értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás overlock

A varrás és a hemming nem ugyanaz

A overlock kompetens választása

Tartalomjegyzék
 1. A overlock kiválasztásának fő kritériumai
 2. További overlock funkciók
 3. A legjobb overlock gyártók
 4. Közös ügyfélhibák
 5. Melyik overlokk jobb választani?

A ruhák otthoni varrása a saját és szeretteik számára sok női kedvenc hobbi. Valaki még rendszeres jövedelmet is hoz. Először a kézművesek a varrógépeket túlkötő varrással töltik. De ha a varrási mesterműveinek megjelenését professzionálisabbá és reprezentatívabbá szeretné tenni, vagy akár hobbit is üzletgé alakíthat, nem teheti túlkötés nélkül.

A overlock fő feladata, hogy a szövetek széleit a varratok köré ragadja, hogy megvédje őket a virágzástól.

A túlkötéssel kezelt varratok nem morzsolódnak, nyúlnak (ez fontos a kötöttáru esetében) és jól néz ki. Az első autókat csak ez a művelet kedvéért gyártották. A modern zárak funkcionálisabbak: képesek hímzésre, dekoratív varratok díszítésére, több réteg varrására, valamint a felesleges szövet simítására. Melyek az otthoni overlock kiválasztásának paraméterei?

A overlock kiválasztásának fő kritériumai

Looper opciók, varrás opciók

A hurok határozza meg a szálak szövésének természetét, és meghatározza az egyszerre végrehajtható vonalak számát. Javasoljuk a hurok típusának kiválasztását a leggyakrabban végrehajtott varratoktól függően. A túloldás lehet 2, 3, 4, 5-filar.

Melyek a varratok lehetőségei és milyen előnyei vannak?

 • Három menetes varrás - A legegyszerűbb, bár erős és megbízható. Ezeket két hurok segítségével lehet elvégezni, amelyek mindegyikben elérhetőek, még a költségvetés túlhajtásai is.
 • Dupla menetes varratok csak abban az esetben lehetséges, ha a hurok átalakítóval van felszerelve (a munka előtt egy további részt helyezünk a felső hurokba). Ez a varrás kevésbé terjedelmes, mint a háromszálú ragasztó, ami hasznos a vékony szövetekkel való munkavégzéshez.
 • Négyszálas varrás két alsó hurkot igényel. Ez a varrás kifejezetten az alkotórészek egyidejű öntéséhez szükséges. Ha a overlock képes 4-szálos varrásra, akkor ez azt jelenti, hogy van egy 3-menetű, különben nem történik meg.
 • Öt öltés varr három hurok szükséges. Ez a varrás a legszélesebb, ezért kiválóan alkalmas az erősen áramló anyagok átfedésére.

Háromszálas varrás - standard. A overlockerek leggyakoribb modelljei mindössze 3,4 filar. A bonyolultabb varratokhoz több tekercs szükséges. Ebből a szálból a nehezebbé válik, bár a vonalak választéka bővül. Például az 5-szálas varratokat létrehozó overlockerek a Juki MO-75E, AstraLux 8000CL, Bernina 1300MDC

Kényelem menet

Nincs túlzottan nehéz a túlzárásnál, bár a kezdőknek való szálak olyan érthetőek, mint egy sötét erdő. De lehetséges, hogy ezt a folyamatot elsajátítsák. Kezdetben természetesen a munka lassabban fog haladni, mint amennyit szeretnénk, de ha felhelyezed a kezét, akkor nem is lesz szükséged a rendszerre. Tapasztalatával csukott szemmel láthatod, ahogy mondják.

Mindazonáltal a gyártók igyekeznek segíteni a felhasználókat. A legtöbb modellben menetes vezetékek találhatók (különböző színekben a könnyebb folyamat érdekében). Egyébként, annak érdekében, hogy megismerkedhessünk ezzel a mechanizmussal, ajánlott, hogy a géppel való megismerésének kezdetén különböző színű szálakkal kell kitölteni - a rendszer színében (piros, kék, sárga, zöld, nézd meg a saját rendszeredet) - és edzeni velük tankolás és hangolás közben. Nagyon világos.

Némelyiküknek van még egy extra kezelője (mint például egy varrógép). Ha nem szeretné, hogy a kreatív inspiráció értékes pillanatait töltse a rutinszálakra, válassza ki a vakolat gondolkodóját.

Az eljárás legszomorúbb része az alsó hurok feltöltése. Az új Janome modellek (ugyanaz a MyLock 714D), valamint a Juki 654 és 735, az Elna 664PRO és mások egy speciális segédmechanizmussal rendelkeznek.

Igényes szálak

Ha a overlokk csak márkás szálakat ismeri fel, problémákat okozhat. Mi van, ha elfogynak a legközelebbi boltban? És vannak ilyen szálak. Ha sokat varrunk, gondolj arra, hogy a fogyóeszközökre robbant. A szálakhoz képest szerény, például Janome MyLock 714D, Brother M-1334D vagy Elna 664PRO.

szállítmányozó

A kiváló minőségű overlock varratok tartósabbá és szépebbé teszik a terméket. A hibák hiányában azonban az egész terméket elronthatja, annak ellenére, hogy rossz oldalon van. Annak érdekében, hogy az egyenlőtlenül kialakított varratok miatt ne legyenek megzavarva, válasszon egy modellt, amely a szövet szállítására szolgál - ez nem teszi lehetővé, hogy a szélén átfutva csőbe nyúljon vagy zsugorodjon.

A differenciál anyag-takarmány (az első és hátsó szállítószalag független beállítása) nagyon kényelmes funkció, jobb, ha nem takarít meg pénzt, amikor kiválasztja a túlhajtást. A legnépszerűbb modellekben ez az, de a vásárlás során érdemes tisztázni.


Nyomótalp nyomásszabályozó

Hasznos funkció, ha különböző sűrűségű szövetekkel dolgozik. Van például Janome MyLock 784D vagy Brother 3034D. A vastagabb szövetek esetében a préselési erő kisebb lesz, és a gép könnyebbé válik. A kötöttárukkal végzett munka során a nyomásszabályozó felbecsülhetetlen, különben az anyag erősen nyúlik a láb alatt. Az automatikus beállítással rendelkező modellek figyelembe veszik a szövet típusát.

A rendelkezésre álló szolgáltatás elérhetősége

Különösen akkor, ha az otthoni üzletben túlfutsz! Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy a márka szolgáltatásai a városban vannak. Ellenkező esetben karbantartást és javítást szenved.

További overlock funkciók

A főbb kritériumok mellett a overlock kiválasztása során figyelni kell a következő funkciók meglétére:

 • Az a képesség, hogy szerepet tölthessen be. Ha szeretne tüll, kötött vagy sifon ruhákból készült függönyöket varrni a lányának, akkor szükség van egy overlokkra, amely egyidejűleg a fedőréteggel egy vékony szerephajtást tesz lehetővé, különben a részlet szélét csavarva, különben nem lesz képes megbirkózni a hangulatos szövetekkel.
 • Flatlok (flatlock, egy olyan varrás, amely laposnak tűnik) - hasznos, ha nincs varrógép, és még mindig szükség van egy lapos varrásra
 • Öltésszélesség Nagyon fontos. Miért pénzt költeni a overlockon, amely képes a termékeket csak 5 mm-re a széltől söpörni? Az ilyen átfedési szélesség nem alkalmas erősen pelyhesítő anyagokra (selyem, szatén, bélésszövetek).
 • Szálfeszültség-szabályozó egy tengelyen - a legmegfelelőbb a működésben.
 • Sleeve platform megkönnyíti a nadrágok és a nadrág alsó részének fedését. Bár sok kézművesnő a levehető tömlőplatformot teljesen haszontalannak tartja. Azokat a ruhadarabokat, amelyekre valóban szükségük van (például gyermekruházat), nem szabad a platformra húzni a kis átmérő miatt. A nagy átmérőjű alkatrészeket platform nélkül is lehet feldolgozni. Ezenkívül a cserélhető platform megnehezíti a tisztítást.
 • A beépített tálca szövet és szálak maradékaihoz (szemetes konténer) - egy további apróság, bár nagyon kényelmes. A szennyeződés munka közben sokkal kevesebb lesz! Janome MyLock 714D (644D), Вrother 1034D és mások van egy szemetes, de a Brother 355D nem rendelkezik.

 

A legjobb overlock gyártók

Melyik overlokk gyártók nyerték hírnevüket a hajójuk mestereiről?

Kedves professzionális professzionális zárak (50 000-70 000 r. És fent) - ez japán BabyLock és svájci Bernina. A XIX. Század végén Bernina volt. a világ első varrógépe a szegélyhegesztés feldolgozásához. Ennek az osztálynak a túlrögzítése multifunkcionális, könnyen újratölthető és beállítható, 15-20 (vagy még több) varrási művelet elvégzése, kijelzővel felszerelt, jó megvilágítással. De fő előnyük, hogy bármilyen anyaggal dolgozhat, még 1 rétegű sifonnal is, még több farmerrel is.

A középosztályhoz (20 000-40 000 p. Árkategóriában) Overlock-nak tulajdonítható Pfaff, AstraLux, testvér, Elna, Janome, Juki, Singer. Ezen cégek többsége egyszerű, szerény és megbízható. Alkalmas otthon vagy kis műhelyekben történő munkára.

Az alacsony költségű túlfogyasztás (átlagosan 15 000 rubel) Merrylock aurora, és több (a nevek ellenére) jaguár és TOYOTA. Ezek a gépek gyakrabban szakadnak meg, a vonalak minősége alacsonyabb, de elérhetőbbek. A költségvetési túlterhelés lehetőségei időről időre elégségesek lesznek az otthoni varráshoz.

Ha a különböző gyártók túlterhelését a minőség és a megbízhatóság érdekében helyezzük el, akkor először Berninát és Jukit helyezzük el. Figyelemre méltóak az Elna, Janome és Brother modellek is.

 


Fotó: www.sew-online.ru

Közös ügyfélhibák

Ha nem vagy túlterhelő szakember, akkor könnyen kiválaszthatja azt a modellt, amely teljesen nem felel meg az Ön igényeinek. Ennek megakadályozása érdekében meghívjuk Önt, hogy megismerje a négy leggyakoribb hibát. Tehát, mi a jobb, ha nem csinálsz egy overlokk választásakor:

 • Törekedjen a megtakarítás érdekében. A vevők szerint: nincs elég pénzem egy jó modellhez, így most már könnyebb lesz. Ne legyél. Egy olcsó NoName overlocker (nem márkás) nem fog megbirkózni a szövetekkel, ez felborítja a beállítások összetettségét - és általában gyorsan eltörik. Ha nincs elég pénz, jobb vásárolni egy márkás modellt, de nem egy üzletben, hanem a másodlagos piacon. Az Avito típusú hirdetőtáblákon vagy fórumokon tűlevelűek számára elég jó másodlagos másolatot találhat, mert a normál zárak sokáig élnek.
 • Mindenképpen folytatta az eladók biztosítékáthogy csak ez a modell érdemes figyelmet szentelni, és a többi - teljes ... nonszensz. Sajnos általában az üzletekben az ügyfelek tájékoztatást kapnak az árukról, amelyeket most el kell adniuk. Nem titok, hogy az értékesítési asszisztensek gyakrabban értékesítők, mint a tanácsadók. És lehetőségük van arra, hogy bármely gépet kedvezőtlen fényben mutassanak be, vagy fordítva, hogy szükség esetén díszítsenek. Ezért az ilyen „konzultációkat” két részre kell osztani, és kérni kell a független művészek tanácsát.
 • Csak a digitális jellemzőkön alapuló modelleket hasonlítsa össze., melyeket az online áruházak leírása tartalmaz. Ha a overlock több műveletet hajt végre, akkor ez nem jelenti azt, hogy jobb. Tekintse meg az Ön igényeit. Talán elég egyszerű trehnitki.
 • Szőnyegbontás anélkül, hogy szükség lenne rá. Ha szüksége van az összes funkcióra, elegendő hely és pénz, jobb, ha külön overlock és hímzőgépet használ. Ellenkező esetben a beállításokat kétszer olyan gyakran kell módosítania. A konstans átkonfigurálás egy szerep varróról egy rasposhivalnyra és hátra időbe telik. És amikor sokat varrunk, két autó vásárlása jövedelmezőbb lesz.

Melyik overlokk jobb választani?

A közhiedelemmel ellentétben nem szabad összehasonlítani az overlock modelleket egymással, csak az interneten megjelenő jellemzőkkel. Nagyon fontosak a modell megbízhatósága, az építési minőség - és a gép varrása! Ezért azt javasoljuk, hogy csak az élőben lakjon, azaz menjen a boltba, és próbálja meg mindent saját kezével, varrni különböző anyagokat - és jobb a különböző gépeken a közelben. Még az értékelés sem támaszkodhat 100% -ra, mert az egyik mester számára a hézagminőség ezen a modellen megfelelő lesz, és a másik - nem kielégítő. Saját következtetéseket kell levonni. És ne bízzanak túl sokat az eladókban, mert néha az eladási vágy uralja (a segítségnyújtási vágy felett).

Másrészt a kiskereskedelmi árak gyakran túlértékeltek. Ezért az online áruházban a overlock vásárlás olcsóbb. Szóval, általában azt teszik - választják azt a boltban, megrendelik az interneten.

Boldog vásárlást és kreatív inspirációt kívánunk!

Szerző: Nick Ekholm 30.05.2017
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák