értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszunk ki egy acélfürdőt?

Megvitatjuk az acélfürdők gyártói, előnyei és hátrányai, a hangszigetelés módszerei a telepítés során.


Fotó: kb-studio.ru
Hosszú távúak azok a napok, amikor egy fürdőt csak acélból és öntöttvasból lehet vásárolni. Akril, mesterséges kő, üveg, hagyományos öntöttvas - amelyből csak a fürdőkádak kerülnek ki! De az acélfürdők érdemei és hátrányai ellenére nem veszítik el népszerűségüket.

 

 

Az acélfürdők előnyei:


- Az öntöttvashoz képest könnyebb lett a kívánt forma megadása. Ennek köszönhetően az acélfürdők szélesebb körűek és sok ergonomikus és kényelmes modelltel telítettek.

- Az ilyen fürdők szállításának és telepítésének folyamata egyszerű az öntöttvashoz képest, mert könnyebbek. Az átlagos acélfürdő tömege 4-5-ször kisebb, mint az öntöttvasé. A megbízható acélfürdők súlya 30-50 kg, és a vékony falú fürdők súlya 30 kg-nál kisebb.

- A zománc erőssége és simasága. Magas hőmérsékleten a zománc alkalmazása miatt nem húzódik le. A hőmérséklet ingadozásai csak az anyag enyhe kiterjedéséhez vezethetnek, még kis repedések nélkül.

- Az acélból készült fürdők nem nehézkesek. Ezenkívül egy nagyon öntisztító acélfürdő szükséges, mert a víz cseppekben összegyűl, miközben szinte az összes szennyezőanyag-részecskét rögzíti.

- Ha van kérdés - akril- vagy acélfürdő - és a vásárlásra szánt összeg korlátozott - válasszon acélt. Egy jó gyártótól olcsó, olcsó vasfürdő sok évig tart, és egy olcsó, ismeretlen eredetű akril valószínűleg csalódást okoz.

- A zománcozott acél fürdőit a kozmetikumok és a savas ellenállás hatása ellenáll. Még az égő vagy a füstölő tárgyak (gyertyák vagy cigaretta) nem hagynak jeleket a zománcfelületen.

 

 

 

Az acélfürdők hátrányai:

- Zaj.

- Ezek a fürdők nem tartják jól a hőt az anyagok magas hővezető képessége miatt, így a víz nagyon gyorsan lehűl.

- Nehéz terhelések esetén a termék deformálódhat. Minél vastagabbak a falak, annál kisebb a deformáció. A falvastagságnak legalább 3-3,5 mm-nek kell lennie.

FONTOS! Tudnia kell, hogy ezek az érvényes érvek csak 1,5-2,3 mm vastag vékony falú acélfürdőkre érvényesek. Az ilyen fürdők falai nagyon hamar deformálódnak, zománcrepedéssel, aprítással és horpadással alakulnak ki.

- Az acél fürdőszoba felszerelése több erőfeszítést igényel, mint az öntöttvas telepítése. Az acélfürdő könnyebb, és így nem "jár" - gondosan rögzíteni kell.

 

 

Zajszigetelő acélfürdő


A vékony falú betűkben lévő víz rövid idő alatt lehűl, és amikor megtelt, „mennydörgés”. Jelenleg az acélfürdők külföldi gyártói megszabadulnak a gyűrűtől, a gumibetéteket a fürdő falához rögzítve, de ez nem oldja meg teljesen a problémát.

A „Kaldewei” cég a fürdők hangszigetelésének hatására egy styrofoamból készült habzásgátló alapot (habszerű anyag) állít elő. Ez az állvány a mennyezetre van felszerelve. Ellenőrző nyílásokkal van ellátva a keverő tápvezetékéhez és a leeresztő készlethez, és a csempe alapján számítják ki.

Sok „házi” mód van a zaj csökkentésére. Ehhez az acélfürdő alján a habbeton vagy tégla oszlopai helyezkednek el, és a köztük lévő üregek habbal vannak lezárva, míg a fürdő előzetesen vízzel van feltöltve. A fürdő falainak és felső széleinek csatlakozása szilikon tömítőanyaggal van bevonva.


Ezenkívül a hang is lágyul, ha a fürdő külső oldalán helyezzük el a habbeton blokkok vagy téglák képernyőjét, és kerámia burkolólapok segítségével felújítjuk.Néhány ember a polisztirolon vagy habon alapuló öntapadó anyagokat kívülről a termék aljára ragasztja (amint azt a vékonyfalú acél konyhai mosogatók gyártói gyakran 0,4-0,5 mm vastagságúak).

Egy másik módja a rezgéselnyelő anyagok (SGM-vibráció) alkalmazása öntapadó felületen. Megvásárolhatja őket az automatikus boltban.

A hangszigetelés problémájának bármilyen megoldása, ugyanakkor növeljük a fürdőszoba szigetelését.

 

 

Acélfürdő kiválasztása

Acélfürdő megvásárlásakor próbálja meg mozgatni a mintát. Ha a terméket nem lehet mozgatni, ez egy vastagfalú modell. Abban az esetben, ha egy nagy méretű (1700x700 milliméter) acélfürdő tömege legfeljebb 20 kilogramm, ez azt jelenti, hogy a falak nem elég vastagok. Kiváló minőségű termékek acélból készülnek, amelyek vastagsága 3,5 mm, súlyuk 30-50 kg.

A mai piacon az acélfürdők modelljei szélesek. Előnyben részesítheti a színes zománcos „sarok” acélfürdőt, egy sarokfürdőt - mindez a vágyak és az ízlés függvénye.

A jó acélfürdők falai 3,5 mm vastagságúak, így nem csengenek. Azonban a költségek miatt a 2,3 mm vastagságú lengyel / cseh vagy háztartási acél fürdők népszerűbbek. Csak standard formákat készítenek vályú formájában.

Az olasz, a francia, a spanyol és a finn gyárak kényelmes, kényelmes acélból készült, jó zománcot és majdnem hasonló kialakítású, 2,5-3 mm falvastagságú fürdőt készítenek. A legtöbb vállalat azonban garantálja a zománcozott acélfürdő eredeti megjelenésének biztonságát 15-30 évig.

Az „Emalia” (Lengyelország) 1,6 mm vastag fürdő, „BLB” (Portugália) - 3-3,5 mm, „Estap” - 2,3 mm, „Gala” (Spanyolország) - 2 mm. Ebben a zománcbevonat vastagsága legfeljebb 0,6 mm.


Fotó: abidor-shop.ru Kaldewei PUNTA DUO szögacél fürdő
A német Kaldewei acélfürdő - ma a legnépszerűbb. A vállalat mind a 2,3 mm-es falvastagságú, mind a 3500-12000 rubel költséggel (méretétől függően) alacsony árú modelleket gyárt és 3,5 mm-es falvastagságú, és 30 000 rubel költségű modelleket. A Kaldevey választékában szögletes, hatszögletű, aszimmetrikus és hidromasszázs acél fürdők is találhatók.

 

 

 

Tartozékok és extrák


Számos acélfürdőt gyártó vállalat igyekszik javítani a termékek használatának kényelmét és kényelmét, kiegészítve a felszerelésüket különféle kiegészítőkkel és kiegészítő felszereltségekkel.

Ezek a széles, ergonómikus oldalak, ahol leülhetnek, króm kényelmes fogantyúk, kartámaszok, törölközőrudak, a fürdőt körülvevő ülések, ülések - mindez a maximális kényelmet szolgálja.

Alapvetően a fürdők standard méretekben kaphatók, de azok, akik kívánnak, választhatnak modelleket és nem szabványos méreteket, például 1700x900, 2000x1000, 1900x900 mm stb. A standard fürdőmélység 450 és 470 mm között változik.

A gyártók is törődnek ügyfeleik biztonságával. Ezért speciális csúszásgátló csúszásgátló rendszerek állnak rendelkezésre a fürdőkhöz. A fogyatékkal élők és az idősek számára ajánlott fürdők, ahol az alsó csúszásgátló rendszer fedi.

 

 

 

Acélfürdő költsége

Jelenleg a legnépszerűbb acélfürdők gyártói: „Roca” (Spanyolország), „Kaldewei” (Németország), „BLB” (Portugália), „Estap” (Szlovákia), Oroszországban - Kft "VIZAcél "(Jekatyerinburg) és még sokan mások.

Az acélgazdasági osztályú fürdők európai mintái 2500-3000 rubelt tesznek ki (ezek a „Estap”, „BLB” cégek modelljei) 6000-9000 rubelre (a „Kaldewei” termékei). 10 000-55 000 rubelt kell fizetnie a komfort kategóriájú acélfürdőért (eredeti forma, nagyított méret, korlátok, szögletes és egyéb kiegészítő opciók).

A fényterápiával vagy hidromasszázs rendszerrel rendelkező modellek költsége sokkal drágább, 30 000 és 80 000 rubel között kerülnek kifizetésre.
 

 

17.09.2013
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák