értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás a nyomtatót

A nyomtatásnak gyorsnak és olcsónak kell lennie.

A nyomtató írott választása

Tartalomjegyzék
 1. Nyomtató típusa
 2. A nyomtató célja
 3. Nyomtatókezelés
 4. Nyomtatási sebesség
 5. fogyóeszközök
 6. Legnépszerűbb gyártók
 7. Közös ügyfélhibák

Szinte mindegyikünknek rendszeresen kell dokumentumokat kinyomtatnia - a lakóhivatalnál, a poliklinikáknál és a munkahelyen szükségesek. És némelyikünk szeret fotókat nyomtatni, majd azokat a családi albumba helyezi. Mindezt a közelben lehet megtenni, egy fotóstúdió vagy más hasonló áruház szolgáltatásait használva. De sokkal kényelmesebb otthoni nyomtatás! Ha azt is gondolja, akkor egy úton van a nyomtató megvásárlásához! Ebben a cikkben megpróbáljuk elmondani az ilyen összetett perifériák kiválasztásának minden árnyalatáról.

Nyomtató típusa

Ha úgy gondolta, hogy az összes nyomtató ugyanazon az elven dolgozik, akkor nagyon sokáig tévedtél. Ezeknek az eszközöknek három gyakori fajtája van.

Tintasugaras nyomtató

Ha súlyosan korlátozott a költségvetés, javasoljuk, hogy fontolja meg egy tintasugaras nyomtató megvásárlását. Az ilyen készülékek tintával vannak nyomtatva a patronokban. Szinte minden tintasugaras nyomtató képes színes nyomtatásra. Bármely színárnyalat a színek keverésével érhető el, ezért a nyomtatás több patron használatával történik. Az olcsó modelleknél négy patron van, míg a fotónyomtatókban a számuk elérheti a hatot.

Előnyök: nem túl magas költsége a költségvetési modelleknek; magas nyomtatási felbontás.

hátránya: egy sor patron költsége; alacsony nyomtatási sebesség; ha a nyomtató hosszú ideig nem csatlakozik a számítógéphez, a tinta megszáradhat.

Lézernyomtató

Nem kevésbé népszerű ilyen típusú eszközök. A költségvetési modellek azonban csak fekete-fehér dokumentumokat nyomtathatnak. Ha színes nyomtatásra van szüksége, akkor olyan modellekre kell néznie, amelyek költsége pár tízezer rubel költséggel egyenlő. És még csak négy színt használnak a keveréshez, amelyekkel kapcsolatban el kell felejtenünk a fotóminőséget. De a lézernyomtatók vásárlói örülnek a patronok hosszú élettartamának. A csere általában csak 1000 nyomtatott oldal után szükséges.

Előnyök: magas nyomtatási sebesség; a kiadások hosszú forrásai.

hátránya: alacsony nyomtatási felbontás; A színes nyomtatás csak drága modellekben érhető el.

Kemény tintasugaras nyomtató

Könnyen kitalálható, hogy az ilyen eszközöket ugyanazzal a tintával nyomtatják, mint a tintasugaras társaik. A tinta szerkezete azonban még mindig eltérő - egyfajta brikett. Az ilyen nyomtatók éjjel-nappal képesek nyomtatni, így megbízhatóak. De ők is hihetetlenül drágák - nincs értelme vásárolni egy ilyen szörnyet otthon vagy akár egy kis irodában. Leggyakrabban ezeket az eszközöket különböző fotóstúdiók és nagyon nagy irodák vásárolják meg.

Előnyök: kiváló nyomtatási minőség; nagy megbízhatóság; magas nyomtatási sebesség; a nyomtatás minimális költsége.

hátránya: a nyomtató nagyon magas költsége; magas zajszint; nagy méretű.


A nyomtató célja

A nyomtató típusával a legegyszerűbb meghatározni, miután megértette pontosan, hogy hol és milyen célra használja ezt az eszközt. Ha az eszközt egy kis irodába helyezik, nagyon valószínű, hogy nem használják a színes nyomatok kiadására. Ezért van egy fekete-fehér lézernyomtató gyakran telepítve az ilyen helyiségekben - ez meglehetősen olcsó, és sok időt vesz igénybe a fogyóeszközök számára.

Otthoni használatra vásárolhat lézer- és tintasugaras nyomtatót is. Mindez attól függ, hogy egy ilyen eszközzel szeretnénk-e fényképeket nyomtatni. A készülék használatának gyakoriságára is összpontosítania kell.Ha könnyen nem nyomtathat dokumentumokat egy hónapig, akkor jobb, ha a lézermodellekre néz. Ebben a periódusban a tinta kiszáradhat - legalábbis a felső réteg. Ha a nyomtató ilyen hosszú "hibernálás" után ébred, akkor ez a folyamat a leginkább fájdalmas lesz.

Meg kell értenie azt is, hogy otthon kell egy nyomtató, amely A4-es papírlapokkal működik. És valahol a nagyvállalatokban ez nem elég. Például a nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó cégnek olyan eszközt kell használnia, amely az A3 formátumú lapokra nyomtat. Az önbecsülő nyomdáknak és reklámügynökségeknek rendelkezniük kell széles formátumú nyomtatóval. De ez nem a cikk témája, mivel az ilyen vállalkozások tulajdonosai nem fogják elolvasni.

Nyomtatókezelés

Minden nyomtató elsősorban a számítógépről érkező parancsok fogadásával élesedik. Néhány modell azonban LCD kijelzővel és néhány gombjával rendelkezik. Ezenkívül általában memóriakártya-nyílást és vezeték nélküli interfészeket is kapnak. Mindez lehetővé teszi a dokumentumok és fényképek PC használata nélkül történő kinyomtatását.

Wi-Fi és Ethernet

Ha az eszköz rendelkezik Ethernet porttal és Wi-Fi modullal, akkor ez két dolgot jelent. Először is küldhet egy dokumentumot az okostelefonról történő nyomtatásra - be kell írnia egy speciális URL-t a böngészőjébe, vagy használnia kell a nyomtatófejlesztők által kifejlesztett alkalmazást. Másodszor, az eszköz csatlakoztatható az útválasztóhoz. Egy szóval egyszerűsödik a nyomtatókezelés - az egész iroda képes lesz használni, függetlenül attól, hogy hány számítógép van.

SD kártyanyílás

A memóriakártya nyílásának jelenléte egyszerűsíti a nyomtatóval végzett munkát, de nem annyira. Bármikor kinyomtathat egy SD-kártyán tárolt dokumentumot vagy képet. Azonban meg kell értenie, hogy a nyomtató nem minden formátumot ért. Ha a papírra kívánja helyezni a TIFF formátumban tárolt emblémát, számítógépet kell használnia.


Nyomtatási sebesség

A nyomtatók egymástól eltérőek a nyomtatási sebesség és az első nyomtatási idő között (bemelegítési idő). Egyik eszköz sem tudja azonnal elkezdeni a nyomtatást az első oldal megjelenítésével már 5 másodperccel a parancs fogadása után. Általában sokkal több időt vesz igénybe a felmelegedés - akár fél percig a költségvetési modellekben.

Figyeljen a nyomtatási sebességre, ha nagy számú dokumentumot szeretne kinyomtatni. És ez a paraméter minden bizonnyal fontos, ha a nyomtatót az irodában használja. Ne felejtsük el, hogy az eszköz sajátosságaiban ideális számokat írnak, amelyek csak kis vagy közepes felbontású nyomtatás esetén érhetők el.

A folyamat felgyorsítása segít a kétoldalas nyomtatásban. Ha a kiválasztott nyomtató rendelkezik vele, akkor a kétoldalas dokumentumok kimenete csekély anyaggá válik. Ebben az esetben nem lehet félni, hogy a lapokat rossz oldalra helyezte a tálcába, ezért a lapokat fejjel lefelé nyomtatják.

fogyóeszközök

A nyomtató nem működik örökre. Az ilyen eszközöknek sok kellékanyaguk van, ezt már a cikk elején már említettük. Különösen a lézernyomtatók tartalmazhatnak patronokat és fotodrumot. Mindezt rendszeresen ki kell cserélni. Ezért gondolja át, hogy milyen összegeket szeretne a nyomtatásra fordítani. A tintasugaras patronok általában nem túl drágák, de rendszeresen módosítani kell őket. A lézernyomtatók nagy, de kevésbé gyakori tőkebefektetéseket igényelnek.

A két patronnal rendelkező nyomtatót nem ajánljuk vásárolni, ha a második három tintát tartalmaz egyszerre. Ha az egyik ilyen szín véget ér - cserélje ki a teljes patront, ami nagyon drága. Most képzelj el egy hasonló helyzetet, ahol minden színt egy külön patron képvisel. Cseréje alacsonyabb költségekkel jár.

Legnépszerűbb gyártók

Ha az okostelefonok és a táblagépek szinte mindent hoznak létre, akkor az a helyzet a nyomtatókkal ellentétes. Most csak hat nagy cég van, amelyek termékei megtalálhatók a boltok polcain. Ez nem számít a nyomdák és a nagy irodák speciális felszerelésének Konica, Oki és néhány más vállalat.

Jó otthoni nyomtatók hoznak létre Epson. Néhány alkotásának megkülönböztető jellemzője a folyamatos festékellátás saját rendszerének jelenléte. Ezzel pénzt takaríthat meg a fényképek és dokumentumok rendszeres nyomtatásával. Az alacsony költségű eszközök gyártása specializálódott HP és kánon, bár még a tartományukban is vannak fejlettebb modellek. Nagyon jó nyomtatók is létrehozhatók Samsung - a versenytársak hátterében a dél-koreai termékeket a design jellemzi. Nos, jól xeroxozik Nemrégiben nagy nyomtatási sebességű irodai nyomtatók és tágas papíradagoló tálcák bélyegzésére koncentrált.


Fotó: itdistrict.ru

Közös ügyfélhibák

 • Sok fogyasztó úgy véli, hogy a lézernyomtatók sokkal jobbak, mint a tintasugaras nyomtatók. És hogyan lepik meg őket az alacsony nyomtatási felbontás! Valójában a lézermodelleket sokkal lassabban javítják, mint a jet modellek. Ha színes dokumentumokat és fényképeket szeretne kinyomtatni az ilyen egységekkel, akkor ki kell dobnia!
 • Sok vásárló úgy véli, hogy a patront egy lézernyomtatóról csak kétévente kell cserélnie. Valójában az ilyen helyettesítési időszak csak nagyon ritka dokumentumnyomtatással érhető el. Őrülten ritka. Általában egy ilyen nyomtatóból álló patron csak 1000-1400 oldalra elegendő. Csak a fejlettebb és irodai berendezésekben, az erőforrás megduplázódik vagy akár háromszorosára nő.
 • Végül, nem minden személy, aki a nyomtatót választja, az értékelésre, az értékelésre és az összehasonlító cikkekre összpontosít. És hiába! Az értékesítési tanácsadók nem mindig adnak megfelelő tanácsot - leggyakrabban az áruk megvásárlását ajánlják, amelyek értékesítése több pénzt fog hozni. Ezért javasoljuk, hogy olvassa el anyagunkat. "7 legjobb tintasugaras nyomtatók" és "11 legjobb lézernyomtató". Ha az Ön által választott modell szerepel ezek közül a listák közül, akkor biztonságosan meg tudod vásárolni.
 • Vannak, akik úgy vélik, hogy a nyomtató megvásárlása után képesek lesznek fényképeket nyomtatni tételekben - olcsóbb lesz, mint a legközelebbi fotólabor szolgáltatásainak használata. Nem számít, milyen rossz! Gyakran a helyzet ellenkező irányba néz. Ennek oka a patronok magas ára. Egy fotó nyomtatásához összehasonlítható árakat csak CISS telepítésével vagy újratölthető patronokkal rendelkező modell megvásárlásával érhet el.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák