értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Problémák az ásványi szigetelés kiválasztásában

Annyira melegebb!

Hazánkban a hideg nem fordul elő - támadnak! Gyorsan és könyörtelenül. És a ház hideg lesz, és a lakásban is, még akkor is, ha a fűtési rendszer teljes mértékben működik. Vagy annak érdekében, hogy a házat úgy kell felmelegítenünk, mint amennyire szükségünk van, minden kályhát, kazánt, radiátort és „meleg padló” rendszert kényszerítenünk kell arra, hogy elnyeljen egy hatalmas mennyiségű energiát, ami egyébként nagyon gazdaságtalan a költségvetésben. Melegíteni kell a házat vagy lakást - ez lehetővé teszi, hogy ne fagyassza be, és mentse. Tanuljunk meg, hogy válasszuk ki a modern melegítőket.

Az előszó egy előszó, csak a modern szigetelőanyagok között nem különösebben diszpergálva van. Az ásványi-pamut közöttük a legérdekesebb, mind a gyakorlati alkalmazás, mind a hőmegtartás szempontjából. Igen, és a költségek, a környezetbarátság stb. Tekintetében, ami már ott van ... Tehát nézzük meg őket közelebbről - hogyan válasszuk ki a helyes dolgot és mit kell tennünk helyesen.
 
Külső vagy belső felmelegedés esetén - valójában a folyamat gyakorlatilag egy rendszerre hasonlít, a kereten belül a kényelmes kőgyapot lapok lehetnek a legoptimálisabb választás. Ezek nem éghetőek és gőzáteresztőek, és viszonylag alacsony a vízfelvételük, de elegendő ellenállóképességük a deformációval szemben. Mindez jó garanciát jelenthet arra, hogy egy ilyen fűtőberendezés sok évig működjön.

A teljesítmény jellemzőkről, nevezetesen a ház szigeteléséről:

  • Alacsony sűrűség, 30-70 kg köbméterenként - ez elég. Ellenkező esetben egy sűrűbb anyag megakadályozza a gőz kifelé menését. A szigetelőanyag vastagsága általában nem több, mint 15-20 centiméter.
  • Elég rugalmas ahhoz, hogy jól illeszkedjen a kerethez, a szarufákhoz vagy más vezetőkhöz. A keret és a szigetelés közötti hézagot elszívó hab nem lehet!
  • Hidrofób, így a következő nedves (vagy az egyetlen, véletlenszerű) könnyen kiszárad és könnyen visszaállít minden műszaki tulajdonságát.
  • Több anyag kiválasztásakor - meglehetősen egyenletes, kombinálható. Elvileg lehetséges a hőszigetelés kombinálása, de elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a kevésbé sűrű anyag nagyobb legyen a telepítés során, mint a sűrűbb.
  • Ebben az esetben sűrű szigetelést használhatunk, mint a penofol, de csak ilyen anyagokat kell elhelyezni a keretvezetők között, de a szilárd sík felett vagy alatt. Az ilyen anyagok lemezein a hornyok jelenléte kötelező, és vékony szigetelőkkel a lemezek közötti rések nem megengedettek.

Fotó: tsstrade.ru


Ami a penofolt illeti, az ásványgyapot szigetelőkkel kombinálva használható, de nem önállóan - ha természetesen azt szeretné, hogy a technológia figyelhető meg, és a házában valóban meleg. És tedd helyesen, mert minden rés a hideg potenciális hídja és a gőz számára - egy szabad folyosó. A Penofol átfedésben van, és ha még mindig híd keletkezik (nehéz körülmények között), akkor az ilyen helyeket ragasztószalaggal vagy ragasztószalaggal ragasztják.

 

 Tehát az anyagválasztás lényege nem a név vagy a gyártó meghatározása, hanem a tulajdonságok azonosításában és kiválasztásában az adott körülményektől függően. És az anyagok elrendezésében is.

 

 

 

Mi van körülöttünk?

A szigetelőanyagokat úgy tervezték, hogy két teret szétválasszon: egy kényelmes zónát egy személy és a környező környezet számára. És ezek a két zóna leggyakrabban teljesen eltérő hőmérsékleti indexekkel rendelkeznek (ugyanakkor a cseppek néha akár 50 fokot is elérhetnek). És más nyomás és különböző páratartalom is. Ez károsíthatja az ásványgyapotot vagy az alapvető tulajdonságainak elvesztését.Az ásványgyapot tulajdonságainak megőrzése érdekében a teljes bejelentett üzemi időszakban bizonyos technológiai szabályokat kell betartani a telepítéskor.

Gőzgátló. A beltéri páratartalom szinte mindig nő. Ha a nedvességgőz szabadon behatol a szigetelőkbe, akkor azt is elkezdi „szárnyalni”, mozgatva, kifelé haladva. Ezután későn vagy későn ezeknek a gőzöknek a hőmérséklete eléri azt a pontot, ahol a gőz egyszerűen kondenzálódik. Vagyis nedvesség jelenik meg az ásványgyapot szigetelés rétegében, kis cseppekben. A nedves, nedves ásványgyapot már nem lesz melegítő.

Itt van még egy választási probléma: vagy választhatja a kőgyapotot, amely különálló anyag a falszigeteléshez, és nem tud nedvesedni, vagy a másik irányba megy, bonyolítja a technológiát. Hogyan kell bonyolítani? A nedvességgőz útjának blokkolásához - ebből a célból a gőzvédő fólia vagy egy speciális membrán szorosan csatlakozik a hőszigetelőkhöz. A gőzvédő a lemez meleg oldalán található, azaz a belső felületén. Az ilyen fólia kevesebb teljesítménye azt jelenti, hogy kevesebb pamut lesz nedves. A gőzvédő fóliák és membránok fektetésének és rögzítésének technikája külön téma, nem befolyásolja az anyagok megválasztását.

Általánosságban elmondható, hogy egyfajta réteg torta vagy szendvics - ahogy valaki jobban élvezi.

 

 

 


 


Diffúziós filmek. Mindenesetre, legalább egy kis mennyiségű gőz, de a szigetelésben egy vagy más módon fog esni. De ha odaérnek, ha valahogy elhagynák az anyagot? És azt akarjuk, hogy minél kevesebb időt vegyen. Az alacsony sűrűségű hőszigetelőinkben (és az ilyeneket akartuk választani, emlékezzünk?), A nedvesség hamarosan kívülre kerül. Hagyja, hogy esik le, mert ezt választottuk! Csak itt a nedvességnek nem szabad megmaradnia, el kell mennie, anélkül, hogy akadályokat és akadályokat találna. A legmegfelelőbb megoldás, ha a szigetelést általában kívülről, azaz nyitva hagyjuk. De nem lehet így lezárni, ellenkező esetben az olyan borítású anyagoktól, mint az iparvágány, vagy más, a szigetelés nedvességet kap a kondenzvízből vagy kis szivárgásból. Ezért a felső szigetelést is filmmel kell védeni. Ami (film) nem engedheti meg a nedvességcseppeket belsejében, de ugyanakkor szabadon adja ki a párokat. Röviden, szigetelőanyagunk bevonása kellően magas gőzáteresztő képességgel kell rendelkeznie. Ezeket a filmeket diffúziónak nevezik.

 

 

 

 


Fotó: tsmos.ru


Az új ásványgyapot szigetelés kezdetben a külső gyártás során hasonló filmekkel van borítva. Vagy nem fedik le őket, helyesen észrevetted, amikor megfigyelte az ásványgyapot szigetelésének piacát. És azok, akiket lefednek, nem mindig felelnek meg a szabványainknak. Vagy a mi igényeink. Vagy tervezett anyagköltségeink. És most ismét van egy választás: vagy a szigetelés technológiájának megszerzése és építése egy diffúziós fóliával már felszerelt anyaggal, vagy a telepítési technológia megnehezítése, függetlenül az ilyen fólia felszerelése a felületre. És valójában, és egy másik esetben vannak előnyök és hátrányok.

 

 

Szerző: Vadim Yashin 19.09.2012
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák