat, nagy sebességű processzorokat használnak és elegendő mennyiségű memóriát biztosítanak. A szoftverrel együtt a kényelmes navigáció is biztosított.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák