értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás légtisztító

Hogyan nem kell túlfizetni egy légtisztítót

A levegőtisztító kompetens választása

Tartalomjegyzék
 1. Fő kiválasztási kritériumok
 2. További funkciók
 3. Top légtisztító gyártók
 4. Gyakori hibák a vásárlás során

A tiszta levegő sok orosz városban borzalmasan környezetbarátok, és különösen a nagyvárosi területeken a levegő összetételével kapcsolatos nehéz helyzet: próbálja meg lógni a mosott fehér lapokat az erkélyen, és szürke piszkos lapokká válnak, amelyek undorítónak tűnnek, nem szeretnek aludni. És ezzel lélegezünk!

Ha érdekel a családod egészsége, akkor megérted: egy nagy város lakosának légtisztító vásárlása szükségszerű. Ez a készülék nem csak a por és a szennyeződések részecskéit, hanem a pollent is tisztítja, semlegesíti a szagokat, megöli a vírusokat és a baktériumokat. Segítünk meghatározni a legmegfelelőbb modellt.

Fő kiválasztási kritériumok

Légtisztító típus

A légszűrő jellemzőitől függ, hogy milyen problémákkal küzd a legjobban. Tekintsük a leggyakoribb típusokat és hasznos tulajdonságaikat:

 • Elektrosztatikus szűrőkúgy tervezték, hogy elnyelje a port. Ha a lakás egy forgalmas autópálya vagy gyár közelében található, és a családja senki sem szenved asztmában vagy allergiában, akkor kiválaszthat egy modellt a szűrővel. Könnyen mosható, ezért ritkán cserélhető.
 • HEPA szűrőkalaposabb légtisztítást biztosítanak, ezért alkalmasak allergiákra és asztmás betegekre. A hagyományos porszívóval tisztíthatja őket, és évente 1-2 alkalommal cserélheti őket.
 • ionizálónálnem gyűjtik magukba a port, hanem vízszintes felületekre ülnek. Az ilyen tisztítószerek gazdaságos emberek számára alkalmasak: nem igényelnek szűrők cseréjét, de a tulajdonosnak saját kezével gyakrabban kell törölnie a házban lévő port.
 • Levegőmosónem szükséges a szűrőket is kicserélni, mivel tisztítják a levegőt a vízszuszpenzióon keresztül.

alkalmassága

A boltokban bemutatott eszközök többsége egyszerre több funkciót kombinál, így két készüléket vásárolhat egyben. Néhány lehetőség a kombináláshoz:

 • Tisztító és párásító (alkalmas csecsemőknek, akiknek szüksége van nedves levegőre);
 • Az ózonálás funkcióval rendelkező levegőtisztítók megölik az összes patogén baktériumot és vírust, lebontják a cigarettafüst részecskéket és a pollent (ez a gyenge immunitást mutató emberek számára);
 • A fotokatalitikus levegőtisztítók harcolnak a baktériumok és a gombák ellen (nagyszerű lehetőség a magas páratartalmú szobák számára).

teljesítmény

A készülék teljesítménye határozza meg, hogy mennyi levegőt tud tisztítani. Mielőtt belépne a boltba, mérje meg a szobát, hogy ne tévesszen meg a vásárlással.


Fotó: www.ochistitelvozduha.ru

További funkciók

 • Az időzítő hasznos lesz azok számára, akik energiát takarítanak meg, vagy gyakran elfelejtik kikapcsolni a készülékeket, elhagyva a házat.
 • Számos üzemmód lehetővé teszi a ventilátor sebességének beállítását, amely meghatározza a teljesítményt és a zajszintet. Kényelmes funkció azoknak, akik kisgyerekekkel vagy érzékeny alvással rendelkező házastárssal rendelkeznek.
 • A szennyezésérzékelő növeli az eszköz költségeit, de csökkenti az energiafogyasztást. A légszűrő eldönti, hogy mikor kell bekapcsolni, a lakás légszennyezésétől függően.

Top légtisztító gyártók

Ha meg szeretné vásárolni a legegyszerűbb, de ugyanakkor kiváló minőségű modellt, akkor figyeljen a vállalatok termékeire levegőkényelem, MARTA, maxwell, ORIENT és levegőTec.

Ha mélyebb levegőtisztítást és kiegészítő funkciókat szeretne, akkor a gyártók, mint például a gyártók modelljei közül választhat NEOTEC, Polaris, Vitesse, Timberk, Ökológia Plusz.


Gyakori hibák a vásárlás során

 1. Ha nincs készen állni a légtisztító körül, úgy, mint egy újszülött gyermek, ne vásároljon levegőmosót: 2-3 naponta egyszer kézzel kell tisztítani. Továbbá nem illeszkedik a párásítóhoz: folyamatosan kell vizet öntenie.
 2. A cserélhető szűrőkkel ellátott légszűrő megvásárlásával a szegény diákok élete folyamatos küzdelem lehet a túlélésért. Ha nem áll készen arra, hogy rendszeresen vásároljon drága szűrőket, jobb, ha egy ionizátort vásárol.
 3. Ne vegyen tisztábbat, amíg el nem dönt, hogy hová tette. Egyes modellek különleges feltételeket igényelnek, mint például az egzotikus drága és szeszélyes állatok. A japán stílusú lakásokban, ahol a vízszintes felületek felett nincsenek bútorok, a mérőfelület felett nem lehet bútorokat találni.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák