értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszuk ki gőzös?

A gőzhajó okos választéka: mindent, amit tudni kell a vásárlás előtt

Hogyan válasszunk egy párolót?

Tartalomjegyzék
 1. Egy kis történelem
 2. Mi szükséges gőzölő: alkalmazások
 3. Mik azok a ruházati gőzölők
 4. A gőzölő kiválasztásának fő kritériumai
 5. További funkciók
 6. Top Steamer gyártók
 7. Mi fontos tudni, mielőtt vásárol
 8. Milyen gőzhajó választ a végén?

Milyen gyakran töltötte fel fél reggelét arra, hogy felkészüljön a munkájára, hogy kiegyenlítse a pólón vagy blúzon lévő bonyolult ráncokat? És vasárnap vasalás tiszta ágynemű, elvisz egy nap a szabadidő? Ha a vasaló kapacitása nem elég, segítsen a gőzölőnek, simítsa ki a szövetet egy gőzzel.

Segítünk választani egy olyan minőségi gőzölőt, amely a vasalást valódi szórakoztatássá teszi, és meghosszabbítja kedvenc dolog életét!

Egy kis történelem

Az első gőzhajót, amely a modern eszközök prototípusává vált, 1940-ben szabadalmaztatta az amerikai Jiffy Steamer cég, és célja az volt, hogy helyreállítsa azokat a filc kalapokat, amelyek azokban a napokban népszerűek voltak. Ezt követően a készülék egyre inkább a ruházatra összpontosított, sok modell különbözik a jellemzőktől, mérettől és ártól. A hazai fogyasztók számára a gőzhajók csak a 2000-es évek elején váltak elérhetővé, nagy lelkesedéssel fogadtak el és ma is nagyon népszerűek. De kezdetben - ez a zsákban van!

Mi szükséges gőzölő: alkalmazások

Fő cél - gyors, kényelmes és, ami a legfontosabb, a redők, a textíliák, a szőrme vagy a bőr bőreinek finom simítása. Ilyen eszközök segítségével könnyű és egyszerű ruhákat rendezni, hogy szép és friss megjelenést adjon nekik. Ugyanakkor a kezelt szövet lágyul és rugalmasabbá válik.

Teljesítmény modellek a klasszikus vas nagyon valóságos alternatívája lehet, és néha valóban segíthet abban az esetben, amikor nem tud segíteni. Például, a vékony és finom anyagokból (amelyek nem alkalmasak a vörös forró talppal való érintkezésre), a felsőruházatra, a blúzokra, a ingekre, a bonyolult díszítőelemekkel ellátott ruhákra való simításokat a gőzösre kell bízni.

A mindennapi életben használt készülékek nemcsak a ruhákra hajtogatott ráncok elleni küzdelemben, hanem elégségesen is hatékonyak egyetemes. Ilyen hasznos funkciók a függönyök gőzölése, a kárpitozott bútorok fertőtlenítése, a gyermekjátékok, a kellemetlen szagok eltávolítása, felfrissülés, nedvesítés.

Hihetetlenül igényelt eszköz és a szakterületen. A szállodák, butikok, esküvői szalonok, vegytisztítók gőzölőket használnak, hogy nagy mennyiségű ruhát kiszolgáljanak anélkül, hogy túlszáradnának vagy sérülnének. Végül is a gőz hőmérséklete általában nem haladja meg a 100 ° C-ot.

Mik azok a ruházati gőzölők

A ruhákhoz többféle gőzhajó létezik, és az egyik vagy a másik közül a választás az eszközhöz rendelt feladatoktól, a jellemzők funkcionalitásától és relevanciájától függ attól a céltól, amelyre ténylegesen megszerzett.

Kézi

Egyszerű, kényelmes és kompakt típusú gőzhajó, amelynek működési elve kevés az elektromos vízforraló működésétől. Ezen túlmenően, mint ebben a minőségben, a legtöbb kézi eszköz sikeresen használható. Ez az opció leginkább közúti tartozékként használható, de otthon is alkalmas arra, hogy nem a legnehezebb feladatokat elvégezze a könnyű szövetből (pólók, blúzok, ingek, stb.), Semlegesítő baktériumokból és "felszívódott" szagokból.

A kézi otparivatel előnyei: könnyű, kompakt (könnyen illeszthető még egy kis zsákba is).

hiányosságokat: kis teljesítmény, korlátozott ideig tartó folyamatos munka a víztartály kis térfogata miatt, a természetes (len, pamut) és néhány sűrű szövet (gyenge, tweed, kasmír) gyenge hatékonysága.

emelet

Ez a típusú eszköz klasszikusnak tekinthető. A ház egy padlóra helyezve van, amely egy víztartályt és egy fűtési rendszert tartalmaz, a végén egy gőzzel ellátott tömlőt, és többnyire függőleges állványt, akasztókkal a ruha lógásához.

Strukturálisan lehet:

 • Én áramlik. Ismét - a vízforraló elve. A kazánban a vizet felmelegítik, és a keletkező gőz a tömlőn keresztül a vas nyílásain keresztül áramlik ki. Kezdetben az összes gőzölő áramtalan volt, amíg a hegemóniájukat az alábbiakban ismertetett fejlettebb modellek megsértették;
 • Gőznyomással. Ebben az esetben a generált gőzt speciális kazánban tartják a kazánban, amíg az optimális nyomást el nem éri. Ily módon erősebb kimeneti áramot biztosítunk, amely intenzívebben és mélyebben behatol a szövet szálain. Ennek megfelelően a simítás a lehető leghatékonyabbá válik.

A padlón álló gőzölők előnyei: a teljesítmény sokkal magasabb, mint a kézi modellek, a hosszú folyamatos működés, a jobb funkcionalitás.

K hiányosságokat közé tartozik: tisztességes méret és súly, magasabb ár, nem a legjobb manőverezhetőség.

többfunkciós

Ezek az eszközök kombinálódnak, amelyek képesek egy vagy több különálló készülék funkcióit egyetlen gőzgenerátor segítségével végrehajtani. Azonban az ár számára előnyösebbek és kevesebb helyet foglalnak el.

A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 • Steamer Steam Cleaner. Az ilyen modellek kiegészítő fúvókákkal vannak ellátva a függőleges és vízszintes kemény felületek, kárpitozott bútorok, szaniterek tisztítására. Egy másik lehetőség a gőzölős gőzölő funkció. A fő különbség a gőz teljesítmény, nyomás és hőmérséklet növekedése;
 • 3 in 1 - gőzölő, gőz tisztító, vas. Ezekhez az eszközökhöz a vasalási funkció egy erős és gyakorlatilag professzionális gőzvas segítségével is elérhető;
 • Gőzölős vasalódeszka. Az összecsukható kialakításnak köszönhetően a készülék képes a ruhák vertikális feldolgozásának szokásos funkcióira, vagy vízszintes mini vasalórendszerré alakul, ahol a háromszög alakú gőzvasaló helyettesíti a hagyományos vasat.

A gőzölő kiválasztásának fő kritériumai

teljesítmény

A fűtési sebesség főleg a paramétertől függ. A legtöbb esetben a kimenő gőz mennyisége is hatással van, bár nem mindig. A gőzhajók manuális modelljei jobbak, ha nem kevesebb, mint 1000, emeleti modellek - 1500 W. Ellenkező esetben nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy csatlakozik a csalódott felhasználók soraihoz, akik úgy vélik, hogy a gőzölő haszontalan eszköz.

Víz tartály kapacitása

Minél nagyobb, annál hosszabb lesz a készülék folyamatos működése. És ezért több dolgot kezelhet, és óvatosabban teheti meg.

Gőzintenzitás

Mért gramm per perc. Az időegységenkénti mennyiségű gőz mennyisége a feldolgozás hatékonyságától függ. Ha olyan gépet szeretne, amely képes megbirkózni a legnehezebb feladatokkal, válasszon egy nagy intenzitású gőzölő modellt.

a nyomás

Az egység bar. Leggyakrabban az univerzális gőzölő-gőz tisztítók nyomás alatt vannak. A jó érték egy 3,5 bar, 5 vagy annál nagyobb érték.

Módok száma

Vannak olyan fejlett modellek, amelyek különféle gőzellátási szinteket biztosítanak különböző típusú szövetekhez. Ez a formátum leginkább alkalmas professzionális használatra üzletekben, stúdiókban, szállodákban. Hazai modelleknél elegendő egy szabványos üzemmód. A 100 ° C-ig terjedő gőzhőmérséklet nem okoz problémát még a legkényesebb anyagok esetében sem.

Tömlő hossza

Minél nagyobb, annál kényelmesebb az eszköz használata.De ha hosszabb tömlővel rendelkező gőzölőt választunk, biztosan tisztázni kell - van-e melegítő a vasban? Ha nem, az előny hátrányba kerül.

Anyaggőz vasalás

Fémlemez erősebb, tartósabb és megbízhatóbb műanyag. Ha a szóban forgó eszköz vízszintes sztrippeléssel működik, érdemes figyelni egy speciális bevonat jelenlétére, amely javítja a csúszást.

Vízminőség

Az olcsó gőzölők általában nem védik a skála kialakulását, és a gyors meghibásodás elkerülése érdekében a normál működéshez desztillált vizet kell használni, amelyet rendszeresen vásárolni kell. Ezért az idő múlásával a szokásos „olcsó-drága” felfogás egyre homályosabbá válik.

Top gőzölők A közepes és magas árkategóriák általában szűrő és lágyító vízzel vannak ellátva a csapból, és e tekintetben gazdaságosabbak.

 

További funkciók

A modern gőzhajók eléggé funkcionálisak, így a választás annyira bonyolult. Azonban a kiegészítő tartozékok jelenléte a készletben nagyon hasznos bónusz lehet, és segít bővíteni a pároló képességeit.

 • kefe. A fúvóka célja, hogy tisztítsa meg a szösz és a por külső ruháját párhuzamos gőzkezeléssel;
 • Nadrág bilincsek. Segíti a nyilak alakítását. Igaz, ugyanazon eredményre támaszkodva, mint a klasszikus vas használatakor, nem éri meg;
 • A deszka a vágás összetett elemeivel dolgozik. Egyfajta lemez, amely megkönnyíti a gallérok, zsebek, mandzsetták stb. Simítását;
 • Védő kesztyű. Lehetővé teszi, hogy hatékonyan megbirkózzon még bonyolult feladatokkal is, anélkül, hogy félnie kellene az égési sérülések megjelenését.

Top Steamer gyártók

A hazai piacon otparivateley jól ismert híres cég Philips. Tartományát minden formátum nagyon méltó modelljei mutatják - mind a kézi, mind a padló és a multifunkcionális. Kár, hogy az áruk gyakran szükségtelenül magasak.

Orosz márka Kitfort (Kínában termeléssel) elég technológiai, modern, ugyanakkor megfizethető gőzhajókat mutat be a fogyasztóknak. Az az eset, amikor jó ár-érték arányról és funkcionalitásról beszélhet. A minőség nem tűnik rossznak, de vannak panaszok is.

A költségvetési szegmensben megtalálhatók a klasszikus "kínai" megfelelő példányai (remélem, hogy senki sem hisz a "nemes" származásban) Polaris, UNIT, Mystery. Ha olcsóbb választ, vegye figyelembe az anyagok minőségét és a jótállási időt.

A legszükségesebb termékek az orosz, fehéroroszországi és kazahsztáni piacra szállított termékek. "Nagy mester"amely három népszerű márkával rendelkezik:

 • MIE. Az ilyen márkájú modellek hagyományosan magas pozíciókat töltenek be a gőzgépek és a vasalóeszközök piacán. Az olaszországi gyártmányok szerint vannak elhelyezve, de nem talál semmilyen jelölést, amely megerősíti ezt a tényt az eszközön. És ez valószínűleg azt jelenti, hogy az „olaszok” előállítják, és inkább pálcikával eszik. Mindazonáltal a magasság jellemzői, funkcionalitása és hatékonysága;
 • GM (nagy mester). Ez a márka erőteljes, multifunkcionális és modern háztartási és professzionális készülékeket gyárt. Az ár, mint a MIE, meglehetősen nagy, de a minőség és a lehetőségek megéri.
 • 3A Super Jet. A gazdasági osztály háztartási modelljeit képviseli.

Mi fontos tudni, mielőtt vásárol

Gőzhajó megvásárlásakor egyes felhasználók túlbecsülik a képességeit, vagy egy olyan modellt választanak, amely nem alkalmas a jellemzőikre. Sajnos, néha a gyártók (és gyakrabban az eladók) termékeik (áruk) minőségét díszítik.

Fontolja meg a tipikus hibákat és tévhiteket

 1. A gőzölő képes teljesen kicserélni a vasat.. A leggyakoribb mítosz.És bár egy ilyen kijelentésben jelentős mennyiségű igazság van, nem mindig érdemes csodára számolni. Finom módon lehetséges a hagyományos, komplex típusú textíliák kiegyenlítése, amelyekkel komoly nehézségek merülnek fel még nagy, közvetlen hőmérsékletű fűtéssel és ugyanolyan gőzzel ellátott vasalókkal is, de az idő és az erőfeszítés szempontjából alig racionális;
 2. A készülék képes eltávolítani a foltokat.. A szennyezett ruhák gőzölése értelmetlen, mosni kell. A kárpitozott bútoroknál az „elfogyasztott” szennyeződés gőzzel lágyulhat, de végül csak tisztítószerekkel és mechanikai hatással távolítható el.
 3. A 100% -os skála elleni védelmi rendszer jelenléte megoldja a problémát. Nem mindig. Egyes régiókban a víz keménysége olyan magas, hogy nem segít a lágyító szűrők. Ebben az esetben párlatot kell használnia.

Milyen gőzhajó választ a végén?

A válasz erre a kérdésre meglehetősen kiszámítható: a legjobb lesz az, ami a legjobban megfelel az Ön igényeinek, a legkényelmesebb és könnyen használható, minden szükséges jellemzővel a szükséges feladatok elvégzéséhez. Nagyobb garancia kívánatos, az ár egyéni kérdés. Hasznos figyelmet fordítani az eszköz kialakítására, mivel az esztétikai alkatrész nem törlődött.

Reméljük, hogy a felülvizsgálatunkból nyert információk segítenek abban, hogy megközelítsék a gőzölő választását a szakképzett ruhákhoz, és hogy megismerkedjenek a különböző kategóriájú gőzhajók legjobb modelljeivel, különálló értékelés.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák