értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás vízmelegítő

Hogyan ne kerüljön égésre a vízmelegítő választása

A vízmelegítő megfelelő választása

Tartalomjegyzék
  1. Fő kiválasztási kritériumok
  2. Melegítők száma
  3. termelékenység
  4. Lakás és menedzsment
  5. Népszerű vízmelegítő gyártók
  6. Közös ügyfélhibák

A vízmelegítő vásárlása több okból is szükséges lehet. Az első az, hogy a lakás egyszerűen nem kapcsolódik a melegvíz-ellátáshoz. Ez teljesen lehetséges, ha olyan faluban vagy kis városban él, amely nem egy régió, tartomány vagy köztársaság központja. A második ok az, hogy fáradt a forró víz leállítása, ami minden nyáron történik. Természetesen ebben az esetben egy drága vízmelegítő nem vásárolható meg, mert rövid ideig fogja használni.

A modern vízmelegítők több fajtába vannak osztva. Mindegyik modell sajátos jellemzőkkel rendelkezik. Mindez rendkívül nehézvé teszi az ilyen eszköz kiválasztását. De ez a cikk észrevehetően könnyebb lesz. Megpróbálunk beszélni arról, hogyan különböznek egymástól a vízmelegítők. Néhány fontos tippet kap, amire emlékeznie kell, amikor meglátogatja a boltot.

Fő kiválasztási kritériumok

Áramforrás

Először is meg kell értened, hogy milyen energiaforrást fog melegíteni. Leginkább logikus eszköz erre a felhasználásra. Végül is a fogyasztás tarifái lényegesen alacsonyabbak, mint a fogyasztott villamos energia esetében. De nem minden olyan egyszerű. A gáz vízmelegítő telepítése sok nehézséggel jár. Végül is, még a gáztűzhely telepítése is megköveteli az adott cég alkalmazottjának hívását. Itt nem csak a gázt kell blokkolni, hanem új csöveket is kivitelezni. Nemcsak a gáz, hanem a további szellőzés is, amely a kémény szerepét is betölti. Mindez időt és költséget igényel. Nem is beszélve arról, hogy nem minden gázvíz-melegítő tökéletesen megbirkózik a feladataikkal. A költségvetés modellek hosszú órákat igényelhetnek a víz felmelegítésére, így nem használhatók fel a nagy mennyiségű étel mosása után azonnal zuhanyozásra. Röviden, a gázmodell ritkán hasznos a városi környezetben. De ez lesz a tökéletes választás egy országépület számára - csak ne takarítson meg sokat.

Az elektromos vízmelegítők sokkal könnyebben kezelhetők és telepíthetők. Leggyakrabban egyfázisú hálózathoz csatlakoznak (220 volttal), ami azt jelenti, hogy a város egyik legjobb lakóhelye. Vannak olyan eszközök is, amelyek háromfázisú rácsot (380 V) igényelnek. Általában csak a legerősebb vízmelegítőkre van szükség. Egy ilyen szörnyet csak akkor vásároljon, ha folyamatosan használja. És ha biztos benne, hogy a következő évtizedben otthonod nincs pontosan összekapcsolva a forró vízzel. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy az ilyen eszközök erősen tükröződnek a villamosenergia-számlákban.

Ha a választásod egy elektromos vízmelegítőre esett, akkor eldöntheted, hogy van-e hatalma. Minél magasabb ez a paraméter, annál gyorsabban felmelegszik a víz, de minél nagyobb a terhelés a rácson. A régi városházakban nem ajánlott 5 kW-nál nagyobb teljesítményű készülék telepítése. Ne felejtsük el, hogy jó elektromos vezetékek, új számláló és néhány "automata" van a panelen! Ami a külvárosi házat a semmiből építette, akkor minden újra, a használt vezetékektől függ. Ha biztos benne, hogy ellenáll az ultra-nagy terhelésnek, akkor nem korlátozhatja magát.

A vízmelegítő típusa

A legnépszerűbbek a tároló vízmelegítők. Ezek egy viszonylag nagy tartály, amelyben a víz felhalmozódik és fokozatosan felmelegszik. Ha az összes felhalmozódott vizet használja fel, több órát kell várnia forró vízzel.Ezért a tároló vízmelegítő kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a térfogatára. Meg kell értenie, hogy csak az ilyen eszközök biztosítják a szükséges hőmérsékletű vizet. Az ilyen készülékek hátránya a méretük - néhány fürdőszobában vagy WC-ben a legtöbb terjedelmes másolat egyszerűen nem illik. Csak nagy területű vidéki épületekben nincs probléma.

Azonnali vízmelegítők kevésbé népszerűek. Fő előnyük a kis méret. Sajnos ez az előnyök listája kimerült. Nem egyetlen áramlású készülék nem biztosítja a maximális vízhőmérsékletet - egyszerűen nincs ideje, hogy felmelegedjen, amikor belép. Az ilyen típusú modellek sokkal több energiát fogyasztanak. Ez a vízmelegítő azonban csak abban a pillanatban működik, amikor zuhany vagy mosogatás történik. Az idő hátralévő részében a készülék inaktív, anélkül, hogy extra energiát fogyasztana. És a tároló vízmelegítő időről időre be van kapcsolva, és megpróbálja fenntartani egy bizonyos hőmérsékletet. Nem lehet csak tagadni, hogy az átfolyó példány nagyobb terhelést okoz a hálózaton - a legtöbb modell kapacitása 6 kW vagy több. Általában a pillanatnyi vízmelegítőt szabad hely megvásárlásával kell megvásárolni. El kell fogadnia azt a tényt, hogy a vízhőmérséklet leggyakrabban viszonylag alacsony lesz, ezért Ön csak az edényeket mossa, de nem veszi fel a forró fürdőt vagy zuhanyzót.

A melléklet típusa

A vízmelegítőket leggyakrabban a falon lógják. De ez nem az egyetlen típusú kötődés. Végül is, a drága tárolóeszközöknek hatalmas mennyiségük van, ezért súlyuk a vízzel hatalmas értékeket érhet el. Ebben az esetben a fal egyszerűen nem állhat. Ez az oka annak, hogy az ilyen vízmelegítők nemcsak falra szerelhetők, hanem padlón is. Ezeknek az eszközöknek a mennyisége 150 literre képes, ami lehetővé teszi, hogy ne csak lakóépületekben, hanem néhány kereskedelmi tárgyban is használhassák őket.

És vannak még beágyazott vízmelegítők. Ezeket közvetlenül a mosogató alá helyezik, így az ilyen eszköz nem fáj a szemét a WC-ben vagy a fürdőszobában. Egy ilyen eszköz térfogata azonban szigorúan korlátozott - nem lehet 100 literes tartályt építeni a mosogató alá.


Fotó: remontistroyka.org

Melegítők száma

Ha tárolóvíz-melegítőt választ, ügyeljen arra, hogy figyeljen arra, hogy hány fűtőberendezés van felszerelve. A legtöbb modell csak egy fűtéssel büszkélkedhet. Ebben az esetben az automata szabályozza a fűtés szilárdságát. Gazdaságos üzemmódban kevesebb áramot szállítanak, mivel elegendő a kívánt hőmérséklet fenntartásához. Több erő szükséges csak akkor, ha a tartály üres, ami megköveteli az új víz fűtését.

Ha nagy mennyiségben forró vizet használ, jobb, ha két fűtőelemmel rendelkező modellt keres. Ebben az esetben a gazdaságos üzemmód csak egy fűtőelemet használ, a második pedig nehéz időkben csatlakozik, amikor a bejövő víz gyors fűtése szükséges. A két fűtőelemmel rendelkező modell sokkal gyorsabban fog megbirkózni a feladatával. Nem lehet félni, hogy a léleknek meg kell állnia a legváratlanabb pillanatban.

termelékenység

Ez a paraméter közvetlenül függ a teljesítménytől. Akkumulátoros és átfolyó eszközök, amelyek képesek a víz 0–9 liter / perc nyomáson történő leadására. A nem nyomású modelleket vidéki házakban használják, gyakran kiegészítve a mellékelt zuhanyfejjel. Az ilyen készülékek nem képesek több vizes pontra osztani a vizet, így a konyhában el kell felejtenünk a forró vizet.

A nem nulla teljesítményhez további energiafogyasztás szükséges. A legerősebben a pillanatnyi vízmelegítőktől függ. Ha egy ilyen készülék kevesebb, mint 5 kW fogyaszt, kevesebb mint három liter vizet termel percenként. Ez alig elegendő az ételek mosásához.Egy kicsit nagyobb teljesítmény lehetővé teszi, hogy a készülék percenként 3-4 liter forró vizet állítson elő - ez elég ahhoz, hogy zuhanyozni lehessen. Ha a teljesítmény eléri a 12-20 kW-ot, akkor elég a víz, hogy megoldja a problémákat, beleértve a konyhában és a fürdőszobában egyidejűleg kiadott kimenetet.

A halmozott másolatok kisebb mértékben függnek a hatalomtól. A 2 kW-os villamos energia általában több mint elég ahhoz, hogy bármilyen mennyiségű forró vizet juttasson el.


Lakás és menedzsment

Kiválasztásakor a vízmelegítő kell figyelni, hogy a design. Általában az ilyen eszközök ritkán szépek. A vonzóság csak akkor várható, ha egy üzleti vagy kereskedelmi vállalathoz egy padlómodellt választ. Ellenkező esetben biztosan megkapja a készüléket, amelynek teste fehérre festett. Egy másik dolog - mi lesz a tankból.

Az alacsony költségű modellek műanyag tartályt tartalmaznak. Ez a legrosszabb megoldás, hiszen a döntés környezetbarát jellege nagy kérdés. Igen, és egy ilyen vízmelegítő csak nem lesz megbízható, három vagy négy év után meg kell változtatni. A drágább eszközök rendelkezésére áll egy üveg-kerámia tartály. Ez az egyik legjobb lehetőség. Rozsdamentes acél tartályok is vannak, amelyek bevonata szokásos vagy titán zománc. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a tartályban lévő víz a nap 24 órájában lesz. Ebben a tekintetben az évek során a hegesztési varratok minden esetben korróziónak vannak kitéve. Ennek a folyamatnak a lelassítására egyes gyártók egy anódrudat helyeznek a tartály belsejébe. A felhasználó csak 5-7 évenként változtathatja meg.

Ha a vízellátás változó nyomást gyakorol, ajánlatos biztonsági szeleppel ellátott vízmelegítőt vásárolni. Ha a nyomás 8 atmoszféra, vagy akár egy magasabb paraméterre emelkedik, a készülék biztonságos és biztonságos marad. Jegyezze meg az eszköz vezérlés típusát is. A gáz vízmelegítők csak elektronikus vezérléssel rendelkeznek, ami nem mindig kényelmes. Az elektromosság néha hidraulikus rendszerrel rendelkezik - az automata különböző paramétereket vezérel, a víznyomás, a hőmérséklet és néhány más jellemző összpontosításával. Ha azt szeretné, hogy teljes mértékben ellenőrizze a készülék működését, akkor keressen egy modellt, amely a maximális számú indikátorral rendelkezik. Akkor tudni fogja a vízáramlás erősségét, hőmérsékletét, az elfogyasztott villamos energia mennyiségét és a magnézium-anód forrását.

Népszerű vízmelegítő gyártók

A vízmelegítők termelését minden olyan vállalat foglalja el, amely a nagy háztartási készülékek számára ismerős. Különösen a szaküzletek polcain találhat termékeket Ariston. Ilyen vízmelegítők és olcsóak, és megfelelnek az alapvető követelményeknek. Az egyetlen hátránya, hogy a készletben nincsenek rögzítők, amelyeket bármilyen hardverboltban kell megvásárolni.

A svéd óriás nem a legdrágább berendezést gyártja Electrolux. Ez legalább olyan modellekre vonatkozik, amelyek energiaforrást használnak. Az elektromos másolatok sokkal drágábbak, de számos modern technológiát támogatnak. Ha svéd vízmelegítőt vásárol, akkor sok éven át sikeresen fogja használni.

Nem kevésbé megbízhatóak a modellek Bosch - jó okból nagy pénzt kérnek. Egy ritka vevő panaszkodik egy német cég által gyártott vízmelegítővel. A pozitív vélemények is megérdemlik az erők által létrehozott eszközöket Thermex, Drazice és Gorenje. Vízmelegítőik azonban összetételükben nem tartós anyagú tartályt tartalmaznak. Ezért ebben az esetben nagy figyelmet kell fordítani a műszaki előírások megfelelő tételére.

A vízmelegítők gyártóiról bővebben olvashat külön cikkünk.


Fotó: www.royalsan.ru

Közös ügyfélhibák

Nem minden ember a megfelelő választás a vízmelegítő kiválasztásához.A leggyakrabban egy ilyen komplex eszközt közvetlenül a boltban végeznek - a vevő a tanácsadó szavait követi. Ne tegye ezt semmilyen módon! Ez a következő következményekkel járhat:

  1. Néhány vevők szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a készülék egyszerűen nem fér hozzá. Ez a kis apartmanokban élő emberekre vonatkozik. Ezért a tárolóeszköz kiválasztása előtt mérjük meg a WC-ben vagy a fürdőszobában egy szabad helyet. És győződjön meg róla, hogy egy lyukasztóval van feltöltve - ahhoz, hogy egy ilyen szörnyet a falon lógjon, nagyon mély lyukakat kell fúrnia.
  2. Azonnali vízmelegítő használatakor a többi ügyfél állandó áramkimaradást tapasztal. Ezért tízszer gondolkodjunk arról, hogy a pajzsban található elemek ellenállnak-e a megnövekedett terhelésnek? Ha egy régi házban lakik az elmúlt évszázadban, akkor legalább gondolkodjon az új gépek telepítéséről.
  3. De gyakrabban a probléma a kiadott pénzben rejlik. Az emberek kezdik megbánni őket. Ez azokra vonatkozik, akik vízfűtőt vásárolnak egy városi lakásban. A melegvízellátást általában csak egy-két hétig blokkolja. Érdemes-e a pénzt eltölteni? Mindenki önállóan válaszoljon erre a kérdésre. Ha kétségei vannak, jobb, ha nem vásárol egy vízmelegítőt.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák